Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 april 2021

Av Neta - 14 april 2021 23:41

Så kändes det idag när jag åkte med Elle till Maxi. Vi har ju permobilscootrar båda två och åker rullstolstransport från dörr till dörr. Vi åker i varsin nu under pandemitider.
Väggarna började rasa över mig här, jag behövde komma ut och se något annat dessutom behövde jag verkligen handla en del förnödenheter.
Så handsprit på händer och handtag, munskydd på och iväg. Scootrarna hjälper oss att hålla avstånd, folk är väl rädda för att bli påkörda Haha! Men har noll bromssträcka med den så risken är liten. Men en m bakåt och ca en framåt har vi i utrymme iaf.

Så mysigt att åka omkring, kolla fröer och lite annat kanske inte så matrelaterat. Letar efter en plättlagg med 4 lite större laggar. Köpte ett till C där när hon flyttade, men nu finns dom inte. Det får ju inte vara för tungt heller så gjutjärn går bort. Det finns annars både här o var.

Inte mkt folk heller, kanske att det ökat lite när vi var klara men fortf luftigt. Jag var vansinnigt kaffesugen så vi kollade in fiket sen, satt en ensam stackare där och vi fick inte sitta vid samma bord men kunde sitta bredvid varann med 2 m emellan. Funkade, vi kunde prata ändå. Himmelskt gott med kaffe och en ost o skinkfralla. Blev min lunch. Och sen kunna sitta där en stund och glo på folk, annan utsikt än hemma helt enkelt, jag behövde det. Kom inte dit fler heller.


Hittade en så fin ljuslykta som blev så fin på köksbordet. Var dessutom inte doftljus, tål inte det. Har påskduken kvar där men ska byta till en ljusgrön och andra underlägg. Har både rosa och ljusgrönt i gardinen.

Så hade dom 10-p rosor för 25kr, det kunde ju inte jag motstå. I min favoritfärg dessutom står nu på bänken mellan soffan och matplatsen i vardagsrummet. Ja påsksakerna står kvar, får inte in kartongerna själv.


Syns dåligt bakom blommorna men står ett fat där av Lena Linderholm som går i orange.


Vi köpte med oss varsin bowl hem från Pong. Åts med andakt. Så god sesamsås till och en sojabaserad lite söt som jag inte minns va den heter. Orkade inte hela, är väldigt mkt lax, sen är det ju sushiris, sallad, gurka, mango, sojabönor, granatäpple, en hel avocado, picklad rättika och en massa ärtskott.

Har ett gammalt köksbord i teak som sybord idag. Med inbyggd besticklåda. Men jag har haft blommor på det så skivan är förstörd. Tänker att jag kanske ska fixa det och ha det i köket. Är trångt med det stora bord jag har där idag och sybordet skulle funka för mig och en till. Är vi fler sitter vi alltid vid matgruppen i vardagsrummet ändå.
Så jag började titta på ett nytt sybord idag. Det som varit bra med lådan är att där kan man ha sånt man vill komma åt snabbt, måttbandet, saxen, knappnålar och så man snabbt kan sy i en knapp t.ex har en garderob med skjutdörr precis bredvid och där har jag mönster, tyger och annat lite mer skrymmande. Trådrullar och spolar har jag på väggen ovanför.
Men ett lite nättare bord än jag har nu tänkte jag och helst med låda.


Det här föll jag först för, men lite i längsta laget. 100 x 48. Behöver ju inte en hel meter.


Då hittade jag det här, ska kunna användas utan hyllor och då tänkte jag att om man kan ha en hårddisk där borde symaskinen kunna stå där med och sen en hylla med en korg ovanpå till det där jag vill ha åtkomligt. Dessutom var det snyggt med utfasningarna och kostar bara hälften mot det grå.
Ska så klart upp till Ikea och syna dom och mäta. Provsitta vid dom. Det här är ju lite kortare med men aningens bredare. 1 dm kortare gör mkt i mitt sovrum. Tror man sitter lika bra vid det. Båda har sladdförvaring med.

Ja vi får se vilket det blir. Båda finns iaf i Uppsala. Men är ju inte direkt bråttom.

Ja nu ska jag kanske avveckla dagen. Snart midnatt.

Av Neta - 14 april 2021 01:51

Sparde ju ungefär hälften av spenaten igår. Hade ju stuvat 450 g hackad spenat med 1,5 dl mjölk och 1,5 msk mjöl.
Så idag spädde jag den med 5 dl kycklingbuljong och 1 dl vispgrädde, det senare för att jag hade kvar sen påsk och behövde använda det. Jag hade ju också fått tips om körvel, så hade i 1,5 tsk torkat. Rev över lite mer muskot och vred några varv 4-peppar över med.

Ja det blev ju 2 port till av spenaten då, och soppan blev jättegod med körveln. Hade korv i och klyftade ett kokt ägg. Tog hälften av ägget i tallriken och hade 4 korvskivor tärnade i kastrullen. Blev tvärmätt på det och en ostmacka. Så hälften är kvar i kastrullen i kylen till i morrn, 3e dagen med spenat. Men så blir det ibland.
Fotade inte, varken igår eller idag. Så blir det också ibland. Haha!

4-peppar finns i ett par kryddkvarnar i det här hushållet. Det är lika delar vit, svart, grön och rosépepparkorn. Det jag använder mest, blir så gott.
Har en med bara svartpeppar och en med bara kryddpeppar i också. Den senare har jag mest till lutfisken och en gurksoppa.

Ont

Av Neta - 14 april 2021 00:36

Har så ont i vä knä, hade ont i natt som var och idag. Nu som man vill göra så mkt ute. Klippa bort gammalt och torrt och lägga på lite jordförbättring. Måste försöka komma på vade det är som äter på mina blad med eftersom det redan är ätet på julrosorna. Sniglar är väl inte vakna än va?

Fick lite längt till sommaren när jag visade bilder för en tjej idag.


Har ett nytt bord nu, men ska nog ha blomlådan så där i år med. Grytan får stå vid garaget och en fuchsiaampel ska jag absolut ha. Ska däremot inte ha tobaksplantor, dom blev så skräpiga. Kanske röda och vita verbenor. Eller vårstjärnor. Million bells i 3 färger får bo i pidestalen i år igen. Den rostar väl men det löser sig, finns ju svart färg


Blev så fint att sätta ihop 3.


Pelargonerna står och växer i garaget. Måste ta in dom. Får väl ta dom i rullstolen. Tror inte alla lever. Men då kan jag ju köpa Årets pelargon, den är så fin. En hängis till hyllan vill jag också ha. Lådorna behöver lite kärlek med. Här syns också tydligt att rabatterna är kringbyggda, så där grunda är dom inte. Både vinbär och hallon har iaf överlevt, även minisyrenen som numer är nergrävd på framsidan. Kanske att jag köper en hallonplanta till. Har även beställten tomat, en spetspaprika och en gurkplanta som kommer med rosor och perenner v 21. Jordgubbar och smultron har överlevt i tornet. Ska klipa bort torrt i helgen.
Här ser ni också skarven i golvet mellan Uppsalahems och mitt. Pallkragarna, ni ser hörnet på den lilla jag har rabarber i är ju 3, eller va det bara 2 på varann med jord under, dom står på det som var gräs. Till hö om den är landgången till Elle.
Tänk så bra han fixade min son. spaljeerna med tillhörande lådor och mitt golv hade jag ju i Tierp. Det la Johan, Mi o Mas son.

Ska bli fint i helgen så då kan man nog hänga tvätten ute. Kanske redan i morrn.

Men nu sova va?

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards