Mina ord och tankar

Alla inlägg den 12 januari 2020

Av Neta - 12 januari 2020 22:37

Lite kyl och frysplock idag

Hittade en påse med 8 köttbullar, en röd paprika fryst i strimlor och en 100 g påse gröna bönor från egen planta i frysen
I kylen tog jag 1/2 burk minimajs och 4 champinjoner. Sen hackade jag en rödlök och en vitlöksklyfta.

Skar ner majsen lite medans det andra tinade och puttrade på spisen. Kryddade bara med salt och fyrpeppar.
Blev rätt mkt men petade i mig allting ändå. Smakade helt ok.
Så kan man också fixa snabbmat.

Av Neta - 12 januari 2020 17:53

Det finns om jag förstått det rätt 2 familjer runt den mördade pojken i Bjkl. Man kan ju bara föreställa sig vilket helvete dom går igenom och det jobbiga dom har framför sig. Hoppas verkligen att dom får proffshjälp och att dom tar emot den också.
Sen alla kompisar i en känslig ålder, bara hoppas att skolan jobbar för högtryck nu inför i morgon. Vet att en av prästerna ska dit då iaf.

Men det finns ju en familj till och det är gärningsmannens familj. Hur klarar dom av vetskapen av att en son och ev bror släckt ett liv? Dom behöver ju minst lika mycket stöd som de drabbade familjerna. Ev syskon där ska ju ev tbx till samma skola som dom ungdomar i offrets familj. Hur hanteras det? Bara hoppas att det verkligen hanteras och att ingen skuld läggs på dom eller föräldrarna. Det är inte dom som gjort det här.
Det här är nog ingen fråga om uppfostran heller som vissa vill hävda, killen var ju 17, alltså i stort sett vuxen. Han får stå för det han gjort och ta sitt fängelsestraff. Hatad för resten av sitt liv säkert. Men det kan han väl ha om det gått till så som det skrivs. Han verkar ju inte ha blivit provocerad till gärningen. Och varför går man med kniv på sig? Men vi får väl veta mer vid rättegången sen.

Jag skrev om det här i bygruppen igår och hann få 300 medhåll och några som hade en annan åsikt. Men inlägget fick tas bort. Blev lite för mkt för dom drabbade som så klart är chockade fortf. Lite tidigt för den diskussionen. Men vi är tydligen iaf många som tänker även på den familjen.

Posomgruppen hade också åkt ut redan i fredags kväll såg jag i tidningen. Dom jobbar ju oftast nära kyrkan där jag ju reagerade på att dom inte hade öppnat förrän kl 15 dan efter. Det hade varit en minnesstund och familjerna till den omkomne var med. Kyrkan i Bjkl är bra, det har varit dödsfall bland unga tidigare som dom jobbat med. Sen Saga vår granntjej som dog i cancer.

Fritidsgården har ju också en viktig roll här liksom klubbarna för sporterna. Nästan alla ungar i Bjkl idkar nån form av sport. Vill till att ledarna tar hjälp av dom proffs som finns, skolpsykologer, präster och diakoner så det dom gör och säger blir rätt. Många är ju i en känslig ålder.

Det har ju varit lite vilda västern i Bjkl, många klagar på mopeder, dito bilar och allmänt på stökiga ungdomar. Alla föräldrar bryr sig kanske inte heller. Bara hoppas att det här nu lugnar ner byn. Och att ingen hämd tas från de drabbade.



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards