Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2017

Av Neta - 8 november 2017 00:23

Då är det defenitivt över. Bara vänta till påsk för att få pynta med lite fina blommor igen. Lämnade iofs en Murklocka ute, övervintrar inte och den är så fin så,den får vara kvar. Har inte slängt fuchsiorna heller, spar aldrig dom. Har inte plats för dom helt enkelt.
Men nu är det ju inte långt kvar till advent och då får man ju göra fint på ett annat sätt. Både ute och inne. Nu är det ok att börja planera för det, nu när Alla helgona är över.
Visst längtar vi lite?

E och jag började prata om julmat häromdan med. Vi måste ju verkligen tänka oss för nu med Cs allergier. Nästan allt julgodis vi gör går bort. Tur att hon kan äta skinka och köttbullar iaf. Att vi sen får använda Oatlys mjölkprodukter gör ju ingen skada på nån av oss. Går dock inte att göra knäck på. All choklad kan innehålla spår av nötter och marsipan och sånt går ju bort. Kokos gillar hon inte.
Hon hittade iaf ett margarin med avocado i somras som hon gillade iaf och mjölk har ju vi aldrig druckit. Men vi får väl koka äppelris till henne ist för gröt.
Vill inte ha en upprepning av den allergichock hon fick i somras.

I morgon ska Elle, jag och Lotten åka till Fullerö, blir väl en fikalunch i cafe?t och sen dregla lite över allt fint, mkt julsaker nu. Kanske åker vi en sväng till nån loppis med. Elle har ju varit hemma några dar nu men kommer tbx i morgon, L åker till sin brorsa några dar och då ska hon vara här. Sen fyller ju L på månd och det är Fars dag på sönd. Känns som det kör ihop sig hahaha.





Fyndigt va? Va tvungen att skicka bilden till C.

Nej om man skulle ställa azalean i vatten och bära in iaf en av Hibiskusarna till sovrummet, dom ska få bo där i vinter så vi får plats med pelargonerna. Får väl göra klart i morgon.

Sov gott!

Av Neta - 7 november 2017 12:03

Förkylning och hosta håller i sig. Inte jättesjuk bara lagom emlig.(ämlig?)
Ska ha varit minus 4 i natt så nu måste jag nog ta in pelargonerna. Står ju på den inplastade altanen så frosten når inte dit än. Dynorna är också kvar därute och det ska dom ju inte vara.

Solen försöker lite idag men det blir nog inte lika fint som igår. Då var vi ute och fixade det sista. Jag gör väl inte så mkt men jag är en himla bra arbetsledare. Så nu är det som ska klippas ner klippt. Löven tar vi med blåsen i vår. Dom får multna på gräset så det gödslas lite. Så lärde min morfar mig att man ska göra och det sitter i. Det som är modernt idag med ekologisk odling o.s.v det gjorde han redan på 50-60talet. Undrar om kunskapen kom från honom eller mormor. Hon var ju från landet men han från stan. Morfar kom ju från en borgerlig släkt och jag har ingen aning om hur han träffade min mormor, måste fråga mamma.

Ringde nu men hon mindes inte. Frågade hur hon och pappa träffades och det var på dans på Vaksala torg. Då vet vi var dom generna kommer ifrån. Pappa var ju även basist på ståfela på den tiden.
Hon berättade en annan sak, när jag var liten bodde vi bara på nedervåningen i vårt hus och hyrde ut uppe. En av hyresgästerna som bodde länge var en karl, en smålänning som hette Ove som dom senare umgicks med, han hade då flyttat och gift sig. Bodde på Östra Ågatan. Häromdagen hade det ringt på dörren och en karl stod där och frågade om det gick att hyra rum där. ? Nej verkligen inte? sa mamma och blev nog lite oroad. ? Men det har jag gjort förr? sa han och då förstod hon att det var Ove. Jag minns dom också, jag gick själv och hälsade på dom på Ågatan ibland. Han och frun Marianne fick så klart komma in och se hur det såg ut nu.
Han pratade mkt om min bror som var en riktig satunge när han var liten, gick in på gårdarna och låste cyklar och snodde med sig nycklarna. Satte pinnar i cykelhjulen när folk cyklade förbi sådom åkte omkull. Han var hemsk Haha. Ove visste inte att Sten var död men hade koll på att mamma gift om sig. Hon tyckte han sa via facebook men där finns ju inte hon. Jag har ingen öppen profil där så det kan inte vara via mig heller.
Han har även umgåtts med min näst yngsta morbror och hans barn finns här, vet inte om dom kan ha kontakt.
Är det så att du hittat den här bloggen Ove, får du gärna höra av dig. Jag minns fortfarande anordningen med en grammofonarm du gjorde för att vagga på ert barns säng. Haha.

Satte ny belysning till bågen över grindhålet igår. Köpte den på Lidl för ett tag sen, lamporna sitter i par och väldigt tätt så det blev lite bättre än innan. Grannen har haft så fint på balkongen, lyser ju verkligen upp i det här mörkret och nu hos oss också. Det är ju det nya nu, att belysningar av det här slaget ska upp när mörktet kommer. Eller hur? ;-) I den här byn är det många som har det uppe nu, börjar en så.

Nu kom L från gubbdagiset, kaffebryggarn puttrar och det är dags att fixa 12-kaffe.



Av Neta - 5 november 2017 22:44

Först vill jag tipsa om den här. Bästa hostmedicinen jag haft under mina 66 år på jorden. Lindrade direkt. Kan det vara läkemalvan? Å nej jag är inte sponsrad, tyvärr Haha.

Idag har vi alltså lagat mat. Falsk fläskfile? och pannbiffar plus att vi gjorde en osötad vänskapssallad. Nu har vi 2 middagar av varje i frysen och E får ju dubbelt så många. Lite roligare att laga mat tillsammans så här än att var och en ska hålla på hemma.
Hon blir kvar i natt med, L kör ju ändå henne till jobbet så här års,

Den falska fläskfile?n innan vi hällde på såsen, gjord på fläskfärs a 29 kr kilot. Trattar och bönor var gott till, egentligen ska det vara champinjoner. Men går ju med bara bönor med så klart. Tänker på dig nu Humlan. Haha.
Vi gjorde efter receptet med 4 kryddor idag men det måste man ju inte heller, går nog med bara salt o peppar med.
Pannbiffarna gjorde vi i muffinsblecket i ugnen, kunde ju göra 24 samtidigt. Smidigt!

I morgon ska jag göra rotmos och gör lite extra så man kan göra rotsaksbiffar med. Gott som alternativ till potatis. Tinar i stekpannan sen. Tror man kan göra dom med i blecket. Man ska underlätta för sig.

Nu är vi trötta och ska strax lägga oss. Jag läser nog en stund. E ska ju upp tidigt.

Av Neta - 4 november 2017 23:56

Först vill jag tacka er som har hört av er om det jag skrev igår. Jag har insett att det finns hopp för mänskligheten. Haha!
Nån grinig 50+ hörde av sig på messenger och meddelade att hon visst kunde ha korta kjolar. Ja tro det då men jag vet hur du ser ut. :-D ( skojar)

Jösses vilket kaos i stan idag. Vi åkte in till ÖB o Citygross i em innan vi åkte till kyrkogårdarna o jösses va folk. Bökigt på parkeringen och massor av folk. Vi gjorde väl ingen storhandling direkt men va lite som skulle hem ändå.
Vi avslutade med fika på CG, kaffe och en räkmacka. Så gott så! ;-)

Sen ut till Danmark där Ls familj ligger, var det kaos på parkeringen i stan var det inget mot var det var vid kyrkan. Jösses, alla ska ut först, helst igår.
Det är lösgrus på den kyrkogården så jag brukar inte följa med, för jobbigt för L att dra, men han och Elle var in.

Sen genom stan och upp till Gamla kyrkogården där mina släktingar ligger alla utom mormor och morfar som ligger i Gamlis.
Det hade hunnit bli riktigt mörkt och det var precis packat med folk och bilar stod på trekvart överallt. Men så brukar det vara. Det är egentligen 2 stora kyrkogårdar med en liten gata emellan, vi hade sån tur att vi kunde stå närmast ingångarna på gatan emellan.
E satt kvar och L tände belysningen på rullen innan vi gick in. Jag hade mobilens lampa riktad snett nedåt och fast det var marschaller överallt med så missa vi ingången ner till brorsans grav iaf och fick gå innervägen tillbaka.
Så fint där med ljus i stora lyktan och så ett som nog tänts på fm, inte mkt kvar. Vet inte av vem. Vi tände vårt och ställde ner. Svårt att tänka sig att han varit borta sen -94. Han dog 4 månader före sin 40-årsdag i bukspottskörtelcancer. Precis innan han blev färdig jurist, hade en uppsats kvar bara. Kämpat länge för den examen och så blev det inget. Hans sjukdom upptäcktes sent, vid påsk det året så det gick på dryga månaden. Vi visste inget förrän efteråt. Varför han inte berättade får vi aldrig veta. Vi vet faktiskt inte ens om han fattat själv hur illa det var.

Sen gick vi upp till minneslunden. Tänder för resten av släkten som finns och idag också för en twitterväns mamma. Så vackert och stämningsfullt, bara dom röda ljusen som stör tycker jag. Vi var där före 17.30 idag så det här är bara en liten bit av den långa ljusormen som säkert är dubbelt så bred nu.

Flera eldkorgar brann runt kapellet och de hemlösa stod och sålde korv o fika som dom brukar. Personalen har ett bord där man kan få hjälp stt se var anhöriga och vänner ligger.

Har inte pratat med sonen idag men antar att han haft det körigt om han jobbat. Han är ju kyrkvaktmästare.

Förbi kyrkan hemma men körde bara sakta förbi på Ramsjö. Så fint där också, framför allt i minneslunden.

Hem sen och värmde grytan vi gjorde igår, sen Tv-kväll. E är kvar, vi ska laga lite mat i morgon. Skönt att ha i frysen sen.
Jag hostade väl i natt men tycker det varit lugnare idag, få se hur natten blir.

C har varit på kyrkorådsmöte idag och nigit så mkt för folk så hon trodde det var mer än hon gjort under hela livet innan. ;-)
Sen fick hon hänga med på nån examensfest hos nån hon inte kände. Men dom var hemma före 9 och hon la sig tidigt. I morgon ska hon ha en bibelstudie om kärlek.

Skottlossning i Uppsala ikväll, 2 skjutna ute i Gottsunda. Igår var det i Slavsta. Polisen jobbar häcken av sig och det har gett resultat men drägget växer. Nyss var det lite smällar här men det var många i tät följd så hoppas det var ett fyrverkeri. Inga blåljus än iaf. Här är det väl mest bus och lite blådårar i bilar. Inget direkt våld.

Nu ska jag ta lite medikamenter mot hostan. Sen lägga mig och läsa en stund.
Hoppas ni sover gott i natt trots fullmåne. :-)

Av Neta - 4 november 2017 01:02

Det har ju skrivits så mkt om övergrepp nu senaste tiden. Ett nej är ett nej o.s.v och självklart är det så.
Men hur är det med oss kvinns då? Ska vi kunna klä oss hur utmanande som helst? Om du är ursnygg och har så läckra spiror att du vill visa upp dom. Sätter på dig en kjol så kort att det är så att böjer du dig det minsta så syns antingen skinkan om du har string eller trosorna om du är lite mer klädd.
Du har en blus som jag såg på tv ikväll, som är helt öppen i fram och halva behagen syns. Eller så ringad top att brösten faller ur. Har hänt, sett det själv på en båt.
Eller du har en spets eller chiffongklänning/blus utan nånting under. Har jag också sett på samma båt.
Vad sänds det ut för signaler där? Vet inte hur många diskussioner jag haft med C om korta kjolar. Utmanande urringningar m.m Nu har hon väl för det mesta cykelbyxor eller shorts under men även det sista lämnar ju mkt till beskådande.

Värst tycker jag när äldre tjejer typ över 45-50 klär sig som tonåringar. Inte många i den åldern som kan ha så kort. Tycker det ser mest patetiskt ut, nästan desperat.

Men killarna ska fortf hålla fingrarna borta, se men inte röra. Blir som ett slags spel. Lämnar ju inget åt fantasin iaf.

Vad tycker ni killar? Att det är skitläckert? Tycker ni aldrig att det blir lite väl.....?

Ikväll har vi haft familjesamtal m video med C i 50 min. så skönt för oss att få ställa frågor och för henne att kunna prata om både det här med försvunna pengarna och lite annat. Hur hon ska lösa allt det här med spärrat kort m.m praktiskt.
Så rätt som man pratar så säger hon Vänta jag tror det är en höna i garderoben :-), fullt normalt i Zimbabwe. ( hon var på en altan) Även att sitta ute i linne kl 21 på kvällen.

Nu har hon fått för sig att hon ska göra ett luciatåg med ungdomarna. Berätta om den traditionen och lära ut sångerna, på engelska då så klart. Blir säkert uppskattat och kan ju kanske bli en tradition. Sen får hon väl ta med sig nån tradition därifrån och ta med sig till vår ungdomsgrupp. Det kommer ju några från Zimbabwe hit nästa år.
Vill ni höra henne berätta om sin vistelse så kommer hon att göra 10 föreläsningar i kyrkans regi men även i egen regi så småningom. Hon kommer nog gärna till din församling, ditt jobb eller skola och berättar.

Elle är här, hon och L fixade maten idag, jag håller på hosta upp lungorna och tyckte inte att jag skulle vara i köket. Hjälpte iaf till och förbereda morgondagens mat, så nu är det bara att värma i morgon. Skönt när vi kommer hem. Om jag nu åker med, beror på hur jag och vädret är.

Nu ska jag iaf lägga mig och hoppas på lite sömn iaf, natten som var satt jag först med en massa kuddar bakom rygg och huvud. Sen när jag somnar hamnar jag iaf som jag brukar, på mage och kuddarna far all världens väg. Ja utom den jag sover på, den håller jag hårt i även då.
Vaknar en massa gånger, men somnar som tur är om ganska fort.

Sov gott ni med, när det blir dags!






Av Neta - 2 november 2017 23:38

Jag börjar göra det iaf. Ser det folk skriver i bästa fall dagen efter med några få undantag. Tycker jag märker ett avtagande intresse över lag. Jag hänger mer och mer på twitter och insta ist.

I morse vaknade jag helt tät i bröstet, hostar på nätterna men inte så farligt med snuva. På dagarna hostar man upp sig och det känns bättre.
Sover ju dåligt då så klart och ligger länge. I morse ringde C, dom ligger ju en timme före oss nu, precis när jag satt mig upp och jag lät så rosslig att hon nog trodde att hon väckte mig. Men jag hade legat och läst nån timme.
Hon håller på donar med försäkringen nu, märks att hon tycker det som hänt är jobbigt, blir ju en massa xa jobb. Sen besvikelsen över att inte komma iväg som planerat. Det skär i hjärtat på mig fast jag vet att hon klarar det där jättebra. Vi kan ju inte göra så mkt mer än lyssna och peppa. Tur hon har mamma T där nere.

Smådonat idag, L var på släktforskningen med möte före så han stack redan vid 15 och kom hem efter 20. Rätt skönt att vara själv några timmar. Även om vi nästan aldrig är i samma rum på dagarna så blir det lite annat ändå. I morgon ska jag försöka få nån ordning i ljuslådan och rensa lite gamla ljus. Bara en månad till julljusen ska i där ju. Redan beställt Christinaljus direkt från Liljeholmens. Inget annat duger åt mig. Jo har kronljus från Ikea med, och värmeljus så klart. Vi ska väl vinterrusta bilen strax med och då lägger jag ut stora värmeljus, tändare och folieform där så man håller sig varm och syns om man får stopp.

Ska sätta i hjulreflexer och se till att det är fräscha batterier i belysningen till nya rullstolen med. Ska kolla efter några roliga självhäftande till armstödssidorna med.

Nu ska jag sätta mig med korsordet en stund innan jag dejtar JB. Låter ljuset brinna ut innan bara.

Av Neta - 2 november 2017 00:37

In en snabbis på fm, så nu ligger skinkorna i frysen. Frågade om dom varit frysta men det har dom inte varit. Var sista förbrukning 31/12 så hade kanska inte behövt frysa alla men nu blev det så.
Innan vi gick in på Maxi var vi ett varv på Rusta och kollade lite. Såg en sån fin snögubbe jag skulle vilja ha. En hyfsat stor för både ute och inne. Är ju barnsligt förtjust i snögubbar. Fyllde på glödlampslagret och köpte kakor.
När vi handlat på Maxi åkte vi och hämtade mina rosor. Vita med limefärgade kanter, blev så fint i min rosa bubbelvas.



När vi kom hem upptäckte jag att mina Peacerosor var på väg att slå ut.

Sammanlagt 7 sånna här knoppar. Dom var alla som den översta bara igår. Men solen värmer ju än och dom står lite skyddat.


Tog en bild på trappen också. Har en gulmålad lampslinga i lyktan. Lyktan ska nog få lite färg i vår när vi tar in den. Höstgruppen frodas ju också. Både Lejongapet C fick av kören och mina Margueriter blommar så fint fortfarande. Rosorna vi grävde ner tar sig fint med.

Pratade med kompisen söderut idag, hon var lite uppgiven över gamla föräldrar. Demens kan vara riktigt jobbig för anhöriga och bor man långt ifrån kan man ju inte bara släppa allt och åka heller. Man får förlita sig på hemtjänst. Idag hade mamman ringt och gråtit för hon hittade inte pappan. Han bor på ett boende sen i helgen men hon är kvar hemma. Hon tyckte att min kompis kunde komma dit för det var ju så länge sen, då hade dom åkt därifrån igår. Varit där sen i fredags och hjälpt till med flytt av pappan. Glad att jag sluppit uppleva demens hittills, minns inte att mor o farföräldrar var det heller och hoppas att jag inte blir elak när jag blir gammal. Det kan ju yttra sig så med. Jobbade på ett demensboende innan jag skolade om mig till ? fröken? i förskolan. Så jag vet hur tokigt det kan bli. Men forskningen har väl gått framåt på det området sen jag var där.

C är tillbaka i Masvingo, tror hon tycker det är skönt att vara hos mamma T igen. Har ju varit lite turbulent senaste dagarna. Dom blev hämtade med bil i Harare idag.
Hon var trött nu ikväll så vi pratade inte jättemycket.

Ja och november har det blivit med. Tråkmånad innan adventsmyset. När vi upplever nåt mysigt på sommaren brukar jag säga att det här ska vi minnas när vi sitter där i novembermörkret och nu är vi redan där. Nog minns vi sommaren alltid, och längtar till nästa.

Dags att sova har det blivit med. Så jag lägger hop paddan och kryper ner i sängen.

Av Neta - 1 november 2017 00:31

Jag har ju skrivit tidigare om hur lika sätt J och C har. Lättsamma och roliga. Men priset togs idag tror jag då med den andra systern.

Elle skojade till en ost när vi skulle äta ikväll. Jag la ut den på insta och blev full i skratt då jag såg vad som låg på bilden före oss postat av hennes bror.

Är dom syskon eller? :-D visserligen bara med mig som gemensam nämnare men L var ju den enda närvarande pappan när han växte upp så dom har ju mkt gemensamt ändå.
Om jag går till min familj hittar jag det här hos flera av mina morbröder med. Just sättet och humorn.

Var på rea häromdan.

De blå örhängena och lika halsband var nersatta med 300 kr styck. 98 kr nu, fanns en ring som var jättefin till med men den var inte nedsatt. Dom andra hängande örhängena kostade 25 kr och armbandet 20 kr.
Älskar krafs, använder hellre det än det äkta jag har, ja förutom den ring som sitter på min vä hand. Den fick jag av barna när jag fyllde 50. Förlovnings och vigselringen ligger i smyckeskrinet och där får dom ligga, L har ju ingen alls kvar.
Montinis krafs ska det vara! Älskart! Nu hoppas jag dom rear ringen snart också!

Fixat och donat idag, var ju ensam på fm. E kom med L, då hade dom handlat lite med. Vi firade en stilla Halloween ikväll med lite plock ikväll, åt soppa på lunchen.


E hittade tiramisu i utekylen hon köpt för en tid sen så det blev dessert med.

Tittade på Det sitter i väggarna, bästa programmet tycker vi alla 3. Huset ikväll var ju sagolikt, bara de där fönstren, aldrig sett nåt liknande.
Kollade på bagarna och trafikpoliserna i efterhand, bagarna tycker jag börjar bli tjatigt nu, men programmen om poliserna gillar vi allihop med. Sen sitter ju jag framför Halv 8 varje dag det är.

I morgon ska jag köpa julskinkan :-), färdigkokt av den vi gillar mest. 40 kr på Maxi som helgskinka nu. Små, bara ett par kilo men köper fler ist. Dom kostar ju inte 40 kr till jul sen så där fick ni ett tips. Gjorde så här förra året med. ;-) man måste vara om sig och kring sig. Bättre att göra fler med några dars mellanrum, blir ju fräschast så med. Blir säkert lite pålägg med.
Ska hämta ut 12 rosor på Plantagen med. Är ju med i deras kundklubb och då får man rosor då man fyller år. Dom brukar vara fina och stå länge, som allt i vår butik.

Slemhostan är lite sämre just nu. Måste skaffa hem bisolvon med. Blir nog aldrig av med den.

C är kvar i Harare, dom var till ambassaden i morse och det var som att komma till Sverige sa C, bara att få prata svenska :-). Fick bra hjälp och har nu polisanmält flygbolaget och fått hjälp av försäkringen med hotellnoende i natt och pengar för omkostnaderna. Dom skulle ju åkt hem till Masvingo idag men utredaren på polisen ville träffa dom i morgon. Dom åker väl hem på försäkringen när dom väl ska det sen med. Jag är glad att dom är på hotell och inte kvar på vandrarhemmet där dom bodde i helgen. Nu är hennes kort spärrat med, måste vara det under utredningen. Sen så småningom när hon får pengarna eller ersättning för dom på försäkringen, hoppas jag att dom får åka till Viktoriafallen. Dom hinner ju inte då dom slutar i dec, kommer ju på em den 23 e. Sen skit samma om hon sover hela julafton bara hon är hemma.

Nu har ljusen brunnit ut, kl är över midnatt. Dags att möta JB.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards