Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2019

Av Neta - 13 augusti 2019 23:20

Nu har Elle åkt hem igen. Det var första gången hon åkte riksfärdtjänst till mig, det funkade utmärkt. Vi började med att tillsammans med C gå till polisen imorse och beställa nytt id till mig. Sen fortsatte vi till Synoptik, där det konstaterades att mitt vä öga försämrats så det blir nya glasögon. En nätt liten utgift på 5500 drygt, då var det halva priset på glasen. Nu har jag ju råd men hur blir det för dom som bara lever på pension?

Så här ungefär blir dom. Hittade inte dom på Synoptiks sida men tror det här är samma. Gröna med lite liv i. Är ju grönögd med.
C åkte till jobbet så vi sa hejdå till henne.
När vi skulle gå hem upptäckte jag att jag inte kunde öka farten på scootern, hade ju kört extremt sakta för att gå med E. Hoppas det bara var tillfälligt för utan den kommer jag ju inte utanför dörren. Riktigt orolig nu, reparatörerna kör ju bara Tierp på onsdagar så i morgon lär ju ingen komma och nästa onsd är jag inte hemma. Ska till VC i morgon, tänk om den stannar, vad gör jag då? Den går ju inte att skjuta på om man inte frikopplar och jag är inte säker på hur man gör det.

När vi kom hem fikade vi med Dagmartårta och bärkaka sen slappade vi en stund.

Så småningom gjorde vi lax, stekte med en ny fiskkrydda med bl.a isop och kyndel i. Rörde hop lite pricksås, gr.fil, majonnäs, några droppar citron och rom. Blev så gott! Proppmätta blev vi också.

E hjälpte mig lite vid datan, grävde fram lite saker ur förrådet, bl.a en kikare jag vill ha med mig på kryssen. Sen sjönk vi ner i soffa och fåtölj igen. Hon virkade och jag bläddrade lite i en tidning medans vi pratade om allt och ingenting.
Vid 19 kom hennes taxi så då blev det tomt och tyst igen. Såg på allsången, läste lite och nu ligger jag i sängen och skriver till er. Ska dock slå ihop mina smaragdgröna nu.

Av Neta - 13 augusti 2019 00:03

Kom med färdtjänst i morse så vi fixade lite inför kvällens kräftätande, gick till Lidl och handlade sen hem igen. Mötte C på hemvägen ochh så småningom kom hon med.
Jag gjorde en bärkaka utan bakpulver med blåbär och hallon och vi gjorde ett flan på smördeg med skivad färskpotatis och riven ost på som sen toppades med gr.fil rom och salladslök. Plockade fram grillade kronärtskockor i olja, inlagda citroner, oliver och stora kapris med. Kräftorna blev goda med ny lag men vissa var lite hårda i skalen. Mysigt ändå!

Egentligen ska osten vara under potatisen men det gick ju bra så här med.
Mysig kväll med mina töser. E är kvar till i morgon kväll och i morgon ska hon få följa till optikern. Jag kanske till och med kan få hjälp att välja bågar.

Annars börjar nedräkningen till vår 4-dagars kryss till Höga kusten och Vasa i finland. Den här veckan ska det väljas kläder till 3 kvällar med 3-rätters och dans. Sen ska man ha klääder till strandhuggen och kanske badkläder till poolen ombord med. Lite nytt har inköpts.

Men nu hör jag på Es lugna andetag att hon somnat, kanske bäst att jag försöker göra det med.

Av Neta - 11 augusti 2019 19:49

Har iofs tvättat. Reflekterar över det här med ensamhushåll, vad oekonomiskt det är egentligen. Det sägs att man ska fylla tvättmaskinen, men då får man ju ha en himla stor garderob om man ska få hop 7 kg tvätt i varje maskin. Man vill ju inte ha kläder i bara en färg precis. Lika när man bor i lägenhet och ska tvätta lakan, jag kan då bara hänga ett i taget och sen inget mer på min torkställning. Alltså blir det 2 maskiner på ett lakansbyte. Örngotten får man köra med annat 60 gr.

Diskmaskinen kör jag ca 1 ggr/vecka, gör ju inte så mkt mat från grunden längre och då blir det inte mkt disk heller, tar väl igen det där då kanske.

Lika med maten, ett himla styckande i bitar, går åt många små fryspåsar eller burkar om man gör färdig mat.
Bara en reflektion jag gjorde idag.

Gick igenom tidningar och hittade det här i veckans Året runt

Äppelkladdkaka med kanelgrädde, hur gott lät inte det? Gillar egentligen inte vit choklad, tycker det är rena sockerpastan, men så här funkar det nog. Inte för att jag bakar så ofta så det stör nu precis. Men ändå, kul recept där jag nog skulle halvera sockermängden.

Sista Badhotellet ikväll, sett några avsnitt av Barnmorskan jag missat idag på em. Nu har jag sjunkit ner i soffan efter att ha ätit lite rester. I morgon fm kommer Elle och stannar till tisd kväll. Kan ju inte vara från Bonnie längre. Mysigt att ha henne här ändå.
Himlen börjar bli svart igen, kommer fler skurar, fått runt 10 mm redan idag. Blåser med men är rätt skönt ute ändå, iaf på baksidan. Va ut och kollade till blommorna.

Nu lite TV!

Av Neta - 10 augusti 2019 23:14

Började den idag? Mina golv är iaf iskalla nu iaf och sen em smattrade det på bra mot vard.rumsfönstret Höstkänslan kom direkt. Var rätt nöjd med att vara inomhus, tände ljus och insåg att jag måste fylla oljelamporna.

Varit inne hela dan, tvättat en maskin, provat lite kläder och förvällt kantareller och bondbönor jag fick av gästerna igår.
Beställt nya julgardiner till köket Haha! Skulle beställa en annan gardin då såg jag att dom jag spanade in förra året fanns kvar. Slog till!
Kröp ner i sängen tidigt och läste. Pratat med Elle som varit på en roadtrip med sin kompis till Ängsö idag. Messat med C som är hos sin pappa och umgåtts med kusinerna på den sidan.

Ja det var min ensamma lördag, den gick rätt fort ändå.

Av Neta - 10 augusti 2019 15:50

Igår kom Mi o Ma hit, med sig hade dom kräftor, kantareller och en stor squash. Jag hade fixat lite ostar, småplock m.m

En trevlig kväll som vanligt med dom där 2. Mi följde även med mig till soprummet så vi kunde slänga skalen.
Rose?vinet jag köpte på båten va också så gott.
Plockade undan och körde diskmaskinen innan jag la mig.

Idag förvällde jag svampen. Körde och hängde ett nytt lakan. Nu hänger jag framför ett program om A Lindgren. Grått ute så jag har inte varit ut. Hade velat åkt på Ullmarknaden i Österby. Men det gick ju inte.
Ikväll blir det stekt kassler och kantarellsås.

Av Neta - 6 augusti 2019 16:33

Igår kom min kompis Lisbet hit, vi åt lunch och satte oss sen ute och pratade lite. Då upptäckte jag ytterligare skadegörelse på taket, två små rispor som gjorda av en knivspets. Ringde dotra och vi bestämde oss för att gå och göra en polisanmälan. L fick snällt hänga på.
Efter det gick L och jag till byns enda cafe där hon ville bjuda på em-fika. Första gången jag var där, kan inte påstå att jag blev jätteimponerad. Inget fel på varken kaffe eller bröd men 118 kr för 2 pers. A och jag betalar betydligt mindre på coops. Å så märkvärdigt var det inte.

När hon åkt for jag bort till granngården för att se om dom hade nån lämplig solcellslampa till min marshallhållare, det hade dom inte.

Hemma sen kunde jag skörda lite, mest bönor igår som slank ner med maten. Ärtorna sparde jag till idag, kan säkert hämta nån mer med.

Skönt att sitta ute igår men jag retade mig på skadorna på mitt nya tak. Så skrev ett inlägg i Tierpsgruppen. Där började det så klart spekuleras på en gång. Ganska omoget inläggav nån. Men det inlägget ledde till att UNT ringde och intervjuade mig på fm idag, ville göra ett reportage. Jag sa nej först men blev övertalad. Dom ville ha en bildav mig på scootern men den enda jag hade var ca 8 år gammal tagen tidigt på våren och där jag är ca 10 kg mer än idag. Föreslog att dom kunde ta nån bild från facebook ist, få se hur dom gör.

Idag åkte jag ut och fotade lite i Tierp

Id torget utanför Ica.

En liten del av en trädgård, hela den är fantastiskt fin. Tror dom lägger ner rätt många timmardär.

Vid kommunhuset

Och det här strax bredvid, vilket jobb Haha! Alla grindstolpar är så här.

Uska jag gå ut och sätta mig en stund. Sen ska jag göra pasta med ost o skinksås.

Av Neta - 5 augusti 2019 00:02

Att stänga alltså, så van att skriva.

I fredags upptäckte jag alltså det här. På 3 ställen på mitt nya tak. Har inte haft det en månad ens. Måste ju vara nån som inte har alla hästar hemma som gör så. I morgon ska det polisanmälas.
Det konstiga är ju att jag känner ingen här just. Varit i konflikt med en person och han är ju misstänkt. Grannens 2 stolar hon hade på uteplatsen försvann samtidigt, det var ju hon och jag + en till om varandra ovetande som ringde störningsjouren en fred. Hämd? Stark misstanke om det iaf.
Vet inte om mitt fixande av uteplatsen sticker i ögonen på någon. Men är inte det min sak? Var och en gör väl som dom vill eller? Jag är pga mitt handikapp hemma mkt, bestämde mig därför att satsa lite pengar på att få det som jag vill. Det?drabbar? ju ingen annan. Taket skuggar en grannes plats till 8-9 på morgonen ungefär. Han är aldrig därute så kan inte tänka mig att han bryr sig och gör han det hade han väl sagt nåt? Iofs hälsar han inte men jag har hört att han kan prata. Haha!
Blev rätt knäckt av det här, dum som tar åt mig jag vet men det handlar ju om min egendom ändå.

Ja det förstörde min fred, sen var jag ensam hela lörd och deppade hop lite. Idag var C här, vi handlade först och sen kollade hon igenom mina mönster. Sysugen. Jag googlade på kul på symaskiner, kostar ca 1000 o laga min Husqvarna, Singern sålde jag till C kom inte ööverens med den alls, men hitta en Husqvarna för 1800. 800 till och jag får en ny med 5 årsgaranti. Enkel maskin, men 7 olika sömmar och 3 olika pressarfötter räcker gott för mig. Funderar men tror jag köper den, är ju van vid märket.

Blommorna levererar iaf, tur det.

När vi handlade idag köpte jag alla proteinbröd som fanns i korgen på Lidl. Sen fick jag spela tetris i frysen. Fick in dom iaf, fick packa om en påse hamburgerbröd och öppna glassförpackning och sprida ut lite ministrutar. Allt går om man vill.

Imorgon kommer en kompis från stan ut till lunch. Äter här sen ville hon bjuda på kondiset, det jag själv aldrig går till för jag tycker det är dyrt..... ja men hon får väl det då. Haha!
Nu ska jag iaf sova tror jag. Godnatt!

Av Neta - 3 augusti 2019 21:46

Tills vidare

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards