Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 9 juni 2024

Fall och utflykt

Av Neta - Söndag 9 juni 00:39

Ja det är väl det som hänt senaste dygnet. I natt skulle jag gå upp och fixa en sak innan jag släckte helt. När jag gick tbx till sängen hakade vä toffel i plankan som ligger där tröskeln ska vara.


Vet inte hur väl den syns. Iaf så ramlade jag, slog i hö knä rejält, länge sen jag hade så ont. Slog även i hakan där jag nu har ett rejält blåmärke. Även fingrarna tog stryk.
Svor högt och larmade. Jag hade toffeln på mig då nån sagt att det här besväret med hälarna kunde bli värre om man går barfota. Men jag har ju problem med vä fot. Kan inte lyfta den ordentligt och har nedsatt känsel i den. Måste ha hjälp att lyfta den när jag sätter mig i bilen m.m

I en timme fick jag sitta på golvet i sovrummet innan dom kom. Blev stelare än normalt men försökte röra fötterna hela tiden och det gick ju bra. Messade lite med Leffe under tiden och det höll mig lugn. Sen vek dom en pläd, petade in den under mig och löft mig baklänges upp på sängkanten. Dom höll inte i mig alls och jag hade svårt att förstå var jag skulle ha händerna. Jag kan inte hjälpa till alls. Men upp på sängkanten kom jag och tofflorna som åkt av redan i tidigt skede ställdes undan. Blir barfota i fortsättningen. Kul det här med att olika personal tar upp mig på olika sätt. Får nog föra anteckningar om det snart. Haha!

Jag gick på toa medans dom var kvar. Dom kollade att inget var brutet och jag fick gå så dom såg att jag kunde det. Tog en stark värktablett och sov till halv 8. Olika på nätterna.

Stel och blå på benet, hakan och nåt finger tog jag mig upp. Vid 10 kom C men även L som sent igår bestämt sig för att komma och följa med idag. Vi blev så glada både C och jag, inte ofta det händer.

Jag hade redan igår gjort varsin sallad till C och mig. Hon hade med sig kaffe. L hade brett några mackor till sig och hade köpt med sig bullar. Jag tog med saft också.

Sen for vi via Månkarbo och Våla till Gysinge där det var marknad och bilutställning idag. Jaguarklubben och några fina jänkare. Såg en så fin rosa bil. Även en lastbil som var lik den farfar hade i sitt åkeri.
Vägen upp var bara en stor njutning i försommarprakt. Lupiner, smörblommor och hundkex längs vägrenen. Så den där speciella gröna nyansen som är nu. Vi njöt! Lite molnigt men mest sol.

Lyckades få parkering nära. Och det första jag såg när vi gick därifrån var en fin bollpil, eller * broccoliträd* som Annika och jag döpt det till, ni förstår varför va?


Liten men trevlig marknad. Bland det första vi stötte på var en växtförsäljare som sålde växter, det första vi såg var en massa för 30 kr styck. Gick ju inte att låta bli att handla.


Dahlia, en stor marguerit och nejlikor. Sååå fin färg.



En väldigt röd hängpelargon ska få bo med en hänglobelia för 10kr i förra kassen. En rosa hängberbena och en samplantering av lobelia och vit verbena.

L gick till bilen med kassarna, och sen flanerade vi vidare. Köpte chokladbollar, förslutare för fryspåsar i en strl och mumsade på lite churros. Kul att se och Junis stod där. Va på håret att köpa mer bea men har kvar så behärskade mig.




Lunch och lite kaffe till utsikten av glittrande vatten och småforsar. Såå fint. På vägen dit såg vi förberedelserna för ett bröllop precis vid vattnet och fina pioner och brandgula liljor.


Vi gick ett varv till, C köpte blommor och sen var vi rätt nöjda. Åkte hemåt på den otroligt vackra vägen via Söderfors.
Samma blomprakt här.


Brukshotellet lever tydligen.

Hemma klippte C mig medans L åkte upp och köpte plantjord och hämtade paket till mig. Han tog också ner blågula lådan, vill ju pynta lite till midsommar.
C hjälpte mig byta husläkare och underlakan. Haha!
Hon provade min folkdräkt men vi konstaterade att det måste sys ny särk och skjorta. Lite trångt över axlar och armar.
L tog i vanlig ordning hand om sopor och emballage efter det här.


Efter lite fika så åkte dom. Så tomt det blev. Men dom kommer till midsommar alla 3 sen, men tyvärr inte J.
Är det väder blir det Österby, det börjar bli tradition.

L hade väl i princip bara släppt av C och sen åkt hem. Blev en lång dagsutflykt för honom.

Jag hängde i soffan, åt lite rester av kalvsylta, och provsmakade en chokladboll.


Dom hade kexbotten. Men hur kan en Gangnefsboll bo i Frövi? Fattar nada! Haha!

Började lyssna på en ny bok i Uppsalamiljö. *Ändå faller regnet* av Eva Ludvigsen. Verkar riktigt bra och kul när man känner igen sig i miljöerna.

Delade medicin för en vecka nyss och nu ska jag försiktigt ta mig över till sovrummet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 19 juni 23:54


Ont överallt, övertrött så kan inte sova efter en intensiv dag. I morse var jag uppe före 8, det är ovanligt, duschade, satt på en maskin tvätt och sen åkte Annika o jag in till polisen och fixade för ett nytt leg. Sen gick vi genom gamla luthagen ...

Av Neta - Onsdag 19 juni 01:27

Det verkar direkt omöjligt att få en städ att fungera. Det här börjar likna hemtjänstens städ i Tierp. Undermåligt är liksom inte tillräckligt. Hur kan man få jobba som städare om man inte gör sitt jobb? Var är yrkesstoltheten? Längtar tbx ti...

Av Neta - Tisdag 18 juni 01:40

Av gårdagsdygnet alltså. Funderade på om jag skulle sluta blogga när den blir så gnällig. Men det är så otroligt frustrerande att ha så här ont utan att jag eller nån annan, läs sjukvården, kan göra nåt. *Det tar sin tid det var ju en rejäl smäll...

Av Neta - Måndag 17 juni 01:15

Tyckte jag tog det lugnt och satt så mkt jag kunde. Men hängde och vek in dom kläder som låg framme. Har tre galgar kvar och en del lakan + några nattlinnen jag skulle ta ner för att nå ett somrigt med jordgubbar på. Vet att jag inte använt det sen j...

Av Neta - Lördag 15 juni 16:30

Jag är så jäkla less på allting. Ber om hjälp tack vare fallet och att det blir midsommar och den som hjälper till är L, han offrar en dans för att komma. Åker 12 mil. Har städ på tisd och måste få undan tvätten men ingen hjälp, då har C ändå varit i...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards