Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 17 april 2023

Trött och ont

Av Neta - 17 april 2023 23:22

Överansträngde nog min axel som jag tidigare skadat i påskas. Men var ju jag själv som också ville fixa viss mat. Blev mkt sitta och skära. Sen är det ju min sovarm, försöker undvika gm att lägga mig på rygg, men när jag somnar så vänder jag på mig. Armen åker in under översta kudden som ligger lite omlott på den under och belastar med tryck där jag har ont.
Tycker också att lederna överlag är sämre, jag går sämre inomhus också och ute kan jag inte gå och hålla i flera saker, gå och bära en stol eller stå framåtlutad kortare tid än tidigare. Stelare i knäna och mer värk. Tar kryckorna ut till bilen t.ex vågar inte gå utan.

Jag sitter still mycket och det är ju inte bra men vad ska jag göra? Såg att grannen tittade konstigt idag, det ser ju ut som jag bara sitter och glor rakt ut när jag sitter ute och lyssnar på min bok. Haha!


Så mysigt att man kan sitta ute nu, lite för kyligt vid frukost och lunch på baksidan ännu, men på em är det ljuvligt. Just nu blommar porslinshyacinterna, blåsippor, krokus och scillan är på G på min baksida och på framsidan också.

Ska bli hyfsat varmt fram till helgen, pratas om 20 gr men sen kallare igen. Sista april börjar ju närma sig och eftersom det är en söndag kommer ju många att komma hit. Våra arbetsplatser stänger ju så vi är som regel lediga om vi inte har ett servicearbete, skolorna är numera stängda den dagen också.
Vet inte om jag ska åka in, är ju inte så kul ensam. Är isf intresserad av dagen bara, är så mkt fylla senare. Men är bra häftigt att höra på Allmänna sångens konsert på Carolinas trapp.
C funderar på att skriva upp sig på jobb så där har jag inget sällskap. Är ju hårt tryck på akuten den dagen.

Mr X har ju varit här mkt ett tag nu, kommer i morgon med då han har ett styrelsemöte på morgonen, vi har en gemensam grej på onsd sen em, sen är det visst bra dans på torsd och då funderar jag på att åka med eftersom det är en bra orkester. Han åker hem efter den och jag åker isf färdtjänst hem.

Vi ska göra stångkorv i morgon och han tar med sin assistent som vi hade och jag är van att jobba med. Har ju en ny, egen som jag inte riktigt kommer överens med.
Ska lägga i blöt korngryn i natt sen sättta på köttet i morgon direkt på morgonen. Då är det bara mala och röra hop med kryddor, lök och buljong på em sen. Då får jag också hjälp med att rulla dom i gladpack. Brukar bli runt 30 st. Håller inte på med fjälster och korvhorn, jag skalar iaf sånna och då är det enklare med gladpack.



Stångkorv


7½ dl korngryn
1½ lit vatten
2 x 2 dl buljongkokt kött, lika delar nöt o fläsk, jag tar en ganska fet fläskkarré och en högrev, ca 1 kg av varje.
3 msk salt
1 msk mejram
1/2 tsk vitpeppar
1 finhackad rödlök
1/2 tsk mald ingefära
4½ dl köttspad

Skölj grynen och låt dem svälla i vattnet i ca 2 timmar

Under tiden kokar ni köttbitarna i vatten så det täcker tillsammans med buljongtärningar (1 per 5 dl vatten) , några kryddpeppar, ett lagerblad och en gul lök i klyftor

Koka grynen mjuka, se förpackning låt den kallna

Låt köttet svalna i spadet, dela i mindre bitar

Mal köttet medelgrovt i 5-6 mm hål

Blanda med den kalla gröten, rödlöken och kryddorna

Späd med kokspadet och arbeta hop det noga

Nu kan ni antingen stoppa korvarna i svinfjälster 28-30 mm i diameter till korvar på 15-20 cm långa eller forma och rulla dom tight i gladpack som snörps i ändarna.

Frys i påsar!

Vid servering stek dom delade på längden utan skinn och servera med stekt potatis, stekt ägg och rödbetor.

Stångkorv är hopplöst att få tag på i butik idag och ofta är det så att inte ens de i personalen vet vad det är. Vi är ju uppväxta med den så känns lite konstigt att det är så.


Idag blev det väldigt lätt mat, korv m bröd ute och en omelett med skinka, mozzarella och tomater ikväll.


Steker alltid omelett på en sida på medelvärme. Då blir den lite frasig i kanterna.

Ja men nu ska jag fixa lite innan sängdags.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 19:36

Det är ju Uppsalas och övriga studentstäders största helg. Skolorna är lediga och de flesta arbetsplatser stänger. Befolkningen ökar och fyllan är utbredd. Iaf från sen em och kväll. Jag jobbade ju på förskolan men det är inte många Sista april jag...

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards