Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2016

Av Neta - 6 februari 2016 00:56

Så länge räknade vi ut att Ls teknikerring suttit på hans högra ringfinger. Ända sen 1963 då han var klar som Löjtnant i teknisk tjänst. Han tog aldrig av sig den.
I morse upptäckte han att den var borta. Den har blivit lite stor, det märkte han häromdan då han tvättade händerna. Den gled men inte över knogen.
Nu är frågan var han tappat den? Inne tror han själv för han tycker han borde märkt om den saknats redan igårkväll. Jag är inte lika säker på det, tror den kan ha följt med handsken. Vi var ju ute och for igår.
Kontaktat alla ställen vi varit på och vi har letat både här, inne och ute, i bilen, hos Elle, både inne och ute. Men den är borta. En sån där kan ju rulla in i skrymslen och vrår. Har ju inga golvlister i hallen heller. Det är en kraftig ring i guld med en kant av vitt guld. Och präglad som den yrkesring det är.
Bara att hålla tummarna för att den kommer tillrätta på något sätt.

Varit soligt och fint idag med. Men jag har varit inne, inte gjort många knop mer än att vi gjorde sushi. Både nori och kuddar, fyllda och ofyllda. Blev lite mycket så jag har till lunch i morgon med. L äter inte sushi om han slipper så han åt annat och C jobbade kväll och ska jobba dygn i morrn. Elle offrade sig och kom hit :-D
Så mysigt att höra om hur dom planerar för mello på Cs jobb. Dom ska ha pyamasparty, för när mello slutar är bara en personal kvar och ska lägga alla. Underlättar ju om dom är klara då ;-) Lite mys får dom allt med.

Vi ska också se det med kompisar så planering för mys är det här också.

Nu är det tyst i huset, till och med kaninen sover. Ska jag också. Godnatt!


Av Neta - 5 februari 2016 00:35

Men solen värmer inte jättemycket än. Ser så skönt ut när man är inne, men jag försökte sitta ute en stund idag men än är det lite för kyligt för det.E kom och vi stack iväg upp till Tierp. Stannade och tog en korv i Månkis. Strosade runt på Kretsloppet och sen en sväng på Lidl, börjar gilla den butiken mer och mer.
Halva priset på många varor jämfört med stormarknaderna, billiga grönsaker o frukt. Goda nybakade ostfrallor. Sen lite roliga prylarpå det som oftast håller hög kvalite' både i verktyg, kläder och köksprylar. L köpte en vinterjacka där före jul som han gillar skarpt.
Den här veckan kör dom lite italienska produkter, och till storhelger tar dom in lite special. Sen har dom den godaste äppeljuicen jag druckit, 20kr litern för färskpressat utan tillsatt socker.
Den butiken är bra för oss med låga pensioner men man behöver en lärotid. Stöder många små svenska leverantörer som Enebacken m.fl Deras korv och köttbullar har ju fått bäst i test.

Hem i solnedgången och sen har vi tillbringat kvällen i TV-soffan. Blev till o med middag där.

Av Neta - 4 februari 2016 00:34

Vi har haft ett fantastiskt väder idag med sol. Fick ju några snökorn i natt med. Ska bli kyligare igen men jag hoppas det inte blir som det var i januari.


Idag har min hö axel och arm inte fungerat alls, kunde inte lyfta vare sig tekopp eller vattenglas. Ibland försvinner känseln så förmodligen är det en nerv i kläm. Sällan jag har problem i underarmen men idag var det som kramp där emellanåt. Det är hopplöst när man är van och "jobba på" med åtminstonde maten ändå. Som tur var hade jag rester till lunch idag och middagen fick L och C göra. Fick sitta och titta på. Vet inte om jag låg tokigt eller hur det blev så här. Får ha armen mot kroppen för att kunna skriva här.


Kontaktade iaf stadsbyggnadskontoret idag och det finns inget som tyder på att det ska byggas mitt emot oss. Bytrådar är nog bra men också ett forum till att sprida rykten i.

Grannarna runt oss håller på ta ner träd förmodligen för att slippa kajor och råkor. Vi funderar också men tvekar, det är ju bara dom där veckorna i maj-juni och träd skapar ju också rumskänsla och framförallt skugga. Vi ska iaf ta bort bon och det hade hjälpt hos en annan granne. Jaja få se hur vi gör. Önskar jag haft fler lövträd men har bara ett skogsolvon som egentligen är en buske, en ek och en rönn förutom körsbärsträdet och inget av dom är bra skuggträd till uteplatserna. Syrén och fläder är stora buskar men inget bra placerade heller. Någon som har tips på något snabbväxande som kan ge skugga fort?


Nu har iaf fåglarna börjat sjunga på mornarna, hör både koltrast, finkar och blåmesar. Det är ju ett bevis på att ljuset är åter iaf och jag tycker det märks på 2-3 dar nu att det är ljust längre. Man får iaf ställa om timern ute så ofta. Det blev ju en konstig vinter med den korta polarkylan och snön som kom då. Isarna hann lägga sig och plogas upp men redan nu börjar dom bli svaga igen. Vi har lite snö men det var nästan bart emellan. Nu önskar man ju bara snö till barna v 8 men sen vill jag ha en snabb och lång vår utan blåst. Dom senaste åren har både vår och försommar förstörts lite av blåst.


Nu ska jag lägga min arm under täcket, värme brukar göra under ibland. Har en bok jag vill börja på men det funkar inte nu. Får nog införskaffa ett bokstöd till sängen snart, vill gärna läsa lite innan jag somnar. Såg ett smart man kunde ha som bricka med.













Av Neta - 2 februari 2016 12:08

Den här utsikten med sjön där längst bort är orsaken till att vi köpte det här huset en gång i världen. För ca 30 år sedan. Vi bor ju en bit upp på åsen, 2-3 m så där mellan tummen och pekfingret. Det har ju gjort att vi inte heller haft nån direkt insyn. Nu är restaurangen mitt emot såld och det sägs att det ska byggas på en våning på den och att det ska bli bostäder där + ett punkthus på 4-5 vån på parkeringen.
Ja vad kan man säga? Går naturligtvis inte med på det utan strid om så är. Tar ju bort precis all sjöutsikt för oss. Samtidigt behövs det ju bostäder, varje dag kommer frågor från någon ivår bygrupp på Facebook. Folk vill bo här.
Försökt googla på ev byggplaner idag men inte hittat något. Har vi tur är det bara rykten.

Solen skiner idag men det blåser rätt mkt och dom har lovat regn i em och snö i natt. 5 gr varmt. Igår fick vi 5 cm snö men det är i stort sett borta nu. Blir ingen marknad idag, det blåser för mkt. Spar det ill Tierp i maj. Åker in ändå tror jag och gör stan lite, men inomhus på nåt center.

Av Neta - 1 februari 2016 13:41

Nu är regeringens utredning om tiggarna klar. Dom rekommenderar inte att man ska ge dom pengar, deras barn ska inte få gå i skolan här och de s.k Tältlägren ska det bli hårdare tag mot.

Jag är lite kluven mot dom nu, förut tyckte jag bara att dom skulle åka hem och att deras land måste ta ansvar för dom. Men efter att ha läst en reportageserie om hur det är i deras land i en av kvällstidningarna är jag inte 100% i den åsikten längre.
I Bulgarien är det ju verkligen som natt och dag mellan fattiga och rika. De rika har allt och då menar jag verkligen allt medans dom allra fattigaste, dom som kommer hit inte har ens kläderna på kroppen eller ett anständigt boende. Stampat jordgolv kommer jag aldrig mer att skämta om och fukt och mögel på väggarna är mer regel än undantag. Sociala insatser är obefintliga och missbruk är väldigt utbrett.

Jag tycker fortfarande att det är obehagligt när jag går förbi farbrorn som står barbent i shorts och sjunger sin entoniga " sång" på gågatan. I synnerhet i den kyla som varit. Vet också att folk köpt byxor åt honom, bl.a min Stina. Men förmodligen så lämnar han tillbaka dom eller säljer dom för att få mat.
När en bil blir en bättre och varmare bostad än den dom har hemma då är det illa. Jag tycker egentligen inte att deras barn ska följa med hit och tigga. Men dom har det ju faktiskt bättre här.

Vi har en Maria som sitter utanför Hemköp här också. Jag har träffat henne i församlingshemmet för dom hämtar dit henne och ger henne mat ibland. Satt en dag kvar i bilen medans dom andra gick in och handlade och såg att det är rätt många härute som ger något till henne ändå. Tror hon får en del under en dag.
Sen är frågan, får hon behålla det själv? Hon hämtas och skjutsas hit i en Bmw, sägs att det är en volontär från Mikaelskyrkan. Hoppas det och inte är nån som tar hand om pengarna.

Nu ska dom alltså på sikt ut ur landet. Jag är kluven till det. Tänker på alla barn.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards