Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2016

Av Neta - 20 februari 2016 12:58

Det blev Morgongåva igår. Hade sett lite jag ville ha men hade inte så mkt pengar i onsdags men igår var det påfyllt. Elle ville också dit och köpa en tvättkorg, jag köpte en där i fjol med två handtag som på en korg. Man kan alltså bära den i en hand. Bra för både L och mig, han har ju en skadad hand och jag lite svårt med balansen om jag bär med båda händerna. Nu ville hon ha en likadan. Den är stor som en mindre mangelkorg och kan duga som plaskbalja till en bebis med.

Jag hade framförallt sett denna, vi har kollat på dom här länge. Det här var rätt märke och betydligt billigare än för samma i stan, skiljde 500kr. Nu var L med och kunde kolla fästen och så med men den går att sätta fast på en betongplatta och den väger man ju av så den fick godkänt där med. Sen sätter man fast en i staketstolpen också. Får ju bo inne tills det går att fixa det ute.
Halmen på golvet är för att Kiwi, Es marsvins bur stod där.

Den här tittade jag på första gången på Kvantum i våras, då kostade den 350kr, det gjorde den inte nu. 75kr va mkt bättre för min plånbok. Det är ett rep som handtag på så den skulle även kunna hänga. Den är 40 cm hög. Den ska få lite sjöstenar i botten, sen vet jag inte om jag ska ha en ljusslinga eller ett ljus i den men den ska bo i den hylla vi delar av altanen med. Nu står där ett LEDljus i koppar i den men det är bara tillfälligt.

En ny lampa till bokhyllan blev det också. Lyktorna ska inte stå där, är på väg att bli en lampkrona att ha ute, har en till så det är 5 st. Den lampan som stod där fick flytta till en av bänkarna bredvid sofforna.

Den här kudden var ju bara vår

Kolla här så fattar ni. ;-)

Lite sånt här också då vi har persienner som behöver träs om.

Ja lite skrymmande saker och en rullstol och en rollator gjorde att vi inte åkte till Sala också men det ligger ju kvar. Fick använda skohorn för att få in det i bilen + 3 stora kassar med lite allt möjligt och en ny piasavakvast också. Vi åt där det sista vi gjorde sen.

L var sen lite nyfiken på vägen vi åkte hem i onsdags och eftersom det fortf var ljust ute åkte vi den. Han höll med om att den var både bredare, rakare och bättre så den blir det nog i fortsättningen. Vi mötte en ambulans med blåljus efter ett tag, sen kom en civil polisbil med blåljus och då vi var framme i Harbo en målad polisbil med blåljus från stan som åkte upp den vägen. Kollade på twitter sen om det hänt nåt men där såg jag inget. Kan dock tänka mig att dom tar den vägen till Tärnsjö m.m

Sen blev det en slö kväll med lite plock framför Skavlan, började se det nya programmet men stängde av, skitdåligt. Ikväll är det ju mello igen men innan dess ska vi till stan en sväng. Om vi orkar :-D

Av Neta - 18 februari 2016 23:09

Idag skulle Ted Gärdestad fyllt 60 år. Överallt i sociala medier m.m finns det ett minne omskrivet. Vem har inte minnen till hans låtar, allt från låtarna dansbanden tog upp till de stora hitsen som Satelit t.ex
En låt är väldigt speciell för mig och alla föräldrar som någonsin haft ett barn med cancer. " Ge en sol till jordens barn" många stormöten i Barncancerfonden började med att den låten spelades. Solen är i det här fallet strålningen som gjorde dom flesta friska, tillsammans med annan behandling med så klart. Den blev på något sätt hoppets sång.
Så när vi minns Ted lite extra idag går den låten på repeat i skallen.
Stormöten kanske låter lite flummigt för en del men det är inget annat än riksmöten då vi aktiva från hela landet fick träffas.

Igår var Erna och jag på vift för sista gången. Iaf om hon trivs på sin nya jänst. Vi hade ju en himla tur med vädret så vi for rakt väster ut över mossen och hamnade såsmåningom i Morgongåva, orten med ett av landets vackraste namn.
Vi for dit över både öppna landskap, skog och vid sjöar. For förbi Siggefora där vi stod säsong i 16 år, vidare förbi hjortronmossar och bergstrakter, förbi Tarmlången och svampskogen. Alla vackra hus med snickarglädje och fina fönster, förbi Julmyra med sin dal och många, många hästhagar. Förbi Leffes Älgpark och alla nerlagda hyttor. Det som var mina somrar, vägen jag skulle kunna åka med förbundna ögon mellan 272-an och Molnebo, ytterligare ett fint ortsnamn precis före Morgongåva.
För att sen besöka Karlssons grundat av Ullareds-GK.

Vi började i restaurangen med thaibuffe' för 75kr inkl dricka och kaffe på maten. Inte en jättestor buffe' men helt ok för det priset.
Gick sen ett varv i varuhuset lite snabbt, köpte lite bl.a Folieformar för pate' till påsk. Lite hygien, kakor, en dricka och

För vuxna! Mellan 5-600 prickar och lögn l helsike att på ett enkelt sätt hitta 1an. Den var inte precis utmärkt som i barnblocken eller fanns på ett logiskt ställe.
Ända sen Johnny var liten har jag gillat " prick till prick" hade alltid sånna block till ungarna i husvagnen och i bilen under semestrar. Häromåret köpte jag ett eget block till ungarnas stora munterhet. Och nu har jag det här att sätta tänderna i, är mjuka pärmar så jag ska nog kopiera dom med. På Bokus hade en kompis sett flera, dot till dot med ;-)
Den här sålde dom, ja alla böcker förresten för halva priset, så jag betalade 29.50kr för ett 100-tal sidor. Fick den sista så jag hade dubbeltur.

Ja sen for vi till Sala för att jag skulle träffa Barbro, en mamma som också har barn med hjärntumörer, en av dom man kom lite nära. Spelar ingen roll hur lång tid det går mellan vi ses egentligen, man bara plockar upp tråden. Den här tjejen gillar jag mycket, mjukare och goare människa finns inte. Det är väl en 4-5 st jag har kontakt med, bl.a Via facebook men som vi också försöker träffa regelbundet. Sen att den regelbundenheten kan vara ett par år, det saknar betydelse.
Vi var först in en sväng på Linneskåpet, sen gick vi på Jahanssons och fikade. Patrik anslöt, ett av hennes barn som var drabbat och tiden bara flög iväg. Men vi bestämde oss för att ses allihop snart. Gubbarna är ju lika bra kompisar, C har hängt mycket med hennes Emma o.s.v Hennes gubbe jobbar dessutom med danserna i parken, så vi har träffat han och Patrik där många ggr.



När vi kom till Sala så såg vi det här först. Så häftigt gjort av blomsterhandlaren i gallerian.
Först undrade vi om det hänt något där, om det var en minnesplats, men det var ju inga ljus så vi förstod snart att det inte var så.
Otroligt att det fått ligga kvar.

Ja sen for vi hem, och då skulle vi åka Heby, Tärnsjö, Våla, Månkarbo, stora fina vägar. Men vi svängde några meter för tidigt, det stod Harbo på skylten, och Harbo ligger ju efter Våla. Lite konstigt tyckte vi nog att det inte stod Östervåla men det måste ju vara rätt väg tänkte vi. Det var det inte, vi kom så småningom fram i Harbo men söder om. Visade sig sen att det inte var speciellt mkt längre och vete 17 om inte den här vägen var bättre. Lite förvirrande sen när det mitt i där nånstans stod Östervåla men åt fel håll :-D vi såg förresten ett bad, eller iaf skylten till och en stor parkering strax före Harbo som vi nog ska utforska i sommar.
Nu fick vi ju åka genom Harbo på 272-an och det var det länge sen jag gjorde, himmel så förändrat, ja o sen blev det ju lilla Harbovägen till Björklinge då. Rallyvägen kallad. Inte den smartaste vägen så här års men det gick det med.

Ja hem och säga hej till Erna, fast vi kommer o träffas iaf. Mat och Tv och så ganska sent så ringer telefonen. Med tanke på R så studsade alla till men det var Mi som berättade att han pratat med Royne om deras bok. Fixat så jag kunde hämta mitt ex hos Royne som bor ett stenkast härifrån.

Roynes är en orkester vi dansat många mil till och nött mkt skosnören till på 70-80talet. Dom var då ett av landets populäraste dansband, Micke Ahlgren var med där då, och även Lövas under en tid.
Numer är dom flesta lite till åren men dom spelar då och då fortfarande. Nyligen firade dom 50 år som orkester, bara det en bedrift. I och med det gav dom ut en bok om livet i "publikens tjänst." Allt om det dom var med om, USA-turne'er, Tv- inspelningar o massa annat, även anekdoter m.m bara hoppas det mesta är preskiberat av det ;-D. Å att det inte står så mkt om deras galna publik.... Vi var ju unga och kanske lite vilda då ....
Första gången jag hört att ett band gett ut en bok så här och extra kul att det är några vi känner. Två av dom är Björklingebor, om nu Nolmyra hör hit men jag tror faktiskt det.
Ser mkt fram mot att läsa den! Och extra kul att Royne skrev en dedikation. Skulle faktiskt vilja kompletera med alla medlemmars autografer. Dom medlemmar jag upplevt iaf. Om man kan få tag på alla.





Tror det är kapellmästarens egen autograf där under.

Idag for E, jag och L till Fullerö,och käkade lunch. Jag skulle även köpa en snygg marschallhållare/kruka jag såg där förra veckan. Fanns 20 st av den strl jag skulle ha då och säkert lika många lite större. Idag fanns en lite större, förbannade min snålhet förra veckan. Bara hoppas dom kommer in igen.
Köpte iaf denna som jag tittade på då också. Gjord av plåt från återvinningen.



Ska bo ute på altanen med påskkorgen sen. 35 cm hög. 139kr. Fanns fler varianter, även rostiga.

Nu ska jag avveckla dagen, ev åker vi tillbaka till Morgongåva i morgon, kanske till Sala med....beror på. ;-)

Av Neta - 17 februari 2016 00:09

Så gammal har hon blivit vår yngsta, det är ju inte klokt. Idag har vi iaf firat vi i familjen bara, jobb och så gör att vi inte kan fira med "tjocka släkten" förrän nästa helg efter sportlovet.
Vi pyntade lite på kul med ballonger redan i natt.

Satte hennes kopp som E knöt ett band runt på "Ha den äran-duken" jag hittade på loppis en gång. Flaggan åkte fram med och vi slog in presenterna igår och ställde på stol och bord.

Hon går ju i tankar på att flytta hemifrån och har en hel del saker men jag har även köpt lite på loppisar som jag slog in nu, bl.a en fin ljusstake och ett par söta småskålar så därför blev det många paket. Annars fick hon strumpbyxor, ryggkliare med massagehjul, fleecebyxor, tofflor och " hoppiskor" från Sköna Marie som är ordentligt uppbyggda i hålfoten av mig. Hon ska kunna ha dom på jobbet med och där är det ju mkt stå och gå.

Ella hade köpt en smart tesil man hänger över en droppkopp i en ställning, en takeawayburk, en söt liten bricka med kul text och ljuständare.
Enligt önskemål blev det Fattiga riddare till lunch och tacomiddag sen en köpekaka till fikat i kväll med jordgubbar.

Vi pimpade den med tårtljuskandelabetn. Hade inte fått plats 23 ljus iaf. ;-D

I morgon är sista dagen Erna jobbar som min ledsagare. Vi ska åka ill Sala och besöka en butik som heter Linneskåpet och träffa en kompis till mig jag inte träffat på många år nu. Hon har två barn som haft hjärntumörer så vi känner varann sen den svängen. Hennes man jobbar också på Salaparken så senast sågs vi där för 2-3 år sen.
Vi pratar på facebook men det kan ju vara kul o ses också.
Funderar vilken väg som är bäst att åka men tror det lutar åt över Våla.

Det är väl ett par st som hört av sig om att efterträda Erna, men vi ska lugna oss nån vecka till med att sondera bland dom. Dom hade några redan anställda som kunde tänka sig utöka också. Svårt och lite läskigt att välja en ny. Erna visste jag ju redan vem hon var. Fick också frågan om jag kunde tänka mig en kille, men nej inte som det känns nu.
Tycker det skulle vara skönt med någon som bor närmre, Erna bor ju ända borta i Rasbo.

Ja det var lite för nu, sovtime!

Av Neta - 14 februari 2016 15:53

Råkar du heta det så Grattis!

L och jag drog in till stan igår fm och medans vi var på väg in gick det från växlande moln till full sol. Vi gjorde först ett snabbt stopp å affärn o medans L gick in tog jag den här bilden.
Väl i stan så handlade vi snabbt, hämtade Elle när vi kom hem och sen ville man ju inte gå in.
Vi gjorde det så småningom iaf, plockade upp varorna och gjorde en pajbotten som blev pannkaka. Vi ska ha den idag men den är nog god iaf.


C hade varit hemma och städat, L är ju lite ledbruten men han dammsög iaf.

Hade hittat så fina vita rosor som passade bra till vår "oroliga" duk. Vasen är också ny, handblåst från Glimma med bubblor i, 5kr på loppis. Ibland vet dom inte vad dom säljer.

C drog och repade för konserten på em och efter den kom Mi o Ma på lite pyssel och middag. Pysslet var sushitillverkning. Så vi gjorde ett lass både rullar och kuddar plus lite tillbehör.
Under tiden drack vi en Martini rose' det är ju så himla gott. Killarna servade väl mest och C som inte är så förtjust i varken lax eller skaldjur gjorde kycklingsushi på färdiggrillad pippi :-D funkade faktiskt.
L friterade några dumplings med.
Dessert blev en kokosglass jag köpt färdig i kokosnötsskalhalvor, så söt så jag fixade inte att äta den. Nöjde mig med bären. Vi funderade om skalen var i plast eller riktiga men dom var nog äkta, väl polerade dock.
Som vanligt med dom där två så blev det en trevlig kväll, mello och QX.

När dom åkt slappade vi en stund, L funderade på att gå ut och skotta då det börjat snöa på kvällen men röjde köket ist. I morse vaknade vi av att grannen körde med slungan även hos oss så där hade han tur.

Elle sov kvar och båda tjejerna sov länge

Sen gjorde dom frunch och jag fick presenter

Boken av C och halsband och lite choklad och hjärtchips av E.
Av mig fick dom varsin sugrörsflaska i glas med rosa kork och sugrör och ett dubbelhjärtfat. C fick dessutm en skylt och E en färggrann uggla i plåt.

Nu ska det visst bli våfflor med lite salta tillbehör. Senare middag med potgratäng o tjälknöl.

Av Neta - 11 februari 2016 00:03

Ett förskolebarn nånstans i landet blev rädd under en filmvisning av Alfons Åberg så nu hotas filmen av bojkott på förskolorna.
Vad blir nästa steg? Förbjuda jultomten? Hur många barn är inte rädda för honom?
Jag skulle vilja påstå att det här barnet förmodligen inte bara är rädd för Alfons, det ligger garanterat något annat bakom den räddslan. Trygga barn blir inte rädda för sagofigurer. Sån här skräck brukar komma hos barn när det är något i deras liv som ändras t.ex ändrade familjesituationer eller att man byter förskola eller bostad. De kan ge trauman under en kortare tid. Kan komma efter ett tag. Går över på några veckor.

Just Alfons har ju ett budskap i alla böcker som ska främja begreppsbildning hos små barn. Jag tror jag läst alla Alfons under mina år på förskolan och jag försöker förgäves komma på vilken av sagorna det här ska röra sig om. Allt som kan komma i närheten av otäckt i dom förklaras ju på ett väldigt bra pedagogiskt sätt. Det var ju bara .....

Samtidigt är det ju oerhört viktigt att alla vuxna runt barn förstår att förklara verklighet och dikt. Det finns isf många böcker som är långt mer otäcka än Alfons. Och vem håller barnen borta från TVs nyhetssändningar? Tror vi verkligen inte att dom förstår? Barn är inga dumskallar, dom begriper mer än vad vi tror. Tolkar det kanske på sitt eget sätt men är mer logiska än många vuxna. Har underbara lösningar som herrarna och damerna i riksdagen kanske skulle lyssna mer på ;-D

Nej fortsätt ni att läsa sagor och se filmer med era barn. Värdefulla stunder av gemenskap.

För att skriva om något helt annat och väldigt sorgligt (sorgligt på riktigt)

En "blåljuspersonal" har under arbete vid en olycksplats påkörts och är nu avliden. Var har vår respekt för blåljus tagit vägen?
Vår granne miste sin arbetskamrat här. En familj har mist sin pappa och sambo.
Efter att ha sett "Vägens hjältar" på 5an är jag egentligen inte förvånad. Men trodde någonstans att storstadsbilisterna var en speciell sort då man kan lägga sig på tutan bakom en incident på vägen, irriterad på räddningspersonalens avspärrning. Nu är jag inte så säker på det längre. I min värld stannar man en bit ifrån, väntar i bilen till man får klartecken att åka. Nu hände det här vid extrem halka om man ska tro kvällstidningarna. Är det en ursäkt? Anpassa hastighet efter väglag ist.

Vi har haft det grått idag. Vaknade efter 9, då var det fortfarande så skumt utanför rutan att jag trodde den var 7 eller nåt. Snöslask som tydligen ska fortsätta framöver. Snöar nu med men låter väldigt blött om bilarna.
L halkade i garagenerfarten och gjorde sig ordentligt illa. Så illa att han inte kan lasta rullstolen eller dra mig. Kan vara brutet revben eller så, blodvite berättade han o ja mycket riktigt, det var en liten röd prick på knät. ;-) Nej skämt åsido så är han rejält mörbultad. Lär nog få några rejäla blåmärken på kroppen.
Hoppas han är ok till lörd bara och att han klarar att gå på släktforskningen i morgon. Lörd ska vi göra och äta sushi med Mi o Ma. Pyssel o middag liksom :-D Får väl hälla i han nåt starkt mot värken.
E och jag hade dryckinventering idag, behöver inte handlas nåt på länge här. Varken med eller utan. Hittade till o med julmust. ;-)

Midnatt nu och sovdags! Eller läsdags iaf.
Godnatt!




Av Neta - 10 februari 2016 00:29

Erna har fått fast tjänst med ökad tid på sitt riktiga jobb. Så vi kan bara ses så här en gång till. Tråkigt som 17 men så är det.
Så nu måste jag börja om med en ny person. Det känns urjobbigt. I synnerhet som jag inte fått svar på min överklagan som jag skickade in 3 dec.
Erna o jag kommer att ses ändå, vi känner ju varann även genom döttrarna. Men det blir ju inte riktigt så regelbundet och inte samma sak.
Började ju längta till våren och all utevistelse som blir såååå mkt enklare då.
Men vi ska ha en heldag till nästa vecka iaf och jag får väl dammsuga bekantskapskretsen på 50+-are med körkort. Annars ska det annonseras och man ska gå igenom allt det där igen. Anställer ju själv.

Idag jobbade hon bara 3 timmar så vi var bara till Fullerö, inte så bara det. Förutom allt annat hade dom tagit in lite vårblommor. Pärlhyacinter, kungsängsliljor, ranunklar förutom prnnknande pauler och pelargoner. Fröerna har kommit med och massor av krukor. Jag köpte lite Alla Hjärtans Dagspresenter, vad får ni se på söndag. Vi åt även lunch där och vilket ställe. Satt längst in vid den öppna spisen och njöt av en räkmacka med bubbel (Loka ?) och en kopp kaffe. Vilken miljö med skogen och hästarna utanför.



Det enda jag köpte åt mig själv var dom här sötnosarna för 12kr, ska få bo i påskplanteringen. Men dreglade lite över stora fina marshallbollar med genombrutet mänster för bara 198kr och färggranna påsktuppar i plåt att ha ute på altanen. Åker ni dit så ta en titt i rummet längst in på nedre planet.
Fanns jättefina satsbord och en bänk med " rivningsvirke" i plåtställning. Så jäkla snyggt.
Sen allt porslin inne......och allt annat.

Ja ni det fanns mkt kul där.

Av Neta - 6 februari 2016 21:59

Börjar jag bli för gammal eller har folk ingen smak? ;-D
Hördes ju tydligt att Samir & Victor kommer att bli årets sommarplåga! Morgan Alling var lika säker på det för klädd i armpuffar var han på väg till Sergels Torg !!

Anna Book blev tokhyllad på Twitter, för vadå? För att hon sjöng i så låg tonart att hon knappt hördes? Eller kan det varit ren sympati? Snyftis!

Albin & Andreas var hyfsade och Robin var bra, Gina kan bytas till Lasse Krone'r och Petra kan gå hem. Ace gillar jag inte, men om jag blundar kan låten gå an.
Resten har jag redan glömt, och i morgon har jag glömt de andra också. ? Minns för övrigt knappt nån utom Måns från förra året!
Nä tacka vet jag Claes Lövgrens, det är musik det! ;-D Den minns jag!

Av Neta - 6 februari 2016 10:45

Pratade med henne nyss då skulle hon garnera smörgåstårtorna. Inga ledsamheter där inte trots att det är som det är.
Hon berättade att R hade klarat av att läsa en större text på ett kort igår så funderar på om man skulle skriva några rader. Är ju förkyld så får hålla mig därifrån. Han vill ogärna ha besök med. Förlamningen släpper inte men intelektet är det inget fel på. Och allt invant sitter, nu rakar han sig själv t.ex och spela bordtennis med sjukgymn är inga problem alls hur dom nu gör det.

Blir ännu en lugn dag här. Funderar dock på om jag ska skicka upp L efter lite blomjord börjar ju bli dags att plantera om och jag behöver fylla på jord åt Hibiskusarna.
Ikväll lite mellomys med ost o kex. Sugen på jordgubbar med.

Nu frukost eller snarare frunch framför Parneviks som vi inte hunnit se ännu.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards