Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 4 juni 2024

Vardag igen

Av Neta - Tisdag 4 juni 00:50

Efter att knappt hört ett ljud från någon i helgen så ringde dom från hjälpmedel och kom och fixade min scooter. Jag som inte somnat förns det blev ljust låg kvar i sängen då. Han skulle komma om en timme. Fick på mig kläderna och gick upp, började fixa med frukosten då kom han. Då hade det gått 20 min sen han ringde. Haha!
Vilken tur att jag gick upp på en gång. Haha! En kille jag inte träffat innan men som var jättetrevlig. Hade nog inte riktig koll på var Bjkl låg eller hur lång tid det tar att köra hit.
Tror *min* gubbe kanske gått i pension. Hade ju honom även i Tierp. I över 10 år har han servat min scooter. Han som kom idag visste redan var det var för fel också. Nån kabel som va trasig.

Under tiden där så ringde Leif, pratade bara om sig själv och gårdagens dans. Men kul att han ringer iaf. Tur han är söt. Vi messade sen med, diskuterade midsommartårtan. Han ska få göra som i påskas, en rulltårta. Men nu fyller vi den här med jordgubbar o grädde. Tar den på kvällen sen så den står till sig.

Hade ju frukosterat under tiden han från hjälpmedel fixade med scootern så tog med mig fika och korsord och gick ut. Då kom grannen G och pratade bort en stund. Hon blev kvar under en skur som gav 2 mm. Även närmaste grannen va ut och vattnade så vi pratade lite.
Sån skillnad mot när man sitter där själv en hel dag. Kom en skur till med sen.

Va rätt trött så orkade inte plantera om. Tänker att jag ska lyssna på kroppen. C tjatar om det med.
Känner av lite av njuren men inte hela tiden eller som innan medicinen.



Min kulinariska middag idag. Hade ju en öppnad fiskbullsburk i kylen. Köper ju Bornholms fiskbullar. Dom är godare än Abbas, har dessutom ett plastlock över en folie. Praktiskt när man är ensam och inte äter en hel burk. *Rosa fiskbullar* var min favvo när jag var liten. Det är det kanske inte idag men jag gillar det. Å att jag gillar rivna morötter vet ni ju. Haha! Fick raka den lite idag.

Inte fullt så hett idag alltså, möjligen inne på morgonsidan. Går inte att sova i nattlinne längre. Har ett sovlinne, som är just det. Linne alltså. Men molnigt idag och det var sååå skönt.
Nu har dom ju lovat lite svalare väder. Får gärna komma mer regn också.

Såg att det faktiskt kommer lite dill i lådan så ska peta ner lite sånna frö. Gräslöken blommar såg jag. Citrontimjanen verkar dock ha gått åt.

Blev ju så nu att jag har tre läkarbesök på tillsammans 960 kr i maj, 200 till sprutan, 260 på ögon och 500 på akuten. Frikort vid 1400 så det kommer jag nog snart upp i ska bli kallad till diabetessköterskan strax och även till sjukgymnasten. Sen sprutan i aug.
Inte så mkt pengar kvar som planerat hjälpte ju både L och C lite med bilarna, visste ju inte om akutbesöket då, men det går nog bra ändå. Kommer ju nya till midsommar. Mat har jag!
Skönt att slippa röra sparkontot med.

Nu ska jag nog avveckla dagen. Hoppas få sova bättre i natt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 19 juni 23:54


Ont överallt, övertrött så kan inte sova efter en intensiv dag. I morse var jag uppe före 8, det är ovanligt, duschade, satt på en maskin tvätt och sen åkte Annika o jag in till polisen och fixade för ett nytt leg. Sen gick vi genom gamla luthagen ...

Av Neta - Onsdag 19 juni 01:27

Det verkar direkt omöjligt att få en städ att fungera. Det här börjar likna hemtjänstens städ i Tierp. Undermåligt är liksom inte tillräckligt. Hur kan man få jobba som städare om man inte gör sitt jobb? Var är yrkesstoltheten? Längtar tbx ti...

Av Neta - Tisdag 18 juni 01:40

Av gårdagsdygnet alltså. Funderade på om jag skulle sluta blogga när den blir så gnällig. Men det är så otroligt frustrerande att ha så här ont utan att jag eller nån annan, läs sjukvården, kan göra nåt. *Det tar sin tid det var ju en rejäl smäll...

Av Neta - Måndag 17 juni 01:15

Tyckte jag tog det lugnt och satt så mkt jag kunde. Men hängde och vek in dom kläder som låg framme. Har tre galgar kvar och en del lakan + några nattlinnen jag skulle ta ner för att nå ett somrigt med jordgubbar på. Vet att jag inte använt det sen j...

Av Neta - Lördag 15 juni 16:30

Jag är så jäkla less på allting. Ber om hjälp tack vare fallet och att det blir midsommar och den som hjälper till är L, han offrar en dans för att komma. Åker 12 mil. Har städ på tisd och måste få undan tvätten men ingen hjälp, då har C ändå varit i...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards