Mina ord och tankar

Alla inlägg den 8 april 2021

Av Neta - 8 april 2021 23:33

Igår bestämde Elle och jag att vi skulle hämta vatten idag. Jag hade visserligen kvar i 10-lit men 5 lit va tom och det skulle ju bli skitväder i morrn.
Så jag tömde min dunk i petflaskor och kannan, det blev 6 lit Haha! Sen tog vi bådas 10- lit dunkar och min 5- lit och åkte upp. Tömde sopor på vägen så vi verkligen skulle slippa gå ut i morgon.
Bestämde att vi tar vattnet på min scooter sen att jag väntar ute på henne som åkte in och handlade lite eftersom hon är färdigvaccinerad.


Så där stod jag med 2 st 10-lit dunkar på fotplattan och lilldunken i korgen när messet kom.


Haha! Jag har alltså 21 lit vatten extra nu. Men jag bestämde mig för att börja använda kranvattnet lite försiktigt. Dom håller ju fortf på att jobba med det. Nån gammal gjutjärnsledning som var boven. Vi har hela tiden kunnat duscha, tvätta och diska i det men nu ska det bli skönt att kunna skölja frukt o grönt under kranen igen och att kunna koka i det vattnet.
Men ändå tycker jag att det har gått bra de här veckorna, mycket bättre än jag trott. Och dricksvattnet vi hämtat är ju godare än vårt då det inte varit avhärdat.

På torsdagar står en tjej och säljer färdigmat på Röde Orms parkering så vi belönade oss med att åka upp och köpa 2 port i var. Sen åkte vi hit och käkade den ena, frukostkorv m hemgjort mos och pepparrotssås. Det godaste jag ätit på länge. Vi köpte varsin fisk med men dom äter vi väl i morgon eller på lörd.
Vi hade köpt donuts till kaffet också, så småningom fikade vi med dom.

Har också mailat region Uppsala idag och frågat vilken prioritetsordning dom har eftersom jag som borde tillhöra riskgrupp inte fått nån vaccineringstid än. Ska bli kul och se om dom svarar. Radade upp mina åkommor med. Haha!

Blev inget avpåskat idag. Ökade på blommorna ute med 2 förgätmigej (inne nu så klart) och en 2-färgad viol. Verkar inte som om fröna jag slängde ut i höstas har grott. Verkar inte liv i perennerna alls. Jo vårkragarna kommer och rosen jag planterade på framsidan. Har även 10 plantor snödroppar jag ska sätta på baksidan, dom på framsidan kom aldrig upp. Trivs väl inte där då.
Skulle vilja ha trädgårdsviol, dom små blå som doftar och gullvivor, har ni så tar jag gärna emot.

Ja sen har det väl inte hänt så mkt. Och nu är det sovdags.

Av Neta - 8 april 2021 01:05

För 4 år sedan var vi på trädgårdsmässan i Älvsjö. Vi hade mamma med oss som gick med rollator och blev lite trött så vi bestämde oss för att ge upp vid 15.30 Direkt när vi satt oss i bilen förstod vi att något hänt i centrala Sthlm, sändningen bröts då och då men ingen tycktes veta exakt vad som hänt. Vi såg också en helikopter över centrum.

Så vi åkte hem och slog väl så småningom på TVn och fick klart för oss att något väldigt allvarligt hänt och att vi hade en himla tur som tagit oss från 08 just vid den tiden. Var bara den vanliga rusningstrafiken då och tåg och bussar gick.

Det var svårt att ta in, terror, det händer väl inte här..... lite skakig blev man ju också då man befunnit sig på en fullsatt mässa. Vad hade inte kunnat hända där?

Vi följde händelseförloppet på TV hela kvällen. Det blev klarare och klarare vad som hänt och att det fanns avlidna. En dag jag kommer att minnas så länge jag lever.

Nu är det nollgradigt här, men på em var det helt underbart på baksidan. Så glad att jag tog ut soffdynorna på baksidan. Inga problem med att vara ute i tröja bara. Tills jag behövde gå ut på framsidan. Fick nästan en chock över skillnaden. Iskalla vindar. Gick fort in igen och stängde dörren.

Skattpengarna fanns helt plötsligt på kontot idag med, ska ju användas till Gotland så rördes inte men ändå.

Elle mådde bättre idag och åkte in och tog prover inför läkarbesök nästa vecka. Kom in en sväng på em och tillbaka ikväll.


Ska avpåska i morgon. Få se om jag får in kartongerna själv eller om jag måste vänta med att packa ner. Samlar väl hop grejerna på matbordet.

Men nu är det sovdags!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards