Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 april 2021

Av Neta - 23 april 2021 00:08

Ja i morse alltså, småsnöat blött i stort sett hela dan och med det blev det sen grönare och grönare. Men det är inte slut än, det kan i stort sätt hålla på att slaska ända in i maj.

Bilderna tagna vid lunchtid.


Försökte hitta den här på nätet igår. Köpte 3 knölar på mässan för 4-5 år sedan och hade dom i en kruka vi tog in på vintern. 2 vita, mina var lite mer pärlemovita och 1 rosa. Polianthes (polyanthus) tuberosa, Natthyacint. Doftar bara på kväll och natt, en fin svag doft. Har bara sett den på brittiska och holländska sidor. Men beställa så med en frakt på 8 euro är inget för min plånbok. Vet inte namnet på företaget som säljer knölar o lökar på mässan. Nu står mitt hopp till fysiska butiker men den chansen är nog inte stor.


Den här, Påfågelslilja hittade jag däremot, finns i typ alla färger men jag vill bara ha vita. Hittade den på simbadusa.se en sida jag inte kände till men som hade otroligt mycket. Förutom trädgård så leksaker, hobby och baby. Blev lite fler knölar. Freesia, gladiolus och bukettlilja. Den senare dog för mig förra året men tror att jag satte dom för tätt, dessutom i kruka. Gör ett nytt försök i år på friland.

Älskar den här tiden då man får planera krukor och rabatter, planen är ju att göra i ordning rabatterna så dom är självgående och variera krukor. Arbetsterapeuten var förbi igår och hon sa att det märktes att jag gillar blommor. Haha! Huuur kan hon tro det?
Det var min stora sorg att han jag var gift med inte delade det intresset, tvärtom han motarbetade det och förstörde mycket, sket i att ta upp alla krukor o.s.v ville hellre ha en skrotgård än en trädgård. Men jag tar igen det nu.

Nu har E och jag bestämt oss inför Sista April och nu kommer jag att göra reklam. Vi hade några alternativ bl.a Trillers som vi tyckte hade en för ändamålet prisvärd kasse, som man dessutom kunde beställa från 1 person och dessutom erbjöd hemkörning. Avhämtning på alla ställen annars. Jag mailade och frågade om pris på utkörning till Bjkl och fick svar att det var 320kr (150 i stan) MEN hon skrev att eftersom dom själva bor här så kan dom komma hit med den gratis om dom kunde göra det när dom åker hem torsd eller fred.
Fatta vilken service och så himla snällt. Nu önskar jag ju att vi kunnat beställa fler än för 2 pers men jag ska banne mig köpa en fin blomgrupp åt dom.
300kr/pers kan låta mycket men det här är vad vi får. Tänk er samma på en krog så vore ju det billigt.

Skagenröra + minicrossiant
Gubbröra
Klassisk senapssill
Krämig ramslökssill med forellrom
Färskpotatis
Citron och dillgravad lax
Köttbullar
Sallad på vårens primörer med senapsvinegrett
Västerbottenpaj med rostad purjo
Stenungsbakat surdegsbröd
Danskt rågbröd
Knäckebröd
Färskost med gräslök, picklad rödlök och krasse
Citronmarängtartlette

Jag tror vi blir mätta. Haha! Har lite prinskorv kvar sen påsk annars.

Trillers alltså, har fina bakverk med o fik på stan, i Botan, vid Studenternas och i Bergsbrunna.

Vi kommer köpa till jordgubbar till bubblet som ju är obligatorisk här den dan.


Beställt denna av dotra. Till maten blir det nog öl för mig iaf.


Vi festade loss på det här efter maten idag och jag googlade Salmbär för jag undrade om vi kan plocka i aug, och det kan vi men läste också att det ska finnas här i Uppland och iGästrikland också men att den också heter Blåhallon. Aldrig hört om men är väl vid kusterna då antar jag.

Elle har haft feber ca 1 månad nu och med sitt nedsatta immunförsvar börjar kraften gå ur henne. Bihålorna som är problem och hennes allergi dessutom. Hon har sökt vård hos husläkaren, på öron,näs o hals, på läkarhuset, på närakuten men får inte komma pga långa väntetider och förkyninssymtom, får inte ens en tid. Hon var till sin endokrinolog förra veckan men han hade en kandidat med sig och hon fick inte uppmärksamhet nog att ta upp sina problem.
Hon är ju vaccinerad så risk för corona är ju låg.
Nu finns bara stora akuten kvar och jag förstår att hon drar sig för att åka dit. Långa väntetider om hon ens får komma in och sen böka med sjukresa. Sist för ett år sen stod hon gråtandes därutanför utan att komma hem när dom inte tog emot henne, fick inte ens komma inomhus och hon inte fick pappret om returresa påskrivet. C åkte 6 mil från Tierp för att hon skulle komma hem. C erbjöd sig att åka ner och hämta henne ikväll och åka till akuten i Tierp men E orkade inte det. Hon är ju sjuk. Orkar nog inte sitta och vänta flera timmar heller.
Vad gör man?
Känner mig precis lika maktlös nu som i fjol då hon tappade rösten, var så sjuk och inte fick hjälp. Lades då efter många om och men in till slut så sjuk var hon ju då som nu.
Och pappan bor 15 mil bort.....

Maktlösheten gror!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards