Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 2 juni 2024

Börjar bli bättre

Av Neta - Söndag 2 juni 23:15

Fortf trött men gör inte mkt heller. Skönt på baksidan så går ut när jag fixat lite inne sen kan jag sitta där 3-4 timmar med boken i mobilen och mitt korsord.
Men lite tråkigt utan sällskap. Bok och korsord i all ära men vore ju kul om nån av de mina eller nån kompis kom. Men jag bor ju så hiskeligt långt från alla sen lite bilhaverier på det.
Men vi har 2 bilmekar och en händig i familjen så det löser sig nog.

Behöver plantera om och fylla på jord och tänkte jag skulle få hem lite jord men verkar omöjligt. Får nog ta tag i det med gammal jord i morgon ändå för annars dör växterna pga trångt om fötterna. Jorden har legat iplastbacken sen i fjol och var lite mossig. Ist för att rycka bort den blandades det med jorden. Ibland går det för fort. Får väl försöka få bort det.

Värmen tär men inte fullt så varmt idag. Kör fläkten några timmar när jag lägger mig, stänger av den när jag dränerar första gången.



Fräste hop lite trötta grönsaker idag och tog i sista biten av skinkan. Är inte särskilt hungrig i värmen men kom på att jag ska göra lite buljong av tärning bara att ha i kylen. Då kan man dricka som det är, kall buljong är inte så tokigt, eller göra kalla matiga soppor. Viktigt med salt ju. Skära i lite råa grönsaker som gurka, lök, pprika, rädisor,squash, sockerärtor m.m Sen lite pasta kanske, eller burkbönor och smakrika örter. Mixa eller skära och ha i.
Glöm inte att göra vätskeersättning heller. 4-6 tsk socker och 1/2 tsk salt i 1 lit vatten. Drick som det är eller gör saft. Jag tjatar om det här men det är ju viktigt. Köp inte vätskeersättning. 33 cl för 59kr, räkna ut literpriset på det ni. Vatten finns i kran och salt och socker har väl alla. Inte gratis men jämfört med köpt känns det så.

Lite popcorn eller salta pinnar får man salt med också.

Vatten är ju viktigt också. Jag bubblar och har i kylen. Duger så klart med obubblat också. Å vet ni att det inte ska vara iskallt. Helst kroppstempererat för då går det åt minst energi att få i sig det. Jag dricker det som det blir efterhand som det räcker. Börjar med kallt.

Idag är det 30 år sen Elle las in för första op då dom tog bort tumören från hypofysen. Således också 30 år sen min brors begravning som jag ju inte var med på. E var ju viktigare. Vi tog henne i en rullstol och gick upp på kvällen och kollade blommorna Sten fått. Minns inte om det var den 3e hon opererades sen men tror det. Var ju rätt mkt förberedelser inför op.
Tur vi inte visste då hur allt skulle bli. Nu ligger hon också på kyrkogården.

Min bror dog av en cancertumör i bukspottskörteln, ett väldigt snabbt förlopp. Upptäcktes på påsken -94, dog den 16e maj ( tror jag det var) han sökte för magsmärtor och hade en massa blod i buken.

Ny vecka nu då. Helgen som kommer ska C och jag åka till Gysinge på marknad. Minns inte nu om det var lö eller sö men ska bli kul iaf. Är ju så otroligt vackert där nu. Thermacellen ska med. Ni som vet ni vet. Haha!

Men nu sovdags!






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 19 juni 23:54


Ont överallt, övertrött så kan inte sova efter en intensiv dag. I morse var jag uppe före 8, det är ovanligt, duschade, satt på en maskin tvätt och sen åkte Annika o jag in till polisen och fixade för ett nytt leg. Sen gick vi genom gamla luthagen ...

Av Neta - Onsdag 19 juni 01:27

Det verkar direkt omöjligt att få en städ att fungera. Det här börjar likna hemtjänstens städ i Tierp. Undermåligt är liksom inte tillräckligt. Hur kan man få jobba som städare om man inte gör sitt jobb? Var är yrkesstoltheten? Längtar tbx ti...

Av Neta - Tisdag 18 juni 01:40

Av gårdagsdygnet alltså. Funderade på om jag skulle sluta blogga när den blir så gnällig. Men det är så otroligt frustrerande att ha så här ont utan att jag eller nån annan, läs sjukvården, kan göra nåt. *Det tar sin tid det var ju en rejäl smäll...

Av Neta - Måndag 17 juni 01:15

Tyckte jag tog det lugnt och satt så mkt jag kunde. Men hängde och vek in dom kläder som låg framme. Har tre galgar kvar och en del lakan + några nattlinnen jag skulle ta ner för att nå ett somrigt med jordgubbar på. Vet att jag inte använt det sen j...

Av Neta - Lördag 15 juni 16:30

Jag är så jäkla less på allting. Ber om hjälp tack vare fallet och att det blir midsommar och den som hjälper till är L, han offrar en dans för att komma. Åker 12 mil. Har städ på tisd och måste få undan tvätten men ingen hjälp, då har C ändå varit i...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards