Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2017

Av Neta - 4 juli 2017 23:13

Sov så himla bra i natt, vaknade 2 min innan kl pep. Frukost framför Tv och sen upp till affärn, hämta E och så in och hämta kompisen vid tåget.

Lunch hos greken i Svista

Det här möter dig på parkeringen och det här är kortsidan. Lika mkt på långsidan och sen blommor inne på hela altanen med. Gamla farbrorn var ute och ansade blommorna då vi kom så vi pratade med honom en stund.

Åt en god lunch och blev tvärmätta, dom bjöd på vattenmelon efter maten. Rullade nästan ut därifrån.
Är ni i Uppsalatrakten så är ett besök här en upplevelse. Inte bara matmässigt.

Till och med toabesöken blir en upplevelse, iaf damtoan. Herrarnas kan jag inte uttala mig om ;-)

Hem och fikade lite, pratade om ditt och datt och så småningom lagade vi fiskgryta tillsammans. Avnjöts med ett glas vin av mig och kompisen.

Tog oss en tur till Ulva och veteranbilsträffen som är där varje tisd på sommaren

Det var Saabträff. Mkt andra finbilar också. Lite bökigt att gå där med rullstol, tror dom nyss hade fyllt på sand på gången, var trögt att dra för L, gick lättare på gräset.

Gick över till andra sidan, surnade till på att dom parkerade framför gångvägen ner och stod så tätt att man inte kom ner. Som tur var kom han som stod där och flyttade sin bil. Men vi hann bara gå ner så ställde sig en annan bil där. Som tur var kunde vi gå framför bilarna sen. Dom har gjort så fint där, här är den nygjorda Asptrappan.
Kompisens bilder från Ulva.

Vi tog sen bilen till en annan parkering så han slapp dra mig upp för backen, gick in bland hantverkslängorna och satt oss i kvällssolen och fikade lite. Åkte hem i strålande sol, tog ett glas vin och åt lite jordgubbar till. Sen har vi suttit här och pratat, och nu ska vi avveckla dagen.

Av Neta - 3 juli 2017 23:39

Rätt som det regnar kommer det en skur och inte vilken skur som helst. Vi snackar skyfall.
Varit hyfsat väder på dan. Åskade på em men vi klarade oss bra, inget regn då, åsknedslag med brand som följd i 3 hus i länet annars.
Åkte in med C till stan på fm, hon skulle möta upp en kompis och åka med honom och 2 tjejer till ner till Öland.
Vi åkte och handlade lite grönsaker och mjölk efter det. Sen iväg och köpte lite kryddväxter.
Hem och käkade lunch, E o jag satt på altanen men gick in vid 18 för det började bli svalt. Hon bestämde sig för att åka hem och äta middag men precis när hon sku åka så brakade ett skyfall lös. Hon blev kvar några timmar till och åt iaf med oss sen. L körde sen hem henne och scootern blev kvar igen, tur jag har ett MC-skydd till min hon kan låna.

C hörde av sig nyss, luften hade gått ur henne lite och hon ville mest sova. Men Sannex spelar ju ikväll så hon skulle skärpa till sig och dansa lite iaf, men var tydligen trångt på golvet. Är ju en jobbig resa ner, vet ju bara när vi åker till O-hamn och hon ska 7 mil till.

Vi har dammsugit och plockat undan lite reklam och så. Blir lätt högar nu när man mest är ute. Städning är inte prio 1 när solen skiner. Får väl storstäda i sept sen.

I morgon kommer en kompis hit och ska sova kvar, blir kul. Vi ses inte jätteofta. En av dom som jag har kvar sen sjukhustiden med E.

Nu ska jag avveckla dan. Godnatt!

Av Neta - 3 juli 2017 00:09

Njuter nu, om det är sol eller mulet spelar inte så stor roll bara det är så varmt att man kan vara ute.
Trädgården och altanen är som finast nu. Ni kan kolla min insta, netaave så ser ni bildserierna jag la ut där.
Kommer en kompis på tisd och och nästa vecka ska vi hälsa på ute vid kusten. Sen är det Malungsvecka och efter det åker E, L och jag iväg några dar. Vill att vi ska göra nånting kul varje vecka nu så man utnyttjar sommaren lite.
När vi kommrr hem börjar båtveckan och då är C ledig också. Blir nog ett par dar vid kusten då.
I aug händer en del. Och i slutet ska vi till västkusten, sen börjar väl den stora väntan på att 4 månader ska gå ;-D

Hon gör vad hon kan för att vänja oss, kom hem på em, skulle åka till Öland på tisd men nu åker hon redan i morgon för hon fick chansen att åka med i en bil och dela ett boende. Hade sån tur att hon fick en som tog hennes pass i morgon. Men jag tycker hon gör rätt, ut o ha kul nu, sen blir det ju inget på 4 månader.

E skulle inte komma idag men gjorde det ändå, tror hon ville träffa C, blev kvar men då hade regnet kommit så L körde hem henne. Vi ska in och handla lite i morgon så då kan hon ta hem scootern efter det.

Slutar med att visa några av bilderna jag tog idag, mer finns på insta och även Fb.

Av Neta - 2 juli 2017 00:14

Juli och högsommar, men vart tog försommaren vägen? Tyckte den gick väl snabbt.

Vaknade före 6 i morse och det var omöjligt att somna om. Försökte i det längsta men visste ju att vi skulle upp och iväg idag. Inte läge för sovmorgon direkt.

Frukost blev idag den crepe jag inte orkade igår, några kycklingbitar, en kopp te och några biggaråer. Stod mig bra på den ;-)

Vi kom iväg vid halv 11, hämtade Elle och åkte ut på motorvägen. Sen vet jag inte så mkt mer förrän vi var i Stockholm. Tog igen lite sömn iaf men sen höll jag mig vaken. Var länge sen vi åkte söder om Sthlm, ännu längre sen vi åkte Nynäsvägen. Lite småseg sträcka, ganska tråkig väg. Men vi såg ju fram mot mötet med Tommy och Maria så klart.
Svängde av i Ösmo och tog den den första väg vi såg till St Vika. Liten mysig väg på landet, små stugor här och var och massor av smörblommor. Fick sen veta att utefter den vägen kan man åka in till Moa Martinssons torp. Hade ju varit kul att se, läste ju hennes böcker för bara ett par år sedan.

Var relativt lätt att hitta till dom iaf och Maria kom till bilen när vi packade ur. "Köksmästaren" själv höll på röka laxen vi skulle äta tillsammans med sin trevliga bror Egon.
Dom blev glada över lyktan vi köpt till deras paviljong, en av dom snyggaste paviljonger vi sett i grått och vitt, köpt från Tyskland. Malte och Melvin fick sitt godis och det dög.
Vi fick kaffe och kakor som smakade väldigt gott.

Dom bor så himla fint i en lägenhet som består av 2 st tvåor som är hopslagna. Stor trädgård och en altan på 6x3 m. Det är på den paviljongen står. Får plats med studsmatta till pojkarna på tomten men har ändå stor gräsyta kvar. Lekplats precis utanför staketet. Helt bilfritt och ändå nära vatten och bad.

Vi pratade, skrattade och hade trevligt, precis som det ska vara med vänner. Dom bjöd på hemrökt lax, lika hemgjord potatissallad, bröd, ost och dricka. Jag erbjöds ett glas vin till maten men avstod då jag ju hade lite värkmedicin i kroppen.

Vi känner ju Tommy och Maria från Dansbandsdax som är en sida på nätet för dom som gillar dans och/eller den musiken. Dom själva träffades också där och det sa klick. Om det gjorde det redan vid datorn eller när Tommy åkte upp och hälsade på Maria i Umeå där hon bodde då det förtäljer inte historien. Det är fler än dom som träffat sin partner så gm den sidan men dom var först med att få en "Dansbandsdaxbebis", Malte 10 år idag.
Nu är dom gifta, fått en son till, Melvin och Maria trivs jättebra i Sörmland. Vi har haft en del Dansbandsdaxträffar med dans och fest IRL bl.a i Skultuna och Arboga så vi har träffat dom på nån sån med och sen på några kryssningar.

Jag visste inte så mkt om själva orten Stora Vika men idag fick jag veta att den byggdes upp runt en cementfabrik som idag är nerlagd. En liten fabriksort helt enkelt.

Innan vi bröt upp fikade vi en gång till, nu med en jättegod kladdkaka med grädde. Magen stod i 4 hörn. Nu kommer dom hit i augusti och det ser vi fram emot nu.

När vi kramats hejdå åkte vi runt lite och tittade, på den nedlagda cementfabriken, ner till hamnen


Upp förbi den nu tyvärr nerlagda skolan och strax före den såg vi ett par fina änder

Så fina! Vore väl nåt för Uppland att ta efter, tänk betongsuggor med vårt landskapsdjur, havsörnen.

Vi åkte ner till Nynäshamn där vi inte heller varit på massor av år, ner till hamnen och såg de små söta röda stugorna som rymmer lite olika verksamheter, tittade på båtfolket och njöt av utsikten ut mot öppet vatten. Har ju åkt Gotlandsfärjan därifrån för massor av år sedan.

Lånade bilder därifrån.

Ja sen rullade vi norrut och vid Rosersberg nånstans insåg vi att vi kanske borde äta nåt mer idag. In på foodcourten, jag köpte en grekisk sallad med mig hem, E köpte gyros och L gick o köpte en hamburgare.

Alldeles lagom om man åt hälften, Es mat blev också 2 portioner.

Njöt av den här utsikten när jag åt den hemma sen.

Känns lite som man varit på en weekendtripp. Tack för idag, Tommy, Maria, Egon, Malte och Melvin. Nu räknar vi ner tills ni kommer hit.

Av Neta - 1 juli 2017 00:12

Skulle ju bli svalare idag men det märkte vi inte av. 20 gr ist för 16 tackar man inte nej till, sol på det. Men satt ändå inne på altan för det blåste halv storm.
Låg på mot vårt nordöstra hörn och tidigt i morse när jag var upp på toa så trodde jag scheresminbusken, den som är lika stor som husgaveln nästan skulle gå av.
Som tur är kan vi ju stänga helt mot baksidan på altan och har ju fönstren i där så det rörde sig inte mycket runt altanen. Men jag såg ju träden hos grannen mitt emot och vår fasadflagga som sitter på en stolpe på utbyggnaden var antingen rakt upp eller utsträckt mot söder.
Trodde jag skulle blåsa in till grannen då jag var ut och plockade några smultron.

C är ute på Källsö i Markus föräldrars sommarhus med Anneli och den andra Marcus. Dom skulle åka båt från Grisslehamn men det verkar ha gått bra iaf. Hade väl mojnat lite då också.

C var ju och dansade häromdan till Perikles, första gången på ett år eller så. Skolan tar ju mkt tid, så är det bara. Blev totalt danskär igen och väldigt förtjust i orkestern, dom är verkligen bra. Får igång ett golv på nolltid och har mycket eget matrial. Vi gillar dom också.
Nu funderar hon på att ta bussen till Öland på tisd fm och vara med på en maskerad som är där då, Perikles spelar. Sen åka hem på onsd em igen och jobba på torsd..... börjar sent så hon hinner sova ut. Hon har ju en massa kompisar där och trodde hon kunde få låna lite golvyta nånstans, kan ju sova på bussen också.

Ja vi är inte mkt bättre för vi åker till Malung på tisdan, åker upp till Grönlandsparken mitt på dan, går på dansen på kvällen och åker förmodligen hem på natten. Alt sover i bilen. Martinez, Sannex, Janssons, Black Jack, Micke Ahlgrens, Matz Blads, Jannez, Perikles och Contrazt. Går ju inte att missa. Fattas bara P-H för att favoritlistan ska vara fylld. Förmodligen åker C med också. E orkar inte utan är här och kaninvakt.
Kollade faktiskt husrum och det finns i Johannesholm halvvägs till Mora nära där vi bodde i fjol men L tyckte det var onödiga pengar, han kör och vi kan ju stanna efter vägen. Blir ju ändå ljust innan vi kommer iväg och han gillar att köra på natten. Tar med gasolplattan så han kan få kaffe. Handlar på bageriet innan vi far därifrån. Vi kan ju också kolla om nån mer vill åka med som kan köra också. Finns en sån grupp på facebook.
MA är på Holmen ikväll men det är inte läge att åka så när man har ont, inne i ett skov nu. Därför är det extra kul att vi åker upp och äntligen får höra och träffa dom igen, känns som evigheter sen. Blir hektiskt att hinna se och krama alla man vill heja på.

I morgon ska vi ut o åka, till Stora Vika och hälsa på vänner från Dbd, ska bli så kul, ser fram mot det och har medicinerat på ordentligt ikväll så jag ska klara bilfärden.

Elle kom på em, L hämtade för det blåste för mkt för att ta scootern. Jag såg en bild på crepes på Fb i morse och blev akut sugen. Fuskade och köpte färdiga pannkakor och gjorde hurtigt 4 i var, fick knappt i mig 2. ;-D tar väl nån till frukost kanske. Gjorde med champinjoner och räkor, det är de räkfyllda som blev kvar.


Hade ett par kycklingspett av såna 30 g till också. E gjorde bönsallad men den kunde jag inte äta, hade stått för kort tid. Godast i morgon tror jag.

Nu avvecklar vi den här dagen. Upp och iväg på fm i morrn, tar ett par timmar att köra iaf. När vi kommer hem är det fixat lite mer i trädgården. Lyx! ;-)

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards