Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 26 april 2022

Ensamheten

Av Neta - 26 april 2022 00:04

Har ju haft X-kroken som granne i mer än 2 månader. Även om han kan driva mig till vansinne, senast i söndags faktiskt så har han ju underlättat mitt liv mycket också. Bara det att vi åkt tillsammans under sjukhustidenoch jag slapp färdtjänsten betyder ju mkt. Sen dom här smågrejerna som att gå upp med soporna. Vi åt inte tillsammans varje dag under den sista tiden men fikat har vi nog gjort varje dag tror jag.
Men nu är han sörmlänning igen och kommer bara upp en snabbis igen för det sista rycket den här veckan och lämnar in nycklarna. Går inte så bra med bilen heller, den kanske rent av gjort sitt. Just nu lånar han en av sonen.
Klart det blir tomt men lite skönt också. Han längtar nog ut på danserna med.

Vi har ju urnsättningen kvar. Vi gick en sväng och kollade vid urngravarna i söndags efter tacksägelsen. Spelar nog ingen roll var man får graven det området är lika fint överallt, lite avsides men rätt tätt med gravar där utmed tallarna mot backen upp till affären på kyrkans framsida.

Vi är dock inte överens om gravvård. Blir nog inget smideshjärta. Vi kollar på stenar nu men inget bestämt. Jag ska ju också ligga där sen så vill ju ha ett ord med där. C ska ha gravrätten iaf. Sen får väl hon bestämma om vi ska ha gravskötsel eller om hon tänker åka och vattna var och varannan dag. Jag kan ju knappast göra det, har nog med mitt.

Jag har fått upp mitt tak, eller iaf stommen lite provisoriskt. L packade det där i Tierp och påstod att allt var med. Så när dom skulle sätta upp det var skruvarna inte med (därav mitt utbrott) men så typiskt honom, har hänt förr och lär hända igen. Så det sattes upp med skruvar som så småningom ska bytas ut och sen får vi se va det blir för skydd mot nya grannen. Har ju ett nytt vindskydd i kasett, blir väl enklast det kanske.
Jag tror inte heller att jag ska sätta på takduken, vi får se. Men nu kan jag ha nån ampel, nån mer ljusslinga och hänga galgar där på tork där om jag vill. Hade ju varit läckert att ha det över möblerna men det är för högt för det. Går inte under balkongen. Men då hade jag ju kunnat ha ljuskronan över bordet som jag hade i Tierp. Nu använder jag inte den alls. Har funderat på om man kan ta av de höga benen men inte kommit längre än så.

Jag kan inte handla härute. Inte hämta paket eller panta mina flaskor heller. Dom bygger om på affärn så dom som går med rollator får fälla hop dom. Går knappt att använda kundvagnarna. Att betala 160kr för att handla i stan slipper jag ju gärna. Blir dyr korv det. Haha!
Idag handlade C åt mig i Tierp, fick nog en längre lista än hon tänkt. Hon hade en visning på wheelatorn men den funkade inte för den unga pojken. Vi har ju satt ett lågt pris på den så hoppas bli av med den men har samtidigt bestämt att det är prutat o klart med dom pengarna. Vi behåller den om den inte blir såld.
C hade fått nåt förslag om byte med en som har butik, men hon har inget vi behöver.

Har lite panik inför ensamma helger och kvällar nu. Försöker tänka positivt ändå. Men kommer sakna Elle mer än nånsin. I synnerhet nu på Valborg.
Har ju inte så många kompisar men dålig på att hålla kontakt själv också. Sen har man ju råkat ut för nåt stolpskott med som flyttat närmre, lovar mkt men sen inte hör av sig en enda gång. Alltid upptagen om jag hör av mig med. Men min dotter tycker hon att hon ska umgås med. C är nog inte lika hågad.

Klippte av håret igen i morse.




Ser ut som ett surkart men den där frisyren är jag iaf. Så skönt att slippa långa hårstrån överallt.

Nu ska jag gå och röja på min säng. Ligger lite tvätt som ska vikas där.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards