Mina ord och tankar

Alla inlägg under december 2019

Av Neta - 10 december 2019 15:06

Jag skrev om L igår att jag gillar den mannen, mycket. Genast får jag pm med kommentarer som antyder att vi skulle vara eller att jag önskar att vi vore med än vänner, en del, anonyma så klart om att vi skulle vara sugna på att rumla runt lite, var förstår ni säkert.

Leif är min vän, tror inte jag skulle få kommentarer om jag skrivit lika om Mi eller Bo. Jag gillar dom också, mycket.
Det andra är så lågt så jag tänker inte ens bemöta det.

Lägg bara av!

Av Neta - 10 december 2019 00:18

Idag har jag tillbringat dagen med världens bästa X. Han kom upp och hämtade mig vid 9 i morse efter önskemål från mig, tveksam igår kväll och tyckte han kunde handla och komma upp sen men snäll som han är fick jag åka med in. Och tur var det Haha!

Gillar att åka bil med honom, småpratade lite om både ditten och datten. Han berättade nåt som gav mig lite dåliga vibbar men det handlar om hans liv och han reder nog upp det. Jag pratade lite med honom om mina föräldrars skilsmässa och att man kan må dåligt av en sån även som vuxen och varför. Gjorde det för att jag inte vill att det ska bli så för våra tjejer som det blev för mig och jag tror han förstod. Hoppas det iaf.

Hade någon sagt till mig innan jag flyttade att vi skulle kunna umgås så här hade jag nog skrattat och trott att dom inte var kloka. Men när alla irritationsmoment är borta och iom att jag bestämt mig för att inte älta utan se framåt så har det blivit så iaf. Gillar den mannen, mycket! Svårt att ge tillbaka på allt han hjälper mig med bara. Men ser till att han får lite ätbart iaf. ;-)

Idag började vi på Ikea, inhandlade en ny TV bänk i samma serie som min förvaringsmöbel.tycärr var lådorna slut men vi köpte allt annat så dom bara är att tillägga sen.

Blev bra och bättre ska det bli.

Blev lite kuddar, en bäddmadrass och ljus också. Å en påse dajm. Gottgott! Vår vagn var ganska fullastad, folk småskrattade då dom såg den. Kul att kunna roa Haha!

Rusta nästa men där fick han gå in själv, batterier, toapapper och flyttkartonger.

Sen åkte vi till GC och clasisjön köpte en stjärna till C och kollade in fula granar. Blev ingen gran. Åkte upp till Ovandär för lite lunch som L höll på bli utan. Dom glömde honom, men som kompensation fick vi kaffe och chokladdrömmar, inte dåligt!
Apoteksbesök och in på Kjell o co, han köpte ett nytt tangentbord till mig, jag har nämligen fått en ny dator av honom. Ni som känner honom vet ju hur duktig han är på sånt och han har fixat en uppdaterad version åt mig.

Hämtade E, körde in i ett ösregn på vägen ut. Ju närmre hit vi kom sen blev det snö ist. Kom mycket och nu ikväll började det blåsa med.
Han fixade datorn med ny router, skruvade hop bänken. Vi åt köttbullar och mos och fikade. Vid 20-tiden for dom hemåt E.

Fick tyvärr inte upp min Betlehemslykta jag hoppats på, hade ingen upphängning med jordad kontakt, lite ledsen för det. Få se om jag kan hitta det jag behöver härute, verkar hopplöst.

C är sjuk, ont i halsen och hostig, ska vara hemma och kurera i morgon. Hoppas hon är frisk till Lucia bara då hon jag och E ska på lunchshow med Jacke Sjödin.

Nu har jag krupit ner i sängen, eftersom det blåser och är kalldrag från fönstren harvjag dragit för de tjocka sammetsgardinerna. Kommer nog att sova länge tack vare den mörkläggningen.

Utanför mitt fönster nu!

Godnatt!

Av Neta - 7 december 2019 16:36

Många av er har kanske sett på facebook redan. Jag vaknade på efternatten efter att jag sovit oroligt som 17. Jag vaknade av att jag hade så fruktansvärt ont, jag grät förmodligen redan i sömnen, hade svårt att få luft, kunde liksom inte ta andetagen ordentligt.
Har sen några veckor också problem med kristallerna, ofarligt men jag får korta yrselattacker, oftast i sängen. Nu när jag satte mig upp så snurrade det rejält. Jag tordes inte resa mig på en lång stund för att hämta dundret och vatten.
Det värkte precis överallt, varenda led och i alla muskler kändes det som. Jag har haft värk de senaste 15 åren ungefär men aldrig upplevt nåt liknande det här.

Som tur var såg Christine det jag skrev på Fb så vi kunde skriva med varann en stund. Hon blev så klart orolig och var beredd att sätta sig i bilen och åka hem. Hon är i Storvik på styrelsehelg. Fick iaf i mig värkmedicinen till slut och satt på sängkanten, naken och frusen. Men kyla lindrar bättre än värme.
Jag hörde hur det ösregnade ute och ville inte upp och ut. Inte att hon skulle köra indet heller. Vet ju att sjukvården inte gör annat än skriver ut värktabletter men det har jag ju. I övrigt så skiter dom i gamla kärringar som har ont. Har noll förtroende för svensk sjukvård.

Lite spak blev jag dock när nån skrev till mig att sådana smärtor i kroppen kan vara hjärtinfarkt hos kvinnor. Men jag tycker det borde känts annorlunda efteråt då. Har ju bara fått bra på tester av hjärtat.

Så småningom kunde jag dock lägga mig ner igen, tabletterna tog inte bort allt men lindrade iaf. Somnade och sov, om än oroligt till 11.

Det värsta var också att vara ensam. Även om ingen kunde gjort nåt mer än hämta vatten och mediciner och kanske hållit handen en stund. Men är ju van, har levt med en totalt oempatisk man som aldrig tröstat. Han hade attityden att jag fick skylla mig själv. Men han var ju där nånstans i huset iaf.

Idag har jag fortf ont, mest i dom leder jag brukar ha ont. Försöker ta det lugnt, gör jag nånsin nåt annat nu för tiden? Ledsen och tårarna rinner, orolig för framtiden.
Ska iaf försöka göra klart det sista. Vill ju bli av med lådorna, skulle vilja ta in julgranen och alfred med så det är klart sen. En stjärna saknas ute också. Hoppas få hjälp med nya bänken och få min dator snart.

Nu ska jag ta ett tag i köket igen.



Av Neta - 5 december 2019 22:29

Idag skulle C till Kilafors på intervju för en tjänst hon sökt. Jag hängde med, ja inte på intervjun så klart men som sällskap i bilen.
Gick alltså upp när det var mörkt i morse, det är inte jag van vid även om jag är vaken då ibland. Går ju oftast i säng mellan 22-23 så ibland har jag sovit klart vid 7-8 men ligger ofta kvar några timmar ändå, dagarna blir så långa annars. Läser, kollar sociala medier m.m Sen när jag väl går upp, oftast runt 10 då går jag runt o småfixar innan jag kan äta. Kl kan bli 11-11.30 innan jag gör det. Har mina egna rutiner numera.
Vi åkte iaf vid 8.30 och var väl där strax före 10. Hon fixade sig lite i bilen innan hon gick, vi hade hittat parkering vid stationen och Kyrkans hus låg 1/2 kvarter därifrån.

Min utsikt från bilen glad att jag satt i den och väntade för det kom riktiga vindbyar. Jag hade fika med mig, tidning och en filt om det skulle bli kallt men det blev det inte, solen värmde väl. Inte ett moln på himlen. Kollade runt lite på luren först medans jag fikade sen hann jag väl 3 sidor i tidningen innan hon kom.
Hon var lite tveksam, tyckte inte riktigt att dom delade hennes värderingar och lite annat med. Tråkigt tycker jag då det här ligger bra till ur pendlingssynpunkt. Gävleborg har ju x-tåget som tar vid där Upptåget slutar gå. Susade förbi 3 sånna under de 40 min jag satt där.

Hon har ju tidigare varit på en intervju i Sörmland där det verkligen klickade. Kul för L som får henne nära isf. Och praktiskt för henne när hon behöver hjälp m bilen. Långt från kompisarna bara, och från E och mig.

Stannade vid Tönnebro och åt lunch, där drog jag nitlotten. Nära att jag lämnade tbx maten. Översaltad sås i en fiskgratäng med torr fisk. Hade svårt att skära genom vissa bitar.

Potatisen var vattnig och smaklös. Tur jag tagit smör o bröd och sallad. Oliver och ananas + pizzasallad och ärtorna fick ersätta potatisen och jag åt inte mkt av såsen.

Fin utsikt iaf, bara varit där på sommaren annars. Då har vi nån gång badat i sjön med.

Fint där inne annars. Blev lite kär i ljuskronorna.

Stannade till på Biltema i Hemlingby med och var väl hemma strax efter 14 sen. Jag har småfixat lite och nu har jag en julkonsert på på burken medans jag fortsätter med det. Snart sängdags, ska bara ringa E och plocka i en maskin jag kan starta tidigt i morgon bitti sen så jag kan hänga när jag går upp.
Hoppas komma ut på nåt i helgen, ev Hedemora på sönd.



Av Neta - 2 december 2019 21:30

Kopierade mitt eget recept på matklubben Haha!

Gör den här smakar lite som daim under chokladen. Men den måste göras på smör, annars får den inte rätt smak.



?

Av Neta - 2 december 2019 01:26

Lade ut en bild på vår frukostgröt tidigare idag och har fått lite frågor om fästmansgröten.

Så här var det, eller är fortfarande kanske Haha!

Ett gammalt uppländskt sedbruk var att bruden kvällen före bröllopet bjöd sin tillkommande på risgrynsgröt med sirap, om det var kanel också vet jag inte. Men iaf så skulle brudgummen prestera bättre på bröllopsnatten av denna kost. Bevis för detta vet jag inte om det finns Haha! Men prova vettja, man kanske inte ens behöver gifta sig ;-)

Källa: Min farmor, Inez Karlsson född 1905 i Hagby Vänge.

Av Neta - 1 december 2019 14:32

Hösten har trots en riktigt grå november gått rätt fort ändå. Men det har ju hänt lite trevligheter under månaden också, kryssning, restaurangbesök och Göteborgstrippen.
Elle kom igår och har invigt nya bäddsoffan, helt ok tyckte hon. Men jag ska nog köpa en smalare bäddmadrass också. Den är 99 cm djup obäddad och en person sover ju bra i den så. Sittdjupet när kuddarna är i är 60 cm. Men ska ändå skaffa lite fler soffkuddar, har hittat på Ikea i blå sammet. Skönt att ha bakom ryggen.
Nu är det bara nya bänken som fattas men jag har ju världens bästa X som har lovat att fixa det åt mig. Den har ju 2 stora lådor och 2 fack så då blir jag av med skivor och filmeroch lite mer också. Ska få hjälp att köpa en spelare med.

Har börjat fixa lite till advent men tänker inte ta upp allt jag har. Orkar inte fixa, byter dukar och gör lite fint på borden. Resten får vara. Just nu är jag inne i nån slags skov. Ska ta in granen till Lucia sen så vi hinner njuta av den innan vi åker.
Elle och jag hade lite glöggmys igår iaf.

Elle har pyntat alla krukor så fint.

Vi bakade saffran igår och gjorde degen i matberedaren, funkade bra men saknar assistenten.


Saffransbullar med kesella



100 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
250 gr kesella
2 påsar saffran
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,6 lit vetemjöl

Smält smöret och tillsätt mjölken däri, värm till 37 gr
Smula jästen i bunken
Häll i degvätskan och rör om till det lösts sig.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Låt den jäsa övertäckt i 40 min.

Sätt ugnen på 225 gr
Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Baka ut, bred på ev fyllning, forma bullar eller längder och jäs på plåt 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 15- 20 min.

Fyllning till saffranslängder

200 gr mandelmassa
200 gr mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk kanel
2 msk romessence

Riv mandelmassan och blanda med resten. Bredpå och forma bullar eller längder
Pensla bullarna med 1 ägg uppvispat med 1 msk mjölk, strö på råsocker och mandelsplitter (hackade mandelspån)

Gör det här receptet med den här fyllningen. Gjorde lussekatter på hälften och fyllda bullar på den andra hälften. Elle tar så klart hem lite och Xet får några med. Han ska även få lite lutfisk. Vi hade ju tradition att äta det på 1 advent, nu får han äta när han vill Haha! Men tror inte han fixar själv så han får en matlåda. Han hjälper ju mig så mkt så jag får ju betala igen som jag kan.

Ont idag efter bök igår men tar det lite lugnt en stund nu och fortsätter sen. E är kvar till 18, jag hade velat till Hedemora ikväll men det verkar inte bli så.

Ha en fin adventssöndag allihop!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards