Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2017

Av Neta - 16 november 2017 00:49

C försöker lugna mig och jag tror också det är lugnt där hon är. Samtidigt gick ambassaden ut med krisinfo idag. Mest för dom i Harare så klart. Presidentparet sitter i husarrest och deras epok sägs vara över. Ja det får vi väl verkligen hoppas. Vad kan hända annars?

Kyrkan överväger att skicka hem tjejerna tidigare ? när det lugnat ner sig? men själva vill dom inte alls det. Tycker dom kan åka någon annanstans tills det lugnat sig men så fort går det nog inte, dom har ju bara en månad kvar där nu. C kan säkert få åka dit igen, kanske inte 4 månader men iaf.
Jag tycker dom ska åka nu, innan det blir värre. C vill inte, hon trivs så bra och har ju lite kul planerat men det är läge för att agera vuxet och förnuftigt nu.

Dom fick idag också veta att en annan sak. Jag fullkomligen kokade när jag fick höra det. Jag var irriterad på en personen redan innan dom åkte. Ångrar nu att jag aldrig påpekade det. Anmäler inte dom det här kommer jag att göra det.

Dagen har för övrigt använts till att tvätta juldukar och röda handukar. L tycker inte det funnits nån anledning till att göra det förut. Dom har ju bara legat i tvätten sen januari.
Det var meningen att han skulle ta reda på dynorna också men det hann han inte. Han har ju tvättat 2 hela maskiner. Undrar om han drog runt dom för hand? Haha!

Han åkte faktiskt till Fullerö och bytte min citronslinga också, en citron var spräckt. Dom kollade i butiken att den lös och att den var hel. Upptäckte nu ikväll att det var avskavd färg på 3 skivor. Inte mycket men det kommer ju att synas då den lyser. Blir så trött! Det är som genomskinlig gul färg. Har sån glasfärg men hur blir den på plast?
Hans kommentar, den duger!
Hur vet han vad jag tycker om det? Det duger inte alls!














Såg den här på Fb idag och habegäret slog till direkt! Går att skriva ut som tur är. Kanske ska ha lucköppning på bloggen rent av. Får nog bli så!

Nu ska jag småfixa lite, sen är det godnatt!

Av Neta - 14 november 2017 23:49

Oroligheterna är i Harare, huvudstaden dit dom var till ambassaden och bodde på både vandrarhem och hotell en natt efter ett bröllop.
Jag är glad att dom inte är där nu. Vicepresidenten avsattes av president Mogabve för nån vecka sen och enl C har han flytt till Kina.
Mogabve är ju något av envåldshärskare och hans fru har det varit lite märkligheter runt också.
Nu har militären åkt in med några stridsvagnar i Harare, nåt högdjur där vill ha lite ordning i samhället och lite demokrati, vilket det knappast är nu, dom vill återinsätta vicepresidenten. Mogabve vill att hans 52-åriga fru ska få makten efter honom, karln är ju 95 år och kan väl inte vara president så länge till. Mogabve har polisen med sig, mutade tror jag.
Ni ska veta att det är korrupt där, finns inga likheter med oss eller europa. C är i Masvingo och åker väl snart till sydafrika, där är det ordning. Ingen oro i Masvingo än men landet kan ju råka i inbördeskrig, polisen o Mogabves anhängare mot militären och deras anhängare om jag fattat det rätt.
Jag skulle helst se att hon tar med sig allt till sydafrika och har sagt åt henne att packa allt. Då behöver hon ju inte åka tillbaka till Zimbabwe om det blir oroligt. Kyrkan går på UDs rekommendationer och tar hem dom direkt om det blir farligt. Har ingen aning om hur stor makt militären har eller hur starka dom är. Men nog borde det ju bli en ändring, dom hade ju en stortid då dom blev självständiga.
Vi har hört en del skräckhistorier om hur Mogabves män gör med oliksinnade civila. En präst som L känner och som har en vänförsamling där till den församling han jobbar i, i Bulawayo. Han berättar hur det finns anhängare som på barer och liknande lyssnar på samtal och om man säger nåt illa om Mogabve blir man först misshandlad, torterad och till slut bunden på en stol, det slängs bensin på personen och sen tänder dom på. Ofta inför de anhöriga som inte vågar protestera för då händer samma med dom. Och i det landet finns min dotter.....

Lugnt där hon bor och dom finns ju i skyddade områden men iaf. Glad att dom inte behöver till Harare för att komma hem. Dom kan få bråka om makt hur mkt dom vill sen, när C är därifrån.

E är hemma igen. Det är rätt lugnt här ikväll. L sitter som vanligt med datorer, räknade till 7 bärbara i en hög häromdan. Alla funkar väl kanske inte men det finns nog ett gäng till. Städa finns inte i hans hjärna och han ser nästan förvånad ut när jag påpekar att något behöver göras.
Önskar jag hade råd att anlita nån städhjälp till jul både här och hos E, hon orkar ju inte så mkt. Är nog lite slapp också.
Nu ska jag nog avveckla dagen.

Av Neta - 13 november 2017 23:48

Hon åkte in natten mellan lö o sönd om jag fattat det rätt, blev förlöst med kejsarsnitt vid 12-tiden idag. Så kul att just dom här som vi känt så länge, pappan sen han var född nästan och som varit här så mycket blivit föräldrar och kul för min namne att ha blivit farmor också. Mormor har hon varit länge. Och hans födelsedag lär vi inte glömma, Haha.
Ser fram mot att träffa det lilla livet så småningom när C kommit hem.

Leifs födelsedag idag som vi firar väldigt lite, men vi köpte en fryst prinsesstårta iaf. E hade faktiskt köpt ett par vantar som skulle reflektera kroppsvärme och öka blodcirkulationen. Svindyra men han har ju problem med en hand efter en olycka för några år sedan. Lite godis och en skraplott fick han med. Från tjejerna. Jag köper aldrig nåt men han fick korv i ugn till middag och ett glas rött till.

Varit väldigt lugnt på telefonen med. Men så upptäckte vi att den inte tog emot samtal eller gick att ringa ut på. Fixade sig alldeles nyss.



Hans älsklingsrätt med potatis, lök, morötter och rödbetor bakom korven. Mycket ost ska det vara, och idag blev det färdig pizzasås mellan korvskivorna.

Godaste senapen från Brunneby till

Tog som vanligt bara varsitt glas och satte på korken haha, ingen kan anklaga oss för att supa för mkt iaf.

Varit kanonväder idag men jag är så trött. Fattar inte vad det beror på. Sover länge men är inte utsövd, somnar flera gånger på dan. Nu kan jag ju inte skylla på hostan heller.

Vi har iaf plockat in all textil som dynor och så från altanen idag. Ligger på tork i högar här nu. Tog ner markisen så nu kan det både snöa och regna in i ett fönsterhål. Men det är ju där vi har bågen sen. Står bara saker som tål det där, tror han drog bort mattan en bit med. Murklockan bryr sig inte om kylan, blommar så fint därute.

Cs hals börjar bli bättre. Idag hade kyrkorådet varit där på sjukbesök. Men hon är också trött. Vi har videopratat med henne idag.
E är kvar, ska åka med L in i morgon och ta prover sen väntar hon på honom på sjukhuset och han smiter från gubbdagiset lite tidigare. Hon ska ju vara fastande och måste iaf äta frukost efter.

Å Sverige är klara för fotbolls VM, jag är inte det minsta intresserad av sporten men det är ju stort det här, det förstår jag ju.
Nåt annat som figurerar på medierna är ju den vita älgen. Herregud vilket engagemang för en gammal, aggresiv och så farlig älg för att den ska skjutas. Beslut taget av dom som kan det här med viltvård. Inte sett nån som spytt galla över det som är kunniga i området. Den mest korkade kommentaren var nån som jämförde med en varg. Haha!

Här i trakterna har vi ju en julafton för några år sedan sett ett vitt rådjur, ute vid motorvägen fas innanför viltstängsel då den var ny. Lovar att vi tittade 2 ggr men så var det. Aldrig hört någon nämna det sen. Så det är väl kanske inte kvar.

Nu ska jag chocka kroppen med att gå isäng före midnatt. Sov gott alla fina!


Av Neta - 13 november 2017 01:52

Eller måndag om man ska vara noga. Idag har vi gjort ett långkok igen som blev så bra. Kokade hel märgpipa och gjorde gryta på det den. Elle har gästbloggat i matbloggen om hur vi gjorde. netaave.bloggplatsen.se inlägget före matsedeln.

L kom på dan och bytte direkt till vinterdäck. Jag har hållt på lite med papper till försäkringsbolaget, ska ringa dom i morgon. C har inte fått sina pengar ännu. Hon mår lite bättre men fortf väldigt ont i halsen. Hon och mamma T ska åka till Sydafrika snart och nu verkar det som om dom får åka till Viktoriafallen precis innan dom kommer hem. Med pastorn.

E är kvar eftersom L fyller år i morgon. Hon ska jobba lite först bara.

Dom hämtade ut den här åt mig idag, ytterligare en sak som skonar mina handleder. Kom med både ?rutig o randig? skärskiva. Bara trycka rakt ner. Den andra skärskivan sitter i botten. Lätt att byta

Cs bästa kompisar är på förlossningen. Hon har känt honom i hela sitt liv och henne i en herrans massa år med nu. Ska få sitt första barn, barnbarn till en gammal kompis till mig blir det också. En i gamla dansgänget. Vi vet vad det är för sort och vi handlade lite redan i aug när vi var i Ullared åt underverket. Hoppas hen hann ut medans det var Fars dag! Annars blir det delad dag med L.

Nu ska jag sova. Nattinatt!





Av Neta - 12 november 2017 00:20

I natt nån gång slängde jag iväg ett meddelande till C, fick svar på en gång. Nästan 39 gr i feber som inte gick ner med febernedsättande medicin. Ont i halsen har hon haft. Men hon hade också fått några insektsbett hon inte visste vad det var.
Man känner sig ju lite maktlös när man inte kan göra något. Men det var ju bara dricka vatten, ta tabletterna och sova kom vi överens om.
Skrev nästa gång vid 6 i morse. Lika dålig men då hade Thelma vaknat och höll lite koll.
På fm tog T henne till en läkare och dom tog direkt malariaprover, som var negativa, skönt det då iaf. Hon fick en injektion med antibiotika eftersom dom såg att hon hade en infektion men inte vad. Sen tabletter för 5 dar.
Hem och hon var så klart helt slut. Orkade knappt äta. Sa åt henne att ta mat till sängen och ta lite då och då när hon orkade. Kall mat är ju bättre än ingen mat. Vatten hade hon ju.
Nu hade febern sjunkit, undrar vad det var för dunderantibiotika i den sprutan? Frisk är hon ju inte men skönt att slippa ha så hög feber iaf.

L är kvar hos brorsan, blötsnö där så han kunde inte åka hem. Han åkte alltså ner för att fixa nåt som låter när han bromsar, byta däck för det är bättre att göra det där i värmen i verkstaden och fixa en kabel till backlyset.
Nu sa han till E för han ringde henne och inte mig, att han inte tagit med sig däcken för det var så bökigt. Ville alltså inte köra på sina spritt nya sommardäck i snön.
Så jävla löjligt och genomskinligt så det finns inte. Han har varit där sen i onsdags kväll och ingen har väl nånsin nekat honom att åka ner, allra minst jag. Så himla skönt när han åker iväg. Varför inte bara säga att man vill stanna? Får lite dålig magkänsla.

Vi har inte gjort så mkt idag heller, sov länge och åt frunch. Sen kyckling o ris ikväll.

Frunchen. Riven ingefära i lilla burken att ha i juicen, så gott och bra mot min hosta inbillar jag mig.

Måste visa den här. Sökte på snögubbe och fick upp den här. Lite kul gjort. Har för mig att vi såg nåt liknande förra året.

Nu sängen och boken, ny nu.

Den 3e i serien.

Godnatt och sov gott!

Av Neta - 11 november 2017 01:06

Jag får ju ev börja träna på ett gym på Ekeby som vårdcentralen har. Men för att kunna det måste jag ha en medhjälpare. Vi har ju bestämt att familjen ska vara familj och inte personal.
Tog upp frågan och den åsikten med kommunen och dom var helt med oss där. Kom hem en tjej därifrån och träffade mig, kollade vad jag hade för hjälpmedel och vilken anpassning vi har i huset. Jag har ju gått över till äldrekontoret nu iom att jag fyllt 65.
Vi gick också igenom mina diagnoser och de fysiska besvär jag har. Utifrån det ansökte jag också om timmar för att få en medhjälpare som åker med på den typen av aktiviteter utöver de sociala timmar jag redan har.
Dom vet alltså om mitt handikapp, vad jag klarar i form av förflyttning och vilken hjälp jag behöver för övrigt samt vad för diagnoser jag har.
Ändå fick jag ett mail igår att dom vill ha ett läkarintyg på det. På det dom var här och tog reda på. Det 2 1/2 v innan beslutet jag har nu går ut. Det kommer då säkerligen att bli ett glapp. Det är nästan en månad sen hon var här på hembesöket, varför inte säga det då?
Retar mig på den oeffektivitet som dom har i den här kommunen.
Ringde Ekeby idag och ska få en telefontid med diabetessköterskan på månd eftersom hon var den som tog upp det och visade mig gymet. Så får vi se hur snabbt vi kan lösa det. Dom var väldigt tillmötesgående där idag iaf men varken diab.sköterskan eller min husläkare var i tjänst.

E är kvar och idag har vi väl haft en mysdag bara, mat att värma till lunch och så gjorde E nån mexikansk röra med räkor ikväll, gjorde skålar av tortilla och grävde fram snäckskålar att servera det i.





Kul när man får använda det fina man har. Samlade den här typen av porslin från Sagaform ett tag, har en del julporslin med. En del har vi rensat ur men det här delade hon och jag på så vi tog 2 snäckskålar och skedgafflar i var. Tänkt som uppläggningsskålar i första hand.

Så fint fixat.

Hon har nu ikväll grävt lite i frysen så i morgon ska vi göra nån gryta eller två, lite långkok på märgpipa och nåt fläskkött.

Kommer ni ihåg smyckena jag köpte för ett tag sen på rea

Beklagade ju då att inte ringen till var på rea också. Men i veckan fick jag 25% rabatt på valfri vara.

Så nu har jag den med. Hittade även ett armband med det blå hjärtat på wish för 9 kr och 10 kr i frakt.

Är kanske inte exakt lika men passar ju bra till ändå. Ska på nån finare tillställning i officersmässen i dec, köpt en ny klänning och en sammetscluch tänkte mig det här till. Trodde den tiden var över men i ke då. Ska bara hitta skor med nu. Man kommer av sig, ett tag var det ju 5-6 ggr per år.

L är kvar hos sin brorsa, tror han ville kolla fotbollen där. Hade däcken och nåt kabelfix kvar med. Sen har han varit lite datadoktor.

Få se om vi vaknar till snö i morgon, risk för blötsnö. Är väl sånt som bara ställer till med besvär men inte blir kvar. För min del kan det få vara vitt ute nu, blir ju så mkt ljusare, så trist och svart på kvällarna nu. Samtidigt har jag fortfarande fina växter som blommar än och rosor som slår ut. Knäppt!

Någon frågade om vår grannflicka. Inte jättebra, har nu flyttat hit till sin mamma på heltid. Innan har hon ju bott varannan vecka hos pappan. Hemma med hjälpmedel och palliativ vård av det mobila sjukteamet. Går bara åt ett håll tyvärr! Får så starka värkmediciner att dom skulle söva en frisk människa. Finns en blogg, men hon orkar inte skriva vissa dar. Därifrån uppgifterna kommer.

U har nog nattsänkningen gått i, känns lite svalare inne. Dags att krypa ner under fällen.
Sov gott!


Av Neta - 9 november 2017 23:30

Så himla grått idag, var så mörkt när jag efter en natt med många sovpauser kvicknade till 9.30 och trodde hon var 8. Fått haft lamporna på hela dan.
Värken kommer som ett brev på posten sånna här dar och den som säger att vädret inte påverkar det har ingen aning om vad den snackar om. Lev en vecka i min kropp då det är flera väderomslag! Sen börjar du förstå!
Saknar ett fik eller nåt man skulle kunna åka till i byn sånna här dar. Bara åka och sitta och glo på folk och äta nåt utan att behöva fixa själv. Ofta om jag är ensam struntar jag i maten. Orkar bara inte fixa. Men idag var E här, men känner av sin astma så är inte så pigg heller då, men fixade lite plock åt oss iaf. Senare gjorde hon soppa och jag smördegsflarn m äpple, tyckte vi var värda det.

Det roligaste som hänt idag var några grejersom kom med posten.

En visp där jag slipper använda handlederna, trycker bara ner handtaget i följd så rör sig vispen. Tyckte den var lite fin med.

Sen en kul liten olivsked från wish med en plockgaffel i skaftet. Tror jag bara betalt frakten för den.

Sen en grej till bilen, kylfack överst, sen en stor nätficka och små dito på sidorna och ett fack för en kartong med näsdukar med öppning så man kan ta en. Ska sitta bakom min stol. Också från wish.

Sen har dagen gått till att försöka hålla värken i schack, svårt att koncentrera mig på läsning eller korsord när jag är så här, blir mest att man glor på tv eller sover. Göra nåt nyttigt funkar inte alls.

Ja så (o)fancy var min dag!

Av Neta - 9 november 2017 00:14

Idag åkte Lotten, jag och Elle till Fullerö, en inrednings och trädgårdsbutik i grannbyn modell större med låga priser. Vi har dreglat över mkt fint, visar lite.

Jag gillar nästomtar, den här är ungefär 1/2 m hög och kan ha en marchall i handen. Så fin, ska nog skriva upp den på min önskelista.

Smart med återanvändning, facklor i rostfritt som man fyller med lampolja.

Den här handen är stor, dryga metern uppskattade vi den till och är en trädgårdsfontän med belysning i.

Man kan sätta sin marchall i en blomma med, bara sticka ner i jorden

Smart om man vill spara en fin flaska, ljushållare i mässing och tung men så snygg.

Ja vi såg mer än det här, julsakerna är framme också. När vi kikat runt lite gick vi och fikade lite lunch

En räkmacka och en toscamazarin blev det för mig. Sen började vi handla lite.

En oljelampa till badrummet är lite säkrare än värmeljus, tyckte denna var så fin och lagom stor. Nyponduken hade jag sen innan.

Ska få bo i en skål i köket. Batteridriven ljusslinga med timer.

Nytt regnmätarglas, får väl vila till våren.

Några plastkvistar till minivaserna nu när jag inte kan ta in nåt längre.

Elle köpte den här ugglan och en ljusslinga att ha i den. Ska få bo i hennes sovrumsfönster.

Och den här roliga väggljushållaren, ser ut som en bakform, halva reapriset. Vi provade med batteriljus för metall blir ju så varm. Kanske hamnar ute hos henne.

En trevlig eftermiddag har vi haft och konstaterat att vi åker lite för sällan till Fullerö. Alltid mkt folk där och så supertrevlig personal. Idag var det 2 bussresor som kom medans vi var där med. Är väl dagsutflykter, hörde att dom lunchat på Kocken & Kallskänkan och skulle få em kaffe i butikens cafe?. Vällde ju in ca 100 pers, så då avslutade vi.

Bakpotatis, kyckling och lite salsa blev kvällsmat för oss, Lo hade en date hos greken i Svista.

Sannex var med några korta sekvenser på Bonde söker fru ikväll. Men blev så taskigt behandlade av Tv 4. Är man korade till Sveriges bästa dansband 2 ggr och fått en Grammis av samma anledning då hade dom väl kunnat ha liveljud med ist för att klippa in nåt helt annat ljud, dåligt! Dom stod ju där och spelade. Hur svårt kan det vara!

Kollade igen lite annat efter Bönderna och nu sitter vi här med varsin padda och umgås, haha.
Sängdags strax.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards