Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2017

Av Neta - 4 oktober 2017 01:11

Har inte kunnat sy på många år men känt ett tag att kanske det skulle gå om jag inte sitter så länge. Mest fixat i sybordet idag och hittade mkt kul där, det är nog inte städat på några år. Försökte sy fast ett gummiband på en grej jag ska ha på rullen men trots lädernål så gick det inte. Den röd-svarta. Så åker till GC i morrn kanske dom kan fixa på nyckelservice. Kan dom laga handväskor så....

Det strulade som 17, först funkade inte zickzacken eller trikåsömmen men det lyckades L fixa nu ikväll. Undertråden strular fortf lite vid zickzack men tänkrr att den är ju inte använd så mkt på ett tag så skruvar lite hit o dit på hylsan o L har smörjt lite här o där m silikonolja, hoppas det blir bättre. Annars får jag väl sy raksöm då :-)

Gjorde ett fynd i en tyglåda ( finns några st) fleece, så kraftig o fin, ljusblå m mönster i rosa o gult som Missonimönstrat. Hade en ganska stor bit kvar. Tror jag sytt tröjor både till tjejerna och dockorna av det där, så,länge sen jag köpte det alltså. C fyller 25....
Fick en ide? till rullstol och scooter. Jag tror jag ska sy nåt till benen av det, som en långkjol kanske, sy på lite vit pressenning eller liknande för regn, bara dra på om man fryser eller om det blir regn och ha lite längre press än kjol i fram så man kan ha fötterna på. Då blåser det inte upp och så blir dom inte våta heller och är vindskyddade men har ändå fötterna fria åt sidorna om man måste ut m dom snabbt på scootern. Sen bara torka av m trasa, slippa tvätta alltihop. Måste man gå med den tänker jag att man bara snurrar bak pressen. Handlar väl om 3 steg in eller nåt.
Blir det bra ska jag göra en till E med om hon vill. Fast då får vi köpa mer fleece.
Jag vill inte ha som en åkpåse tror jag skulle få lite panik då, iaf på scootern.
Man blir både kall och väldigt våt på benen när man sitter i rulle eller på scootern då det blåser eller regnar. Upptill har man ju ponchon, och är rätt välklädd mot kyla. Men ponchon går bara ner till knäna och hjälper ju inte mot kyla, och där har man kanske bara tights eller/och jeans.

Vi sorterar på med förrådsgrejerna med, fy farao va skit vi spart. Det går inte fort, symaskinen är roligare, men ska skaffa mer lådor. Idag sorterade jag ur brödkorgar, hade väl så där 7-8 st där. Vi använder väl typ 2. Sen glasburkar, nån som behöver så hojta. Fina pepparkaksburkar tycks jag ha spart på, räcker väl med en eller? Bakar ju inte sånna längre. Sen ska det rensas tupperware, så mkt som vi inte använder. Skrymmande saker. Räknade till 3 tacofat i plast, varav 2 stjärnor vi köpt som man iofs kan ha till annat med, då har jag nån snurrbricka i trä m skålar med, och en med 4 hjärtskålar. Skulle kunna stå på torget o sälja alltså.
Ska rensa gardinlådor med, C tar väl när hon flyttar kanske, men man lägger på hög där med och det är ju kul att köpa nytt. Sen ska vi inte prata om handdukar, lakan och dukar....herregud.

Jaja fortsätter i morgon både med rensning och syning. Mest med syning tror jag :-D











Av Neta - 2 oktober 2017 23:30

Jag såg galan ikväll. Retade mig lite på att dom slagit hop den med Humorgalan i början, tyckte det tog fokus från barnen. Men det blev kanske inte riktigt så.

Jag brukar inte se den här galan men jag var inte chef över fjärrkontrollen ikväll. Visst jag hade kunnat gå därifrån men nu gjorde jag inte det utan tog smällen. I vår är det 24 år sedan de upptäckte Es tumör, och när jag ser nåt sånt här faller jag tillbaka till dit och då.

Nu har vi ju dessutom Saga i nästa hus vars tumör nu växer igen och det finns inte mkt hopp. Hon beskriver oerhörda smärtor i sin blogg som är svåra att komma till rätta med. Hon är 16 år och var den sista att visas på storskärmen på galan. Att se först henne sen familjen komma tog nästan andan av mig. Speciellt lillebror som kanske inte förstår så mkt.

20 % av dom här barnen klarar sig inte, men det är inte 80% som blir friska. Vet ingen siffra på dom som lever med inaktiva tumörer eller tumörrester och seneffekter för det pratas ju aldrig om dom men det är inte ovanligt bland dom som har hjärntumörer. Min dotter är en av dom som har en tickande bomb i kroppen.
Nu kanske ni tänker ja men herregud har det varit inaktivt så länge så är det väl lugnt. Det har nog jag också haft i bakhuvudet, men förra året var det två som behandlades samtidigt eller i ett fall före E som fick återfall och dog efter snabba förlopp. Varför det blev så kan dom inte svara på.



Att stödja forskningen med 100 kr i månaden via autogiro är något som dom flesta av oss inte skulle märka så mkt. Så snälla gör det, info finns på barncancerfonden.se

Grå fm och en em och kväll med regn o blåst. Skönt att man inte måste gå ut. Vi har tvättat, rätt lagom sysselsättning. Lite korsord emellan och enkel matlagning. Såg galan och Kockarnas kamp. Impad av Tareq, men alltid gillat honom. Så jäkla glad jämt och kan verkligen trolla fram mat av allt möjligt. Framförallt i trädgårdsdax eller vad det nu heter.

Den här dagen tog också slut, i morgon är min lediga halvdag :-)

Av Neta - 1 oktober 2017 16:11

 


Redan oktober, det går så fort.


 

Hade vi varit statare för drygt 100 år sen hade det sett ut så här idag kanske. Hela bohaget och de yngsta ungarna på lånad kärra med lånad häst för. Få det lite bättre än förra stället, kanske...


 

Oktober förknippas väl med rosa bandet och idag är det Bröstcancerdagen. Årets band är försett med "Beat it" vilket känns som ett hån för mig som har anhöriga som gått bort och en dotter som fortf efter 13 år inte är frisk. Stöder så klart Rosa bandet i deras kampanjer men bär inte årets med den texten, har ju en rosaglittrig brocsch som sitter på min jeansjacka jämt ist. Har en reflex på väskan med,

det får räcka.


 

Kanelbullens dag på onsd med, gjorde precis matbloggen och la ut recept på kanelbullar där.


 

Många födelsedagar den här månaden med inkl min egen, tur det så det händer nåt kul.


Idag har L satt i vinterfönstren på altan, skönt på ett sätt för dom förlänger ju säsongen lite. Dom har ju lovat både blåst och regn till veckan.

E har inte varit här idag, just nu är hon på hyresgästsföreningens grillfest där hon bor. Kul att dom ordnar lite trevligheter och att hon verkligen går dit med.


Idag har C varit i Gutu ca 10 mil från Masvingo på gudstjänst, jag fick just en bild på henne och pastorns två barn i bilen, en unge sovandes på varje sida. Så söta så man smälter. Jobbig dag med lång resa för småfolk.


Nu ska jag gå och rimma en torskrygg. Vi sov så länge så vi hoppar lunchen idag och äter tidigt, tar nåt fika ikväll ist.

Jag har lite problem med andningen, astmaliknande besvär och hostar upp en himla massa slem. Vaknar flera ggr/natt och svimmar av på morgonen, sover som djupast då. Lite känning uppåt  ryggen så vet inte om det är lunginflammation på G. Har ingen feber än men jobbigt ändå. Försöker hålla mig upprätt iaf så det inte slemmar igen helt. Vill ju inte bli sjuk till helgen.

Av Neta - 1 oktober 2017 00:32

Igår kom kryddorna vi beställde häromdagen. Idag packade vi upp och fyllde på. Började riva lite i förrådet när jag skulle ha burkar.

Förrådet har vi gjort i ett av smårummen vid köket. Slutade med att hela köksbordet är belamrat med saker därifrån. Kryddfixet var ju snabbt gjort men är nog mkt vi kan rensa ur förrådet. Blir lätt att man lägger nåt ?så länge? där. Brahagrejer ni vet.

Frysarna står där, sen är det hyllor på båda väggarna, längst in på ena sidan är linneskåpet och mot fönstret står mitt sybord, symaskinen står alltid uppe där men det är inte alltid lätt att ta sig dit.

Första hyllan har jag lite konserver o sånt på. Lite skrymmande fat och så. Mellanhyllan används till glasburkar och flaskförvaring. Sista hyllan är syhylla med lite tyger, muddväv o sånt.

I ett skåp i hyllan bredvid frysarna har jag julporslin och lite fina skålar o så jag inte använder så ofta. 2 hyllor ovanför är belamrade med lite större ljusstakar, burkar o annat som inte får plats i köket.
Nu kände jag att det skulle vara skönt och gå igenom allt och kanske kassera en del och även lämna till stadsmissionen för försäljning.

Så vi satte igång men blev inte ens halvklara idag. Hittat mkt jag inte tänkt på att jag har, fina burkar t.ex

Måste ju användas kände jag. Stora burken är skorpburk, går i 3 påsar Ikeaskorpor.

Så vi har och göra i morgon med tror jag. Tur att E kom idag för hon visste vad som var Cs grejer. Dom kan vi ju inte slänga.

Ja så då bet ni vad vi gjort idag och ska fortsätta med i morgon. :-D

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards