Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2024

Av Neta - Torsdag 4 juli 00:34

Händer inte så mkt. Värken fortgår och just nu är det värst i ländryggen. Hopplöst att inte kunna slappna av värkfri.
Samtidigt har jag inte fått tbx känseln på huden på knät jag slog i när jag ramlade. Det är en otäck känsla. Alla blåmärken är borta nu iaf.


I morse meddelade L att hans svåger, tjejernas ingifta farbror gått bort. Bodde rätt nära oss så vi har setts en del. Framförallt när barna var små. Dom var också med på konfirmationer och studenter m.m och dom enda av hans nära som var med på Elles begravning. Känns konstigt att han är borta!


Annika kom på fm och följde med till affären, jag skulle skicka tbx böcker jag avbeställt för sent. Dom på bokförlaget ordnade så att jag slipper hålla på att avbeställa när dom hörde orsaken till att jag inte köpt böcker på ett par år, kan ju sen E dog inte läsa längre stycken. Jag kommer fortf få tidningen men bestämmer själv om jag vill handla nåt och får inte längre månadens paket. Vilken otrolig service!
126 kr för att skicka tillbaka dom! Men 399 om jag behållt det paketet.

När vi kom ut från affären gick/åkte vi i lätt regn ner till bilverkstaden och inhandlade lite jordgubbar och en avokado av dom som står där utanför och säljer. Garanterat seriösa säljare som inte har anknytning till nåt kriminellt nätverk. Dom har ju stängt av några sånna stånd i en razzia polisen gjort. Svenska jordgubbar men lite mer i lådorna än Ulvas och ett par tior billigare. När vi ändå var där så köpte vi varsin sallad på pizzerian också.
Vi gick förbi där E bodde förut, så tomt där nu när husen är rivna. Vi gick även förbi dom som vi köpte vår första husvagn av. A kände dom och kom ihåg när dom sålde den. Kul sammanträffande. Hon är ju född och uppväxt strax norr om byn och har gått i skolan här så gå med henne igenom byn är som att få en guidning i Bjkl historia.

Gick hit i lite mer regn så både vi, trots poncho och paraply, och en del av varorna var lite blöta då vi kom hit. Mina byxor var dyngsura från knäna och neråt så bytte till torra sen åt vi sallad och fikade.

Skurat lite till o från sen under dan men blev lite ljusare nu ikväll. Var så mätt efter salladen så tänkte inte äta nåt mer först men hade 2 pannkakor i kylen så gjorde 2 crepes med räkstuvning. Åt ungefär 1/3 del av jordgubbarna också.

Ska bli så gott med jordgubbar i yoghurten i morgon, har ju haft tärnade nektariner i nu ett par dar. Har köpt naturell yoghurt och gör vaniljyoghurt själv med vaniljpulver och lite socker. Ungefär 1 10-del av den sockermängden som finns i färdig fruktyoghurt. Egentligen ska man ha fllytande honung men blev lite snål när jag såg priset. Fick tipps om råsocker så det ska jag testa med i morgon.

Men nu är kl så där mkt igen. Dags att sova!

Av Neta - Tisdag 2 juli 01:29

Inte varit utanför dörren. Så är väl mitt eget fel.

Iaf så har jag ingen uvi, inbillar mig att då är det nog inget fel på njurarna heller trots att det värker i det området. Så då skyller vi på sängen och att jag inte sitter så bra i min bäddsoffa.
Ska så klart kolla upp det innan jag byter säng eller iaf madrasserna. Har en 120 säng nu men skulle egentligen vilja ha en 105. Börjar bli svårt att bädda 120 när jag inte kan stå ordentligt.


I morgon har dom här rosorna stått i 2 veckor. Fairtrade köpta på Maxi. Jag gör så att jag börjar med att fylla vasen med så hett vatten jag får ur kranen. Häller därefter i näringen som är med, oftast iaf.
Måttar med vasen hur långa dom ska vara och skär sen till rosorna, sneda ytor, efter det en och en och tar bort bladen som kommer under vatten. Blad upptill är ju bara trevligt. Vartefter dom dricker sen fyller jag på från min termos med kaffevatten. (Dricker snabbkaffe) Dom får alltså varmt vatten ungefär varannan kväll.
Vissa har stått upp till 3 veckor.

Ser att min glass kom med på bilden med Haha! Eller burken iaf, tog det sista ikväll. Å farmors gamla fruktknivar.

Åt rester idag från gårdagen idag.

Nån gång varje sommar brukar vi ju åka upp till Öregrund som är en väldigt liten stad men en riktig sommaridyll och lagom att åka till över dan härifrån. Dom har tydligen fått ett nytt glasscafé


Ska testas nästa gång. Lånade bilderna av en kompis som varit där och glassen ska vara fantastisk. Är väl bara ta sikte på klockstapeln då och leta reda på det. Blir nog lunch i hamnen först där lunchställena ligger tätt. Vi brukar äta på ett med inglasad veranda mitt för gästhamnen.
I nästa månadskifte har dom en båtvecka då det brukar hända lite kul på dagarna och komma en massa kända artister på kvällarna.

Men nu är kl jättemkt, sängdags för länge sen. Sitter faktiskt i den och skriver nu.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards