Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2019

Den här veckan

Av Neta - 24 augusti 2019 19:25

Gjort mer den här veckan än på hela sommaren innan. Kryssningen som var så fantastiskt kul, vila i torsdags och sen Diggilo igår.
Började dock urstressigt, C är världens underbaraste tjej men planera tidsmässigt kan hon inte. Kommer 20 min innan tåget går då har vi inte fixat rullstolen. Jag kan inte gå med den själv så hon måste hämta den. Så vi kom iväg härifrån 58 och tåget gick 12 över. Tar mig 10 min dit med scootern fån ytterdörr inkl utkörning av den. Vi hann men tåget kom sekunderna innan vi var på perrongen. I vanliga fall springer hon ner för en trappa och upp i en annan, med rullstol måste vi först gå runt på framsidan och sen upp för en backe på andra sidan undergånge för att komma in till tåget. Den extra tiden fanns inte i planeringen. Jag blir superstressad av sånt i synnrhet som vi också planerat att handla på väg till tåget vilket vi fick göra i stan ist. Sen hade hon inte ätit lunch och måste handla så Elle stackarn fick vänta på oss 30 min i småregn och det är inte snällt. Knappast respektfullt heller. Då va vårt tåg inne 48 och E åkte från Bjkl 12 min efter det. Ändå fick hon vänta så länge. Det tog 35 min att gå till Kap så vi borde varit där samtidigt.
Nere i det området var det kaos också, parkeringen där jag tänkt vi sku träffas var uppgrävdså tog en stund där också innan vi kunde nå varann, regnade så jag hade en poncho på mig och lite struligt m luren då.
När vi kom in och hittat våra platser var jag tvungen att sitta och stressa av medans dom gick runt lite. Fixar som sagt inte stress.

Regnet upphörde och solen kom fram när vi kom dit. Hade slängt med en disktrasa så jag blev väldigt populär bland stolsgrannarna då vi ju kunde torka bort allt vått med den. Ingick också en pläd i våra priser. Hade rätt bra platser där det var fritt bakåt i 3-4 m, så vinkunde ha rullstol och Es rollator bakom oss. Va lite mörka moln så vi fällde hop rullstolen och drog en poncho över och tur var det.

Strax efter att det började kom världens störtskur, ponchon eller den regnjacka E hade höll inte emot, min poncho låg inte över ryggstödet först så det rann efter min rygg ner på stolen som var skålad, jag satt bokstavligen i en iskall vattenpöl innan vi fixade det. Satt på en liten pläd som var plastad på ena sidan som jag dragit upp bakom ryggen. Men regnat kom med vind framifrån så när jag som alla andra lutade mig framåt så åkte ryggdelen ner i blötan.måste sett urkul ut från scenen när alla satt nerböjda. Skor och strumpor vart blöta men inte förrän jag kom hem upptäckte jag att jag kunde vrida ur strumporna. Vi kan skratta åt det nu, men detta hände före 20 och detvslutade strax före 23. Disktrasan kom till användning igen kan man säga.

Showen var urbra, Arvingarna, Mariette, Mimi Werner, Brolle, Tomas Pettersson, Jessica Andersson, David Lindgren, Magnus Carlsson och John Lundvik m.fl såg till det. Fart o fläkt och så mkt bra musik och sång. Sen var det ju lite tokerier med. Jag hörde ju, men såg ju inte allt, när folk stod upp hade jag inte en chans men tjejerna filmade och det kommer ju på Tv senare i höst. Många klipp på Fb idag med.

Hemresan blev ju lite urartad med, E skulle åka med en jobbarkompis men dom hade fått parkering uppe vid 70 på ackis. Fanns ju inte en chans att hon skulle orka gå dit upp, ingen reflex eller lyse på rollatorn heller. Och inget erbjudande om att komma ner och hämta. J var där men gick ju inte få kontakt. Jag mer eller mindre tvingade henne ta färdtjänst hem. Det var ju inte lätt att veta vart man skulle beställa den heller. Fanns ingen organissation för det. Så vi väntade med henne så klart, beställt till 23 men kom ca 15 min efter.
Sen ville jag att C och jag skulle ta taxi till centralen men hon tyckte vi kunde gå. Som tur var hade jag haft en vindjacka legat i rullstolen så den var torr. Hade jag vetat hur våta vi var hade jag nog stått på mig för attans så kallt det var på den promenaden. Bökigt att ta sig upp på sjukhusväägen och mörkt men hade lamporna på rullstolen tända. Sen tog det ju en stund, men vi var tidiga på centralen så vi kunde gå på toa där i värmen och tåget stod inne så vi var ombord 10 min innan avgång.
Hemma strax före halv 2. Då upptäckte jag hur våt pläden var som jag suttit på, det droppade om den, strumporna vred jag ur och nederdelen på byxbenen var dyngsura. All matsäck vi tog med oss hade vi inte ätit men allt som legat i ryggsäcken var smacksurt, papperspåsarna runt bröd och servetter var nästan upplösta.

Det här fick bli drt jag åt när jag tog medicinen. Torkade fötterna med en handduk men dom var så kalla så dom kändes inte torra förns efter flera timmar. På med fårskinnstofflor och upp i sängen. Var så kall, inte ens duntäcket (sommar) värmde först.

Idag kan vi skratta åt det, men igår skrattade man så lagom. Men upplevelsen var ändå så bra, så jag kanske skulle göra om det. Haha!

Tagit det lugnt idag, inte varit ut, slöat i soffan bara.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards