Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 januari 2020

Av Neta - 9 januari 2020 22:51

Var hos diabetessköterskan idag och allt var som vanligt bra. Går numera bara en gång om året ist för var 6e månad eftersom det inte finns några spår ens.
Va lite orolig för det känns som jag gått upp i vikt och det hade jag, 1.2 kg, sen i somras, tycker ju att magen blivit lite mjukare så det har väl satt sig där. Men jag trodde nog att det skulle vara 5-6 kg.
Det där, kanhända det försvinner om du går på toa sa hon och skrattade.

Vi pratade lite om matlagning och grönsaker, fick veta att det var ok med frysta, tinade eller kokta. Skönt att höra för jag skär sällan sallad åt mig själv. Fick tipset att köra gröns med i slutet på potatisen och det lät ju smidigt. Bara det att jag kokar sällan potatis. Men funkar väl med pasta eller matvete med. Just matvete gillar jag, men kokar i buljong m lite kryddor i o så mkt att jag kan frysa några port, bara tina i micron sen medans man gör nåt till.

Idag blev det en plocktallrik till lunch och en broccoligratäng m skinka till middag.

Var in en sväng på Lidl, köpte bl.a en brödmix m solrosfrö. Blir 3 bröd för 13kr, lite skillnad mot 20-30kr styck. Godare med och så får man den där nybaktkänslan + doften.

På em kom C och fikade, hade med sig laktosfria semlor, lite frysta upptäckte vi så var nästan som att äta en med glass. Bra med dom när det är betydligt färre kalorier i den grädden. Köper ju också oftast imat om jag ska ha grädde i maten. Bra mkt magrare men ingen skillnad i konsistens eller smak. Håller länge med även om den är öppnad.

Jag gjorde en beställning till Delitea idag med, C hängde på med lite hon med. Köper det mesta i konserver och tillbehör som t.ex oliver o kapris där. Idag bunkrade jag upp på lite soppor på burk med. Älskar findus köttfärssoppa. Kan ju inte hålla på och strimla o skära så mkt längre. Så skönt att få hem allt utan att behöva bära så tungt, kommer till ytterdörrn. Sen har man ett lager hemma.



Fick hem 6 sånna här burkar med som C beställt från Matsmart. Bra och slänga ner i väskan om man åker iväg t.ex till ackis. Då blir man ju borta några timmar.

Tar emot att ta bort stjärnorna, men ska börja plocka bort lite i helgen. Har inget planerat utom kanske bio på sönd. Ska se Ledinfilmen om jag får med mig nån. C åker på möte i Undersvik m Kyrkans ungas styrelse i helgen så jag blir ensam.

Men nu ska jag krypa i säng. Sov gott alla!

Av Neta - 9 januari 2020 02:25

Idag sov jag läskigt länge. L ringde vid 10.30 och efter det lyckades jag somna om. Är väl därför jag inte kan sova nu. Eller så är det för jag måste upp och iväg till diabetessköterskan i morgon. Men har iaf satt väckning till det.
Hade lite telefontid på dan med, ringde och fixade sånt jag tänkt göra länge, nu är det gjort.

C hjälpte mig hämta pkt och lämna igen fat o karott till Gästis idag. Pkt var 2 nya löpare till Beståmöbeln i grått. Ska på nu när julen tas bort.

Kom i diskussion om vänskap med en kompis idag, hon hade rensat lite. Vänner är väl dom man har kontakt med tycker jag, dom hör av sig och jag hör av mig till dom. Kanske inte varje dag men hyfsat regelbundet iaf. Man blir ju inte automatiskt vän för man inte är osams heller. Rrsten är och blir bekanta. Inget fel i att ha sånna med men det här är vad vi kom fram till. Djupa diskussioner som ni hör Haha!

Min rygg är nu iskall så gör ett försök att tippa ner mig i sängen igen. Håll tummen för att jag somnar.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards