Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2016

Av Neta - 6 maj 2016 00:16

Det är minsann inte så rent på altangolvet längre, men mest löst skräp från de vinterförvarade växterna.
Började med att plantera om de pellisar jag köpte på mässan. Sen tog jag tag i dom jag haft inne som planterades i fjol. Luckrade och lade på ny jord upptill på dom och klippte rätt hårt i dom samtidigt. Satte hop dom skott jag tog reda på med gummisnoddar så jag vet att det är samma sort.

Tog upp knölkrukorna med, planterade rizomerna från Femöringarna, tror aldrig jag haft så små som i år. Bättre än i fjol iaf då det var helt tomt i krukan. Delade dom med E.
På Dahlia, Begonierna och Himmelsblomma hade det redan börjat växa. Rensade bort allt torrt från Bukett och Doftliljorna. Det jag inte hann med var knölarna från Lyckoklövern, men har iaf befriat dom från jord. Har rosa och röda och det blev mkt knölar så vill nån ha finns det här.

Tror jag fick upp allt och jag lämnade det kvar ute orkar inte hålla på bära ut och in bestämde jag. Ska bli varmt i över en vecka och även om det blir kyligt runt vargtimmarna på nätterna så stannar ju värmen kvar där uppe och än är ju vinterfönstren i. Går nån åt har jag ju sticklingar på pellisarna här inne. Dahlian är känslig så ställde den på varmaste stället. Har fiberduk på den.

Ska sätta dom här i morgon med men måste ha en stor kruka från växthuset först.

Det blev riktigt varmt idag så vi svalkade oss

Med en iskall Gurk & Avocadosoppa till lunch. Receptet finns under torsd i matbloggen www.netaave.bloggplatsen.se orkade dock inte göra pirogerna i värmen utan det blev Lidls örtkrutonger. Ligger ovanför grönsakerna.

E kommer varje dag nu och ikväll bjöd hon på middag, bakad potatishalva med vitlökssmör hon gjorde själv och kallskuren, örtmarinerad kalkon. Så himla gott.

Det här till, den berömda pärlemovinet som är ett mousserande rosevin. Så gott så hela flaskan gick åt och det händer inte ofta här, smakade hallon. Förra flaskan räckte tre kvällar men då spädde tjejerna med fruktsoda.

Jobb för C i morgon, men är hemma redan vid 15. L kommer hem med om allt gått som det ska. På lörd är jag lite sugen på Sthlm, massor av folkvagnar intar Gärdet. Men vi får väl se.
Nu ska jag iaf försöka sova, vaknade 7 i morse och kunde inte somna om fast jag var dödstrött. Tror jag sover ovaggad i natt.
Hörs!



Av Neta - 5 maj 2016 00:11

Det går inte fort, men det går med "kollapåtelefonpauser" kanske inte jätteeffektivt men vi har iaf tagit den fjärdedelen av altan där det mesta var. Rensat ordentligt, slängt gamla vaxdukar, dåliga klädnypor, krackelerade hinkar och pantat flaskor för 85kr.
Vi har ju en stor altan, 13x4 m varav 11 m är under tak. Nu har vi delat av den med en lagerhylla för att få en mer intim känsla där vi sitter mest. Men min man har den som "jag lägger det härså längeställe på vintern, vilket gör att det samlas allsköns skräp. Säckar med halm från kaninen, fågelmat, och vinterns alla flaskor och burkar, sen använder vi ju kylen därute även vintertid. Utan kyla så klart, behövs ju inte då.
Men idag röjde vi, tog ner dynlådan efter att vi tömt och faktiskt slängt det lilla som låg däri.

Torkade väggen där den stått och visst blev det skillnad. Det fönsterhålet har inget vinterfönster för vi har en ljusbåge där över advent och jul. Alltså är det skitigast där.

Hon hade god hjälp av skruttan som skulle vara mellan henne och väggen hon torkade.

Fikapaus med kaffe och ministrut

När C la sig ner tyckte Skruttan att hon hade bra utsikt

Kassarna där innehöll pantflaskor och burkar för 85kr, vinterns skörd.

Vi satte dit vår gamla TV-bänk och det blev lite luftigare, klippte till en vaxduk som skydd. C ska ha den sen när hon flyttar hemifrån.
Skruttan som alltid älskat nedersta hyllan där fick en av sina filtar på den och gjorde sig genast hemmastadd. Blev lite ombonat då vi kunde dra upp pläden på sidorna och hon la sig emot den på ena sidan och låg still så bra länge. Hennes hus som står där har L gjort och satt en billig matta på, tror den kostar en femma på Ikea så vi köper vartefter dom blir "äckliga" och skär till, hon har hus i både inne och altanburen med. När hon var ute i hagen av kompostgaller var huset som syns på bilden i den och att vi la över ett badlakan på halva för att hon skulle få skugga. Trots det så kunde skatorna skrämma henne så numera vägrar hon vara på gräs. Hon vill inte ens vara i uteburen.

Vi byter ju ofta i båda burarna och en extra toa hon har i köket. Så vi spar reklam av tidningspapper och dagstidningen. Har tidning under halmen i burarna. Blev bättre att lägga det däri en och ha en papperskasse på golvet.

Lite lunch blev det där med, rester från igår och nu ikväll när Elle kom grillade vi korv och halloumi och åt med tomat & mozarellasallad.

Så är ser det ut nu men är inte klart. De gula sakerna är pallar med förvaring som vi köpte för 40kr st när dom såldes ut på Ikea. Bra extra sittplatser om det behövs men nu är dom några år, plast åldras ju så vi kanske behåller en och har tomflaskor i, resten slänger vi.
Gasolkaminen är guld värd och bra komplement till infran. Men den är också gammal så vi kanske skaffar en ny, finns dom där man ser lågan som en öppen spis.
Funderar också på att sätta i en bakvägg på avdelaren ena halva så all förvaring inte behöver synas.
Bredvid kaminen står en elektrisk kylväska vi brukar ha dricka i när kylen är full av annat. Kan om jag vill varmhålla i den med, men har aldrig gjort det.

Imorgon är det bara fortsätta, så skönt att kunna slänga utan att nån lägger tillbaka ;-D

Har suttit och bläddrat i den här fina boken idag, intressant att se även om vi varit där för länge sen och gått en visning. Kul att se det ur hennes perspektiv som mer eller mindre växt upp där.
Kom i lyxigt matt utförande i fodral med försättsidor i guld. Fint ska det vara!

Av Neta - 3 maj 2016 23:58

Nu blev det väl iaf sommar direkt va, 19.8 gr utanför köket mot norr mitt på dan idag. Love it!

Tog min scooter på långfärd idag, åkte ut på landet "bakom byn" d.v.s åt väster, många små mysiga vägar där men också lite läskigt lutande ner mot diket ibland. Sånt man inte ens märker om man går eller cyklar o ännu mindre från en bil. Men jag märker, får luta mig åt vä ibland för att inte tippa. Hem via Skuttunge, förbi sågen och genom prästgårdsparken där det var väldigt vackert nu. Såg en orm och det är ju baksidan med den här årstiden. Annars inget vilt, björnar eller så!

Skulle möta C vid affären när hon jobbat klart med A och E skrev på fm att kanske skulle komma så jag åkte och hämtade E då jag blev lite tidig. Vi tog en glass på bänken utanför distriktan idag med i väntan på C. Vi hämtade pkt från Apotea, köpte en färdiggrillad kyckling med och for sen hem. C var sen hemma en kort stund innan hon for igen och kom hem 22.
Hemmet är i totalt förfall, det är hö och damm i hela hallen, det är damm t.o.m i badrummet, mattan i vardrum, ja golvet med behöver en dammsugare. Samtidigt vill jag ju kunna sitta på altan men golvet där ser inte heller kul ut efter vintern. Borden är kanske avtorkade nyligt men idag var dom täckta av pollen från sälgen. Fönstren ska den och markiserna upp.
Jag vill göra såååå mkt men klarar ju inte ett skit, vet ni hur frustrerande det är? C stackarn får jobba ihjäl sig. Trodde L skulle göra nåt innan han åkte idag men vi blev osams till o med om soporna som han till slut tog ut. Vet ni hur struligt det är att gå med kryckor och en soppåse? Har ju långt till tunnan med så här års.

Blundar när jag går förbi ogräset, men måste leta reda på maskrosupptagaren. Tror jag klarar den.
Så jag tänkte vi skulle fixa, fixa och fixa i morgon. Belöna oss med utemiddag och ett glas rose' sen precis som E och jag gjorde idag.



Först min frukost i morse, citronfil från skånemejeri och rågkuddar med färska jordgubbar. Finns bara en sak som slår det och det är när man kan gå ut och plocka hallon och smultron i trädgården till filen. Brukar köra på vanlig mellanfil eller yoghurt naturell, men blev akut sugen på citronfil.

Inga fel alls på middagen ikväll, kyckling, bulgur, feta, sallad från tacosgrönsakerna igår, melon, ägg och en avocadodressing. Till det en skiva av nybakt rågbröd och ett glas rose'.
Recept på dressingen kommer i matbloggen.

Nu sängen! Hörs!

Av Neta - 3 maj 2016 00:07

Idag kom den, vårvärmen. Strumporna har åkt av och sätts inte på förrän sommaren är slut. I morgon åker de kortare byxorna på också och nya tunikan som är som silke mot kroppen, tur jag köpte 2 ;-)
Tog till o med på mig slejfballerinorna, och tänker gräva fram mer sommarskor och ställa längst fram i garderoben.

Lurade upp E till affären idag och så tog vi en glass på bänken utanför. Satt länge och njöt, tog en kortare scootertur i hennes hoods innan hon måste in och lägga upp foten.
Jag åkte Nordstigen hem och njöt av utsikten över sjön och alla fina blommor. Nedanför " Lugnet" ett torp som en gång var Bjkl fattigstuga blommade vårlöken så det var alldeles gult.

Tur iaf att man inte var i stan idag, delar av centrum var avspärrat från fm till sen em på grund av jakt på en knivman.
Han hade knivskurit en tjej helt oprovocerat som jag fattade det, sen slagit en polisman blodig i huvudet. Dom hittade han sen strax utanför centrum men innan han var gripen blev en polis huggen i axeln och dom var tvungen att skjuta för att han skulle ge sig.
Antar att det var något drogrelaterat där. Lite läskigt med så där mitt på dan, vi hade ju en knivhuggning en natt förra helgen med, ett par på väg hem blev attakerat och båda blev skadade.

Har inte haft mycket sånt här, tycker det är sånt man läser om händer i södra Sverige och storstan. Varenda gång vi varit i skåne har det hänt mord o grejer och i Göteborgstrakten är det ju flera incidenter om dan om man ska tro twitter.

Idag bestämde iaf jag att L får åka och mecka bil den här veckan. Han får köpa grejer för mina pengar och fixa det med vårt bilkonto som han tömt sen. Tänker om det strular har han iaf längre tid på sig.
Ska ju bli finväder, L-K spelar i grannbyn på onsd, o jag klarar mig ju ändå iom scootern.
C jobbar bara en dag + en med tjejen hon är assistent för, för har bytt bort ett dygn. E finns ju med på nära håll. J en timma bort om det är nåt.
Vi kan åka till E om vi vill grilla och göra ordning på altan det som är kvar fixar jag med hjälp av C, då blir det på mitt sätt.
Han skulle göra idag men så hitta han nya postlådan därute så han har borrat, gjutit och grävt ner en betongplatta med den på. Är inte det lite typiskt att dom börjar med en helt annan grej än det man ber om? ;-D jaja det skulle ju också göras.

Ska börja härda av dom uteblommor jag har nu och plantera om pellisar. Har en del knölar i garaget som ska upp med. Tänker att jag väntar med att köpa petunior o tomater till efter Ullared. Peta ner lite frön i pallarna kanske går i slutet av veckan med om värmen fortsätter.

Vi bestämde med att vi köper en större takbox, den lilla vi har räcker oftast men en fullstor kan man hiva upp rullen i och lite till. L hittade en Thule på blocket här i närheten men man skulle maila och det gör inte han knäppskallen. Får väl göra det jag då.

Ja det var lite för nu, ska fota lite i trädgården i morgon, det säger ju poff nu, björkarna är på G med så snart klipper vi rosorna.
Ha det kära ni! ( ni är över 600 läsare nu)

Av Neta - 1 maj 2016 22:07

Nu är den här tiden jag älskar allra mest. När det är vitt som snö i backarna och dyker upp vita öar här o var. Var så otroligt vackert i skogen efter småvägarna när vi åkte upp till Österby igår. Mina egna börjar slå ut med och gullvivorna är på G.

 

     

Sen den här gröna färgen i början, det är så fint, så skirt på nåt sätt och det har bara börjat. Ryktas om smörblommor redan också så får ut nu om jag ska hinna torka några i år.


Kort vecka denna för alla som jobbar bekväm tid. Många tog nog semester dom här 3 dagarna med. Man blev ju som snuvad på ledig valborg. Kan tänka mig att många som öppnat upp stugor och roddat upp förtält på säsongsplatser nog vill stanna nu när det verkar som vi ska få lite värme.

Här håller vi på roddar lite med bil, altan och trädgård. Oturligt nog fick han nedslag på bakre bromsrör och måste besikta om före den 26e, vi är ju borta den veckan så det innebär att allt måste vara besiktat o klart den 20e. 21a ska vi lämna djuren och det är bara mellan 10-14. Tur att han kan byta själv men gör det hos bror sin där han kan använda verkstad och verktyg/maskiner, finns hjälp att få om det behövs med. Kollade med en verkstad men han tyckte vi kunde göra annat för 4 000.


Har börjat fixa på altanen, torkade ur kylen idag och satte på den. Har kvar det tråkiga, alla ljushyllor och att fixa till på avdelaren, L har ju hittat tomma ytor där men det ska bort och bara vara fina saker kvar. Vi måste försöka bli av med TV-bänken och ett nattduksbord jag inte vill göra mig av med därifrån sen vill jag slänga ut dynlådan vi iaf inte använder. Tänkte kanske den på grillgolvet på baksidan. Syrran hade köpt nya utemöbler idag, jag blev sugen på att byta också men inte än få se i juni kanske. Vill ju ha den där gasolgrillen med och så vill jag åka till Sundborn i midsommar, va så himla trevligt firande där. Men sover isf över i Falun.


Ja det är mkt man vill och planerar till sommaren, få se hur mkt som blir av. Ska iaf bli så kul att åka ner till Ullared, sist regnade det ju bara och tror vi klarar oss med en dag i affärn. Sen har vi två dar att njuta av västkusten på och 1 natt i Gränna på hemvägen.


Nu ska jag iaf avsluta här och ta reda på lite grejer innan jag hoppar i bingen.

Hörs!



Av Neta - 1 maj 2016 01:32

Sol och bara lite blåst, 15 gr som mest.
Vaknade trax efter 7 då bilarna som skulle till veteranbilsmarknaden började mullra förbi. Höll ut till strax före 9 innan jag satte på TVn. Blev sen kvar där för att kolla på forsränning och sen kungens firande.
Blev lite stressat in till stan men lunchen var packad och klar så in, handla jordgubbar och leta parkering. Efter lite strul och olaglig körning kunde vi parkera vid Odinslund 10 min innan mösspåtagningen. Det var ju ingen konsert i universitetet, dom renoverar, så vi blev kvar däröver konserten som var på Carolina redivivas trapp ist. Åt vår lunch, tog en koppkaffe och åkte hem igen en knapp timme senare, men vi var där iaf ;-D

Sen hem och åt lite kräfttårta

Sen for vi till Österby och ett jättefint avslut på dagen. Låter bilderna tala för sig själva.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards