Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2014

Av Neta - 7 mars 2014 16:36

 

Och det är ju som ni vet, den här tösen som också är min dotter.


Det var soligt o fint igår,   6-7 plusgrader också så då vi kom in till stan beslöt vi oss för att gå bort till 4H-gården o kika på kaninerna.


   

Jämfört med vår Skruttan är dom ju bara så groteskt stora, hon är ju en dvärgkanin. Men fina var dom och väldigt sällskapssjuka. Det är nåt visst med kaniner ändå, jag skulle fortfarande vilja testa att "odla lite" iaf få nån kull ungar. Skruttan är för gammal för det nu men vi får väl se i framtiden.


     

Hagen bredvid kaninhuset badade i sol o det var så fint, men svårt fånga det på bild. På väg därifrån o fram till GC passerade vi hästhagen, va väl 6 hästar totalt. Lika sällskapliga dom och en åt i godan ro medans C klappade lite på pannan (eller va det heter på en häst) Ser ni att Christine började med vårskorna igår? Turkosa minsann.   Skönt i solen men det blåste, gör så idag också o värre ska det visst bli.


Väl inne i centrumet så dök vi in på Lagerhause först, vi skulle ha nya underlägg till köksbordet. Dom vi har är fina men börjar bli fula i plasten, märken efter fötterna på vattenkokaren o andra avtryck. Hittade lite annat också.


   

Matchande servetter till underläggen och schabloner. Gick ett varv på Indiska också men jag hittar sällan nåt jag gillar där.

Efter det gick vi upp på Food Courten och åt lunch, jag åt en saffranspasta med räkor o C "Fish & Chips", åt länge o satt o pratade, tog en fika på maten också.

Sen lite mer matnyttig shopping på Kvantum och lite på Coop innan vi drog till Åhléns.


 

Jag skulle ha tunna galgar, och hittade dom här som är som kemtvättgalgar, tynnre går ju inte att få, 10-pack i vårglada färger. In på HM men därifrån fick vi sno oss till den nyöppnade affären TGR, sägs som tiger. Den är en lågprisaffär med mest skit om jag ska vara ärlig, lite som Tiimari var. Men dom har garn för 10 kr och lite roliga köksprylar m.m så vi gick ett varv.


 

Blev iaf en skärbräda modell större i form av äpple, fanns många olika former i både små o stora.En förpackning påsklämmor också, det är nämligen någon som äter sånna här, vete 17 vars alla jag köper tar vägen.

Ja sen va kl 17 och vi blev upphämtade av L, då hade vi varit där i 5 timmar och ändå bara hunnit hälften. Men som tur är ska jag ju hämta nya glasögonen nästa vecka så vi får väl ta det vi inte hann igår då.


Idag har det varit drygt 10 gr här, grått men lite solkänsla mitt på dan, men så denna blåst som förstör allt. Va ut på altan men vinden låg på där, hoppas det blir bättre o sol i morrn så jag kan vädra scootern, har inviterat Marianne på långpromenad eftersom jag är ensam på dan i morgon, har dock inte fått svar än.

Vi får väl se!





Av Neta - 4 mars 2014 23:54

 

Köpte alla tre på rean och jag måste erkänna att jag har svårt att lägga bort dom, kl kan bli både 2 o 3 på natten innan jag inte ser vad det står längre.

Såg ju TV-serien och nu när jag läst böckerna också, håller på med  3an o Rasmus har precis gått bort, känner jag att jag nog ska se om programmen.

I böckerna händer ju lite som inte fanns i programmen + lite historik, skvaller och fakta. Blandat till lättsam läsning.

Som ni ser köpte jag även uppföljaren till "En man som heter Ove" "Min mormor hälsar och säger förlåt" är den lika galen och ömsint som föregångaren så har jag lite underhållning där också.


Idag har min kompis Lisa varit här och sopplunchat, vi brukar göra det några ggr om året och nu var det min tur. Vi har känt varann sen 70-talet då vi varit med i samma dansgäng, kände hennes man först och fick henne så att säga på köpet   

När vi hade våra sommarfester ute på campingen, var Lisa o hennes familj, man o 4 barn, de som kom först, nån vecka innan ibland. Lisa gillar att campa, o då snackar vi tält, hon är proffs på det men så var deras packning något i hästväg också.   Där satt man inte bara upp ett tält inte nej det var först pressenning, sen ett lager tidningar, tältet med mattor som täckte o ovanpå det liggunderlag i sovdelen som täckte innan dom hade madrasserna som också fick varsitt liggunderlag. Kupévärmare och 2 elkylboxar, lampor, bord & pallar m.m

Vi har många roliga minnen, bl.a från när vi köpte vår första fritös, jag lovar att det inte var någonting vi inte provade att fritera den kvällen   

Ett annat minne från den helgen, en sån dallrande sommardag när Lisa står i mitt förtält med L, iförd bikini o kavlar langos. Dom jäste ju fortare än dom hann kavla, tror det var 50 gr i solen   


Alla våra barn minns ju också dom här festerna och jag vet att Lisas äldsta är lite sugen på att dra ihop nästa generation och fortsätta traditionen. Tror vi höll på i 15-16 år.

Vi pratade så klart om det där idag också som nästan alltid när vi möts men också om det som komma ska förstås.

Hon är ju också en av dom vänner som finns kvar och kommer att finnas.

Annars har jag svårt för dom där som säger "Vi måste ses" och sen inte hör av sig. Kan vända fort har vi märkt. Men kanske bättre man får uppleva hur dom verkligen är så man kan avregistrera vänskapen.


Långlunch blev det iaf och när hon åkt så la jag mig o läste en stund, slumrade nog lite också. C erbjöd sig fixa maten som inte var särskilt avancerad ikväll, så jag kunde fortsätta läsa. Hon är likadan själv när hon börjar läsa så hon förstår.   


Elle jobbade i stan idag och försökte hitta släta kardemummabullar, fanns i 10-p på coop förut men hittade inga. Jag hade semlebullar i frysen så jag fick ju ta dom ist. Tycker dock att dom är så otroligt stora. Får väl baka lite släta kardemummabullar ist då, gillar det annars också.


Hon var också på "Sushi 18" och handlade lite risvinäger, sushiris, nori och lite roliga thaibuljonger åt mig. Dom har större förpackningar än dom där "Blue Dragon" dom har på Ica och tar hälften så mkt betalt.

Det är en otroligt bra service där, är en sushikrog också o har avhämtning, så när förpackningarna var slut i butiken idag gick dom bara och hämtade i restaurangen. Hon blev erbjuden o köpa 50 st för 59 kr tror jag det var. Sånt gillar vi!


Nu är jag trött, somnade 4 och gick upp vid 9 och förberedde soppan. Kl har som vanligt passerat midnatt och resten av huset sover. Jag har varit på väg i säng sen före 23 men det kom nåt i vägen   

Så mot "fjäderholmarna" och bok nr 3, har hälften kvar i den, få se hur långt jag hinner innan jag tappar den på näsan.

Toodeloo!!

Av Neta - 2 mars 2014 23:44

I tisdags åkte vi upp till Tierp, var på Kretsloppet, Elle hittade en del o jag köpte tekoppar i "Christines serie", en liten sommarkruka som jag haft lika men som gått sönder och en linnelöpare från Frösö handtryck.

Var in en sväng på Coop och gick till Bennys och käkade tunnbrödrulle, så spännande va den utflykten   


Åkte med in i torsdags när Elle jobbade också, skulle ha en liten smart kastrull från coop som syrran köpt, den är som en kanna med pip o handtag "på ryggen" och är graderad


  Syrrans bild

Gjorde sås i den idag, hade gjort kött och rotfrukter i lergrytan så då var det ju bara sätta trådsilen i den här och hälla av skyn, såg ju direkt hur mkt det blev. Smidigt, enkelt även då man bakar och ska värma mjölk t.ex


Blev väl lite mat också, och svartpeppar från ÖoB.


Christine var på kryssning och skulle komma till stan med bussen ett par timmar efter vi hade gjort det vi skulle så vi beslöt oss för att gå ett varv på Ikea, vi behövde påsförslutare, hittade inga på coop men där visste vi ju att det fanns. Blev en innerkudde också och Elle hittade väl lite också.

Sen plockade vi upp henne och en blytung väska och åkte hem, hann inte mer än in genom dörren så kom Mi o Ma och skulle hämta sina ägg, hann ta en fika innan dom for på folkdansen.


Va rätt skönt att göra ingenting på fred sen efter att ha ränt till stan o Tierp 3 dar i rad, Elle kom på kvällen och sov kvar, åkte hem en stund på lö men kom tillbaka. Ville va här o kolla mello och vasaloppet med oss.


Ja o nu är det mars, första vårmånaden. Härligt.

Vet inget speciellt nästa vecka mer än att Lisa kommer hit o käkar lunch på tisd. Blir nog lugnt och jag fortsätter väl rensa lite i lådor o skåp. Inget objekt har dykt upp ännu varken för C eller mig.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards