Direktlänk till inlägg 19 december 2019
Stångkorv
7½ dl korngryn
1½ lit vatten
1½ dl buljongkokt kött, lika delar nöt o fläsk
3 msk salt
1 msk mejram
½ tsk vitpeppar
1 finhackad rödlök
½ tsk mald ingefära
4½ dl köttspad
Skölj grynen och låt dem svälla i vattnet i ca 2 timmar
Under tiden kokar ni köttbitarna i vatten så det täcker tillsammans med buljongtärningar (1/ 5 dl vatten) , några kryddpeppar, ett lagerblad och en gul lök i klyftor
Koka gröten mjuk, se förpackning låt den kallna
Låt köttet svalna i spadet, dela i mindre bitar
Mal köttet medelgrovt i 5-6 mm hål
Blanda med den kalla gröten, rödlöken och kryddorna
Späd med kokspadet och arbeta hop det noga
Nu kan ni antingen stoppa korvarna i svinfjälster 28-30 mm i diameter till korvar på 15-20 cm långa eller forma och rulla dom tight i gladpack som snörps i ändarna.
Frys i påsar!
Det är tydligt att det är vi som redan har det besvärligt ska ta en stor del av de besparingar som behövs i samhället. Lagen är inte längre lika för alla oss med rörelsehindrr. Det är olika i kommunerna det har jag förstått sen jag gick med i en grup...
Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|