Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2021

Av Neta - 20 juni 2021 23:03

Konstigt nog sov jag som en gris trots den turbulenta em och kvällen igår. Var helt slut när jag kom i säng. Var väl upp på toa nån gång under småtimmarna ( varför heter det så? )
Bonnie är nu iaf begravd i Hagbyskogen av en van gravgrävare.
Igår var jag tveksam till om jag skulle klara loppisen idag, men vi sorterade fram lite pocketböcker och ett 3-p med skafferiburkar iaf.
Bestämde mig för att åka iväg och messade E att jag kunde ta en del på min scooter.

Med dagens väder 28 gr och strålande sol va det så klart jättelite folk. Elle och jag hade det enda bordet i skugga och dom som stod på sina tomter på ena sidan också. Vi hade vårt bord närmast fikabordet med hembakt. Inte illa alls Haha!
Men va mest vi som stod där som handlade av varandra.
Elle sålde för runt 300 och det var ju ändå en bra vinst. Jag sålde mina burkar och 1 av 12 böcker.
Behållningen idag var väl gemenskapen och att jag lärt känna många fler grannar idag. Sen har jag kontanter i handväskan och det är inte så vanligt. Gillar inte kontanter. Haha!
Fick iaf lite ideer om vad mer jag kan sälja idag. Körde också väldigt låga priser, typ 10 kr. Bättre att bli av med det.

Nu planeras det för knytfest med grill alt kräftor. Hgf betalar. Vi bestämde också att ha fler loppisar i sommar men då kanske mellan 18-21 ist, och en vardag. Och den här årstiden stå uppe i pergolan precis där man kommer in i området. Kvarterslokalen här har så knäpp placering, längst in och längst bort i området. Man måste veta om den för att hitta den.


Har ju både vita och gröna prästkrageörhängen men köpte idag blågula också. Tänker att det passar nu under EM och sen OS.


Men fast det inte var så mkt folk blev man trött ändå. Värmen gör ju sitt med så klart. Var glad åt att ha pajen i kylen. Sen fikade vi lite på min sida. Kom som en början till en åskskur dock så vi slängde in sakerna, dynorna in i garaget och in med scootrarna som blev rejält blöta, min bak var våt från sitsen kan jag lova.
Stressade in i garaget så jag hade ner kompressorn från bänken på foten, tror stortån är bruten. Svårt att gå och stödja på den. Ont som 17.
Men precis när vi var klara med allt upphörde regnet lika fort som det kom. Det hade vi ingen nytta av.


Flyttade till baksidan och satt upp nya parasollet. Det är rektangulärt 200 x 125 cm. Lite kraftigare stolpe med. Gick i foten men frågan är om den kan hålla den vid vind.


Måste också få visa er en vacker paj.


Ni ser ju vem som gjort den, hon TV4 pysselmänniskan. Det du Åsa Karlström, det är väl något för dig?


Åt min första svenska färskpotatis idag. Ljuvligt! Med grönsaker och nåt så simpelt som korv men attans va gott det var. Köpte 4 ganska stora igår, brukar ju vara priskrig veckan som kommer. Men skrapade och delade den innan kok.
Har både kalvsylta och isterband jag ska äta i veckan, så blir fler potatisdagar.

Såg Lotta på Lisseberg ikväll, vi var ju där i advent förra vintern men skulle vilja åka på sommaren med och få gå i Slottsskogen och Trädgården mitt i stan. Finns ju pingviner i Slottsskogen. Vill dit! Men kan ju bo lite mindre lyxigt denna gång. Gothia towers var en upplevelse, men den är ju gjord nu.

Varmt och soligt i morgon med, lite regn med ev åska på tisd, mulet med uppehåll på onsd, regn på torsd och en solig midsommarafton med bara 22 gr, perfekt Furuviksväder. Nästa vecka lite skönare värme. Hoppas det blir så med.

Nu ska jag iaf avveckla dagen. Inga måsten i morgon, så skönt!

Av Neta - 19 juni 2021 23:22

Bonnie Taylor, Elles kanin har varit lite krasslig. Ätit dåligt och känts varm. Men samtidigt så har det ju varit väldigt varmt. Hon har lagt henne på våta handukar i hennes lilla hus i uteburen, duschat henne med blomsprutan och försökt hålla henne sval. Haft henne inne på svala handdukar på natten.
Igår trodde vi att det vänt. Hon åt en jordgubbe, drack vatten, åt ett par maskrosblad och var ute i sin hage igår kväll. Tryckte sig dock mot nätet och darrade lite på huvudet ibland, Elle var upp i natt och gav fruktpure och vatten och då åt hon.

Vi hade ju bokat transporter till Maxi på fm så vi gick upp tidigare, E försökte ge henne nåt att äta men hon ville inte ha. Hon hade ju fått på natten så E brydde sig inte så mkt. Såg bara till att det fanns vatten och mat. Hon hade smitit in i köket där hon egentligen inte fick vara men E lät henne vara. Hon låg under köksbordet när E åkte.

Så vi åkte in och handlade. Fikade efteråt och fick sen vänta 1.40 på våra transporter. Skitkul med fryst mat i kassarna. Elle kom hem lite tidigare än mig. Vi hade köpt lunch så när jag kom hem hjälpte E mig med det tyngsta och sa, ja vi ses senare.
Reagerade inte först utan plockade upp varorna men sen messade jag och frågade om vi skulle äta nu då. Inget svar! Ringde, inget svar. Ringde igen, inget svar. 4 ggr ringde jag och nu blev jag lite irriterad.
Gick ut och satte mig, snart kom hon ut med Bonnie i famnen. Ska vi inte äta? sa jag
Nej jag tror Bonnie är död sa hon. Kom över till mig. Vi försökte känna efter hjärtslag men kände inget. Ropade över grannfrun, hon kände inget heller.
När E kom hem var det ju varmt i köket så hon hade duschat på henne lite, ingen reaktion, reagerade inte på sitt namn och inte när hon petade på henne. Alldeles slapp men varm när hon lyfte upp henne.

Var ju bara inse fakta att hon hade gått bort. Så hon la henne på en handduk i sitt lilla hus i uteburen.

Hur gör vi nu? En helg! Ringde så klart Leif men han kunde inte komma. Messade C som kom direkt efter jobbet. Försökte ringa Agria men där gick det bara komma fram till en vetrinär vid akutfall och det var ju försent. Försökte med djursjukhuset men dom bad oss via tfn.svarare återkomma på månd.
Så länge kunde vi ju inte ha henne hemma det förstod vi ju då värmen ju gör att kroppen förändras snabbt.
Kollade på vad kremering skulle kosta mn det tyckte vi allihop var för dyrt. J trodde det var lag på att göra det, men det var det inte.
Ringde sonen som inte kunde komma men om C körde dit henne kunde han hjälpa oss gräva ner henne.
Velade lite fram och tillbaka, C ringde några kompisar som har och har haft djur själva. Men till slut bestämde sig E för att låta sin bror ta hand om det.
Så dom la henne på sin handduk i en kartong, Bonnie var ju en stor ras, så dom hade svårt att hitta en tillräckligt stor. Gjorde lådan lite fin och åkte ut till Hagby.

Känns som det gick väl fort, från att hitta henne död till att hon var borta hemifrån men E förstod ändå att vi måste göra så. Vi har ju haft kanin i nästan 20 år, och begravt 2 stycken + 1 marsvin och 1 hamster. Men då hade vi ju egen tomt. Många föreslog att vi skulle lägga henne i frysen till måndag. Men nej! Det gick fetbort. Sin kanin i frysen bredvid korven, näe! Ingen av oss hade plats heller.

Bonnie blev bara 5 år. Hon var ju en omplacering så vi vet inget om föräldrar och så.

Nu ska E sörja klart över sommaren sen vill hon ha en Hermelin, en tjej med stamtavla igen, som vår första Millan som blev 11 år. Och ta den kaninen från början d.v.s från 8-10 v. Lugnare kanin finns nog inte och hon blev både rumsren och tam på 0-tid. För att ha henne som utekanin är uteslutet.
Kaniner är flockdjur och behöver sin flock även om den består av människor. Ensamma utekaniner i bur är rent djurplågeri.

Ja ni förstår att dagen varit omtumlande för oss alla!



R.I.P Bonnie Taylor

Av Neta - 19 juni 2021 00:01

Å vad händer då? Jo min första blomma slår ut

Men hallå jag köpte ju en röd dubbel Haha! Nåja köpte den billigt på Lidl och i år blommar den, det gjorde den inte i fjol. Massa knoppar är det.

Elle och jag hade tänkt åka till Maxi idag men vi gav upp tanken. Ingen var sugen på att sätta sig i en bil när det var 30 gr ute. Vi åkte en snabbis till affären här ist sen höll vi oss stilla i skuggan.


Provade mina nya 3/4 byxor, dom var så sköna att jag behöll dom på. Vid modell så det fläktar skönt runt benen.


Blev en kycklingsallad idag då dom hade färdiggrillad billigt. Köpte även vitost. Så gott i sallad. Jordgubbar och biggaråer följde med hem också.



Iskaffe och en päronbåt fick bli efterrätt. Sen satt vi och pustade, drackmmkt vatten. Elle har en ismaskin och den är guld värd nu.
Bestämde att vi åker till Maxi tidigt i morgon. Så beställde bil ikväll eftersom vi har specialtransport. Jag ställde in min scooter i garaget, då frågade E om vi skulle köpa mat från Sjöhagen, så det blev varsin wrap, serverades med pommes och det har ju jag lite svårt att äta men man behöver ju salt i den här värmen och så var det en god dip till så gick ner några iaf.


Hittade en vit Rioja i vinkylen och den satt inte i vägen. Tog dock bara ett glas. Halva flaskan och en halv wrap är kvar till i morgon. Haha! Den som spar han har.


Måste få visa Scheresminen som växer utanför Elles uteplats. Så fin nu.
Kom några stänk så,vi bröt upp, var dock bara ett skrämskott. Gick ut på baksidan och det försökte börja regna flera ggr, kom lite åska och starka vindar men inget regn så länge jag var ute iaf. Gick in vid 23. Hoppas det kommer ett rejält åskregn för vi orkade inte vattna. Va så kvavt, kändes som man inte fick luft. Har fläkten på så kommer inte att höra ev regn. För första gången i år har jag också myggdödaren i nu. Vill inte ha dom inne. Men nu är det sovdags. Ska bli 2 gr svalare i morgon. Bara 28 gr.

Av Neta - 18 juni 2021 00:28

Lägenheten är städad och alla kassar med sopsortering är tömda, till och med glas som det inte var så mkt i. Så skönt!
Men det är konstigt att jag blir så trött när jag har städ som inte städar! Haha!

När hon åkte satt jag mig i skuggan på framsidan och tog en kopp kaffe och en dubbelmacka med ost. Sen nåt som är himla gott i värmen, iskall ananas. Färsk eller från burk kvittar nog i det här läget huvudsaken den är kall. Direkt från kylen. Testa!


Det här då! Nu ska vi dricka must på sommaren med Haha! Freeway är väl Lidl:s märke. Men nej jag föredrar iskall cider som alkoholfritt på sommaren, och iskaffe! Fryser kaffe i istärningslåda eller påse, i med 5-6 kuber i ett högt glas och fyll på med mjölk.
Tänker inte tala om att man kan lägga i en glasskula och ringla över chokladsås för då blir ni så feta?.gör det sällan själv.


Sommarkantarellerna har kommit till Upplandsskogarna! Dom här är fotade i grannbyns skog. Absolut bästa! Mjälla och fina och så mkt smak. Dom bästa att torka med.


Sen kan man ju laga nåt gott och dricka pensionärssaft till! Haha! Ni ser va jag snodde det.


Den här står här och susar, kan inte nog tacka dig Humlan för att du tipsade om den här. Går på USB och står en meter ifrån mig, svalkar så skönt! 40 pengar på Dollarstore, tror det är 5e året vi har den nu.

Varit väldigt trött idag. Lite frusen också. Så nu ska jag krypa ner under sommartäcket, bytte idag.

Av Neta - 17 juni 2021 00:43

Tog en rejäl sovmorgon men sov ändå oroligt. Blåsten fortsätter så åt frukost inne och gick sen ut på framsidan. Nästan lite svalt i skuggan så fick gå in efter en kofta. Tur att kaffet värmde lite.
Läst i min bok, åkte inte ner till caféet idag. Elle kom och vi pratade lite. Jag gjorde en sallad idag med

Nästan lik den jag gjorde igår. La till lite tärnad port salut ist för feta. Kom just på att jag sen inte åt nån mer mat, brukar ju alltid ta nåt lätt på kvällen.
Men grannen ovanför och jag började prata, det visade sig att vi gått i samma skolor, hade båda pappor som spelat nåt instrument i dansorkester. Blev en rolig pratstund. Sen röjde jag köket och plockade i en diskmaskin och så hjälpte E mig lite med vattning, jag tog kannor och hon slang.
Vi var helt slut båda två sen. Va lite mygg ute med.

Har sopor kvar men det tar vi i morgon om inte städtjejen kan hjälpa mig med dom. Måste tömma kassarna för papp, plast och metall.
Ny donna i morgon igen, svårt att få folk att stanna tydligen. Verkar inte som min Maria kommer tbx. Har lite småplock kvar men går upp i tid, sen kommer inte hon förrän kl 13.

Fick pkt med nya korta sommarbyxor idag


En holkärmstunika lika min gröna fast en gul och en vit ärmlös blus.


Har ju denna sen tidigare


Sen den här då jag kände att den jag har i blått skulle bli en favorit


Byxorna är korta men vida så det ser nästan ut som en kjol när man har dom på sig. Kan ju ha båda tunikorna till och även vitt så klart.
Kul med nytt!

Har lite ont i knäna nu efter vattningen. Fortf lite rostig i rören med. Ska bli varmt några dagar nu. Får väl försöka få upp det nya parasollet på nåt vis.

Men nu ska jag och min knorrande mage försöka sova!

Av Neta - 16 juni 2021 00:14

Idag var det ännu mer blåst än igår. Jösses som det blåst. Så pass att jag åt frukost inne trots sol. Tog med mig kaffet ut sen och satt en stund på baksidan men gick in igen efter en stund. Blåst är inte skönt! Började läsa Jenny Colgans senaste, har inte känt mig 100 idag och då är det lagom sysselsättning. Deppig, trött så ett tag orkade jag inte sitta upp. Ont i hö öga, lite huvudvärk och frusen trots värmen.

Sallad till lunch, är som enklast. Sallad, rädisor, paprika, sockerärtor, tonfisk, oliver, rödlök sparris, ägg och krutonger. Kan göra en lika i morgon om jag vill.

Satt ute på framsidan ett tag nu ikväll och det kom en tjej i min ålder som brukar gå förbi ibland. Hon har en liten hund, tror hon bor nere i villorna. Vi pratade om allt möjligt och även om blåsten. Då berättade hon att hon varit uppåt Lindgårds nånstans och hälsat på nån på dan idag. Grannen till dom hon var hos skulle grilla. Hon tänkte väl inte så mkt på det, men plötsligt såg hon grannen lyfta upp grillen i benen samtidigt som han gick in! Det blåste så mkt att glöden hamnade på marken och han fick nog lite panik. Efter en stund hörde dom nån som skrek Nej, nej och både hon och kompisen sprang dit. Då kom han ut m grillen igen och skrek spring in och stampa på glöden. Både hall och köksgolv hade brännmärken och en plastmatta hade smält ner i ett hörn. Nån glöd att stampa ner fanns inte då. Han hade sen tagit slangen och släckt grillen.
Han får väl byta golv i hall o kök men annars slapp han väl undan med blotta förskräckelsen. Ja man kan väl bli lite irrationell om man får panik. Men grilla i sån blåst är nog inte så smart. Tror inte han gör om det!

Vattnade krukor och rosorna på framsidan men orkade inte med baksidan. Pipandningen var tbx så jag fick inhalera. Får ta den sidan i morgon om jag inte är sämre.


Har mkt knopp i både klematis, pion och ros. Salvian och den rosa som heter nåt på rosen? längst till hö börjar ta sig efter snigelattackerna. Pionen är köpt som röd på Lidl i fjol men tycker knopparna ser rosa ut. Vi får väl se.


Rosen är den här, en Heidi Klum. Går ju lite åt rosa med. Klematisen är blå och har klockliknande blommor. Ringkragarna har börjat kika upp men inga pysslingkragar syns än.

Tog bara 2 varmkorvar ikväll. Orkade inte göra nån mat.

Nu ska jag iaf försöka sova, ska sova länge i morgon om jag fortf inte är 100.

Av Neta - 14 juni 2021 23:48

Och nu ikväll snudd på storm och en och annan regnskur. Tittade på fotbollen men det var väl inget att hetsa upp sig för. Är noll intresserad egentligen.

Duschade, tvättade håret och körde en maskin innan frukost. Fyllde dosetten och åkte med soporna innan jag åkte ner till E. Fikade och köpte med mig en bulle hem, väntade tills hon slutade. Åt lite ravioli som var kvar till lunch. Fick en kasslergryta av E men orkade inte koka ris så tog en fiskgratäng från frysen och äter den i morgon ist.
Hann knappt slå ner rumpan hemma förrän C kom, vi fikade ute till det började stänka. Gick in och hon klippte mig.

Lite igelkottsvarning innan det lägger sig. Haha!

Vi planerade lite för midsommar, om vädret är hyfsat kör vi en repris från förra året, Furuvik i år med picknick. C åttog sig att göra en pastasallad och handla, vi E och jag ska köpa jordgubbar och fixa fika. Hemma sen ska vi ha smörgåstårta på kvällen och ananasbubbel. Så vi ska förbereda den.

Känns bra att vi firar ihop. Furuvik är ju inte bara mysig för djuren, dom har fantastiska blomsterarrangemang, en nöjespark och vid havet finns både rastplats och grill. Just att det är så havsnära är fint. Och så att vi har nära dit. www.furuvik.se kanske gör vi det till en midsommartradition.
Regnar det vet jag inte vad vi gör. Åbergmuseet i Bålsta kanske om det är öppet.

Ja det var idag! Hände ju en del iaf Haha!

Av Neta - 14 juni 2021 01:10

Tidigt i morse strax efter 4 va jag på toa, höll precis på att somna igen när 112 appen lät. Brand utomhus 240 m från mig, i centrum alltså. Bilbrand. Tänkte att det är väl nån Epa, inga brukar ju parkera där på natten så brydde mig inte utan somnade igen och sov till 10 , annars brukar jag alltid vakna mellan 7 och 8 men går sällan upp då utan brukar dra mig lite. Ibland somnar jag om. Pensionärslivets guldkant. Tror kroppen håller på ta igen sig. Tycker jag är tröttare än vanligt.

Det hade varit mer dramatik i byn på morgonsidan. Bankomaten var krossad, entren till hemköp var skadad, nåt fönster trasigt och fler bilar i ett radhusområde hade skadats och tänts på. Men vittnen fanns och dom grep 2 killar i 14-15 årsåldern kl 6 vid låg och mellan. Den skolgården är lite tillhåll kvällar och helger.

Alltså om jag hade ungar i den åldern som var ute hela natten skulle jag leta efter dom. Fundera var dom var och vad dom gjorde. Bli orolig!
Hur känner man sig i den åldern om ingen bryr sig? Deras föräldrar låg hemma och sov, blev väckta när polisen kom hem med ungarna. Hur känns det kan man undra? Hur kan man som vuxen inte bry sig i vad ungarna gör?
Våra barn va aldrig ute på byn överhuvudtaget, inte ens Johnny. J o C hade sin dans och var mest i stan, tränade eller va med dansgänget. E har aldrig varit ute så. Så har vi välartade barn också Haha!

Kyligt idag, fick hämta en kofta för att kunna äta frukost ute. Varit mest på baksidan idag men kyla och blåst gjorde att jag gick in på em. Då låg solen ändå på, men iskalla nordanvindar.




Elle kom och vi gjorde tonfisksallad till lunch. Böndalladen som bas. Sen gick vi som sagt in, hon till sig och jag till mig. Kollade in Streaplers på Bingolotto och såg på barnmorskorna sen.
Nu ligger jag nerbäddad och ska sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards