Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 juni 2024

Av Neta - Söndag 2 juni 23:15

Fortf trött men gör inte mkt heller. Skönt på baksidan så går ut när jag fixat lite inne sen kan jag sitta där 3-4 timmar med boken i mobilen och mitt korsord.
Men lite tråkigt utan sällskap. Bok och korsord i all ära men vore ju kul om nån av de mina eller nån kompis kom. Men jag bor ju så hiskeligt långt från alla sen lite bilhaverier på det.
Men vi har 2 bilmekar och en händig i familjen så det löser sig nog.

Behöver plantera om och fylla på jord och tänkte jag skulle få hem lite jord men verkar omöjligt. Får nog ta tag i det med gammal jord i morgon ändå för annars dör växterna pga trångt om fötterna. Jorden har legat iplastbacken sen i fjol och var lite mossig. Ist för att rycka bort den blandades det med jorden. Ibland går det för fort. Får väl försöka få bort det.

Värmen tär men inte fullt så varmt idag. Kör fläkten några timmar när jag lägger mig, stänger av den när jag dränerar första gången.



Fräste hop lite trötta grönsaker idag och tog i sista biten av skinkan. Är inte särskilt hungrig i värmen men kom på att jag ska göra lite buljong av tärning bara att ha i kylen. Då kan man dricka som det är, kall buljong är inte så tokigt, eller göra kalla matiga soppor. Viktigt med salt ju. Skära i lite råa grönsaker som gurka, lök, pprika, rädisor,squash, sockerärtor m.m Sen lite pasta kanske, eller burkbönor och smakrika örter. Mixa eller skära och ha i.
Glöm inte att göra vätskeersättning heller. 4-6 tsk socker och 1/2 tsk salt i 1 lit vatten. Drick som det är eller gör saft. Jag tjatar om det här men det är ju viktigt. Köp inte vätskeersättning. 33 cl för 59kr, räkna ut literpriset på det ni. Vatten finns i kran och salt och socker har väl alla. Inte gratis men jämfört med köpt känns det så.

Lite popcorn eller salta pinnar får man salt med också.

Vatten är ju viktigt också. Jag bubblar och har i kylen. Duger så klart med obubblat också. Å vet ni att det inte ska vara iskallt. Helst kroppstempererat för då går det åt minst energi att få i sig det. Jag dricker det som det blir efterhand som det räcker. Börjar med kallt.

Idag är det 30 år sen Elle las in för första op då dom tog bort tumören från hypofysen. Således också 30 år sen min brors begravning som jag ju inte var med på. E var ju viktigare. Vi tog henne i en rullstol och gick upp på kvällen och kollade blommorna Sten fått. Minns inte om det var den 3e hon opererades sen men tror det. Var ju rätt mkt förberedelser inför op.
Tur vi inte visste då hur allt skulle bli. Nu ligger hon också på kyrkogården.

Min bror dog av en cancertumör i bukspottskörteln, ett väldigt snabbt förlopp. Upptäcktes på påsken -94, dog den 16e maj ( tror jag det var) han sökte för magsmärtor och hade en massa blod i buken.

Ny vecka nu då. Helgen som kommer ska C och jag åka till Gysinge på marknad. Minns inte nu om det var lö eller sö men ska bli kul iaf. Är ju så otroligt vackert där nu. Thermacellen ska med. Ni som vet ni vet. Haha!

Men nu sovdags!






Av Neta - Söndag 2 juni 00:03

Påverkad av pencillinet. Igår höll jag mig någorlunda pigg med febernedsättande. Tog en som räcker 6 timmar innan vi åkte in. Sen gick luften ur mig lite när vi kom hem. Tog en vanlig alvedon så jag skulle orka hänga tvätten men kände ju att jag inte sovit nåt natten innan.

Idag har jag också varit trött men sovit bra både natten och på em i soffan. Var nästan glad då jag såg att det regnade när jag gick upp och att inte solen var så gassande.

Kom en rejäl skur till men tydligen var regnen väldigt lokala även inom byn. Ungefär 7 mm kom det iaf, kanske lite mer. Luktade så fräscht ute sen. Solen kom mot kvällningen.
Lite bökigt det här med att ta pencillinet 2 timmar efter dom andra medicinerna men kom på att den tabletten som gör det tar jag ju bara på morgonen. Slipper det på kvällen.

Orkade inte åka till affären, frågade om Annika skulle dit och på em kom Anders med gratisbananer. Haha! Det är alltså hennes man. Han fick med sig hennes grejer med. Hon glömde lite här igår.
Så nu har jag alltså nåt till medicinerna jag tar först på morgonen, runt 8 brukar jag vara vaken en stund. Sen sätter jag bara larmet på 2 timmar. Somnar ju oftast om.

Beställde tid för nytt leg och fick det 19 juni. Perfekt då det ju är pension då. Så kanske jag kan handla det sista till midsommar med. Har redan en hel del.

Gjorde sallad på halva biten skinka som var kvar. Har ju gjort egen ramslöksdressing då jag har en del torkat. En enkel med bara den, salt o sv.peppar, rapsolja och ljus vinäger. Men är ju så gott. Blir det så att vi grillar hos C i midsommar ska jag göra sånt smör med. Tänk er en skiva färsk rostbiff från grillen med färskpotatis och ramslökssmör. Bättre än så blir det inte.

Hällde lite i en djup tallrik, hackade en halv rödlök och lät det marinera medans jag fixade det andra. Kokade 1 dl pasta, sköljde en förp blandade bönor och tog hälften, sen sallad, gurka, paprika, rädisa och tomat. Skinkan tärnad och 4 äggskivor som blev kvar efter en äggmacka i morse. Blev mätt men jordgubbarna som var kvar gick i också.

Skulle gjort mer vätskeersättning men det glömde jag. Annars gör jag det på 6 tsk socker och 1/2 tsk salt i 1 lit vatten. Sen gör jag saft glasvis på den vätskan. Godast blir det med körsbärssaft. Skulle kanske ta bort ett par tsk socker när jag gör så men har inte gjort det hittills iaf.

Va dubbelnr på senaste Året Strunt med extra stor kryssbilaga så det passade ju bra idag. Somnade dock hela tiden så både skrivplatta, korsord och pennan låg på golvet stupi kvarten. Haha!

Men nu ska jag släcka lampan, ligger redan. Hoppas vara lite piggare i morgon.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards