Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2020

Av Neta - 9 januari 2020 02:25

Idag sov jag läskigt länge. L ringde vid 10.30 och efter det lyckades jag somna om. Är väl därför jag inte kan sova nu. Eller så är det för jag måste upp och iväg till diabetessköterskan i morgon. Men har iaf satt väckning till det.
Hade lite telefontid på dan med, ringde och fixade sånt jag tänkt göra länge, nu är det gjort.

C hjälpte mig hämta pkt och lämna igen fat o karott till Gästis idag. Pkt var 2 nya löpare till Beståmöbeln i grått. Ska på nu när julen tas bort.

Kom i diskussion om vänskap med en kompis idag, hon hade rensat lite. Vänner är väl dom man har kontakt med tycker jag, dom hör av sig och jag hör av mig till dom. Kanske inte varje dag men hyfsat regelbundet iaf. Man blir ju inte automatiskt vän för man inte är osams heller. Rrsten är och blir bekanta. Inget fel i att ha sånna med men det här är vad vi kom fram till. Djupa diskussioner som ni hör Haha!

Min rygg är nu iskall så gör ett försök att tippa ner mig i sängen igen. Håll tummen för att jag somnar.

Av Neta - 7 januari 2020 23:04

Har problem med ögat igen och ringde mottagningen idag då jag upplevde att det blivit mer av ?fläckar och strån? i synfältet. Inga blixtar dock och det är ju bra. Jag hade en teori om att det kunde va den här hiskeliga hostan jag haft som påverkat det och det trodde sköterskan var möjligt. Men blev tillsagd att ta det lugnt och ha lite dämpad belysning. Som jag nånsin gör nåt annat än tar det lugnt Haha!

Jag hade dock kört en maskin och fick syn på att Maxi hade torkställningarvden här veckan så slängde min som gick sönder när jag ramlade över den och fick en ny svart. Bättre än den förra med för vingarna sitter kvar i nerfällt läge när man har så. Va ju en sån jag trasslade in foten i.

Skönt att kunna hänga på alla streck igen.

C fick köpa lite färdig kålpudding med så slapp jag laga mat idag med. Är ju så grymt tråkigt att göra bara åt sig själv. Jag som gillat att laga mat och hade en matblogg i 12 år. Så kan det bli. Men nån gång kanske den lusten kommer tbx. Det är lika med kaffe, ytterst sällan jag dricker själv, kan gå en vecka mellan kopparna om ingen kommer. C gillar ju inte bryggkaffe, hon har en sån kapselmaskin och sånt gillar inte jag. Är därför snabb som 17 på med bryggarn om L eller nån annan kommer. Idag offrade jag mig dock på de sista lussekatterna så då gjorde jag en mugg.

Kollade Mandelmans ikväll, kul med omelettrullen. Nåt till påsk kanske om min ramslök överlevt. Ska nog göra lite ärtskott iaf, så jäkla gott på ostmackan. Nyttigt med ju.

Men nu ska jag nog sova, blåser som 17 här nu. Man hör när man stänger av TVn. Sov gott alla!



Av Neta - 6 januari 2020 23:26

Jag har svårt för dom eller man kanske skulle kunna säga att jag är ambivalent. Det är ju bra att det kommer in pengar till forskningen men just konceptet gala kontra den sjukdomen. Dom kändisar som sitter där är ju på en Bindefeltfest med gratis mat och dricka. Ganska lika premiärer och annat som han sysslar med. Tror inte många av dom bryr sig i resten.

Jag miste min bror alldeles för tidigt, jag har en dotter som varit sjuk sen -94. Jag har jobbat aktivt i barncancerfonden i några år. Sett mer än dom flesta av er. Har varit månadsgivare länge och skänkte en rejäl slant när vi sålde huset. Stödjer också direkt sjuka barn på sjh eftersom jag också är månadsgivare till Ackis egen barnfond. Den som vårdar det friska hos cancersjuka barn. Det mina vänner är det viktigaste man kan göra för dom anser jag med min erfarenhet.

Haft tvättdag idag, kom på att om jag torkar underlakanet på strykbrädan kan jag tvätta 2 lakan på en gång. Visst är jag smart? Haha!
Planerat lite för Es födelsedag med X och C. Firas med lunch ute och fika m tårta hos henne på em, ev pizza på kvällen. Bra att veta för dig J.

Dagens middag när man inte orkar. Det är balsamico på osten. Tyvärr burkananas men hade bara apelsin o banan hemma, tyckte ananas passade bättre. Det gröna är kronärtskockor också från burk.

Nu har jag lagt mig och det är sovdags! Godnatt!

Av Neta - 5 januari 2020 22:46

Över för den här gången och ingen vinter i sikte. Kom visserligen lite snö idag men det ligger nog inte kvar. Låter nog julsakerna vara till helgen ändå.

Idag har jag inte gjort så många knop, pratade med L i morse och han låter verkligen inte bra. Blir lite orolig med tanke på hans hjärthistorik. Men han skulle inte dansa i morgon iaf.
E är också hängig, båda dom börjar väl bli bättre iofs. C har problem med ryggen. Hon behöver nog en ny madrass i sin säng. Vi fick ju lära oss att man ska ha en säng som man upplever att man ligger i, inte på. Jag är bara lite småhostig nu och lite täppt och rosslig på morgonen innan man kommer igång.

Läst lite idag och tittat på farsen nu ikväll. Tyckte den var lite rörig. pratat med E och skrivit med C så nu är jag redo för sängen.
Ska försöka få sova lite bättre, har en förmåga att ha ett par sovpauser på morgonsidan.

Njut av morgondagen ni som ska igång med jobb och skola på tisd. Skönt att det blir lite vardag igen.

Kram och godnatt!

Av Neta - 4 januari 2020 23:44

V 33 åker vi, 4 nätter må- fred, bokade en lägenhet på ett hotell vid Norderstrand, ingår frukost och äter gör vi väl ute dom där dagarna. Men vi har ett pentry med kyl så vi kan fixa kaffe och kyla proseccon.
Nu ska vi bara boka båten med. Vi bokade för 4 men kan boka på 3 till om vi vill. Uteplats mot havet har vi med. Och 1 km till Almedalen.

Idag har det varit lugnt, kört en tvätt och en diskmaskin sen ätit tacos med C ikväll. Kollade på Stjärnorna men sen var det bara skit på burken. C gick hem och jag surrade en stund med E i luren innan jag fixade lite i köket och sen gick i säng.

Hände inte mer än så idag. Sov gott!

Av Neta - 4 januari 2020 00:03

Spotnicks gitarrist. Han blev 80 år. Idolerna man haft åldras, märkligt eftersom jag fortf känner mig som 30, ja plus moms iofs men ändå. Haha!

Idag har jag varit ute i blåsten. C och jag gick till Möbeln och fikade på nya cafét. 45 spänn för kaffe m mazarin är ju lite dyrt i den miljön tycker jag. På Coop 50 m bort kostar det en dryg tjuga. Trevligare miljö med. Men det är ju precis nytt så man får väl ge det en chans. Lite märkligt ändå att dom bara hade fikabröd, inte ens en svettig ostmacka. Ska bli kul och se hur dom tänker fixa det lilla torget utanför. Snygga cykelställ var det iaf, och en inhängnad julgran.

En glasutställning hade dom i en monter. Trodde först det var nåt annat från en förskola... iaf när man såg den längst ner. Fan vi har ett glasbruk i kommunen, ställ ut deras saker ist. Då blir det ju lite kvalitet iaf.

Sen gick vi till Lidl.

Fyndade ett par sommartofflor. Handlade lite frukt, oliver och C köpte tvätt & sköljmedel.

Hem och värmde Jansson som var kvar, orkade inte allt så lite har jag i frysen nu. Har sen kollat På Spåret och Göta Kanal. Båda programmen innehöll sommarminnen.


C och jag bestämde oss idag för att åka till Gotland i sommar, hoppas få med åtminstonde E med. L ska väl bara dansa han. Jag vill flyga och hyra bil men hon vill ha Wolfgang (bilen) med så blir båt. Hotell 4 nätter vid Norderstrand. Vi ska försöka åka v 33 då det börjar lugna ner sig. Om jag ser fram mot det? JAA ;-) mest att få återse Fårö och Langhammars. Åka runt på dagarna, sen kvällarna i Visby.

Vi får väl sen se om det blir nån kryss i sommar också, vi har ju två vinstkrysser.

När vi skulle hem gjorde jag en kringgående rörelse så jag kom på baksidan, ville se hur det lös på uteplatsen. Såg bra ut!

Nu är det sovdags! Börjar längta efter nån att vakna med. Kan man hyra in nån? Som kommer och vaknar och äter frukost? Haha!




Av Neta - 1 januari 2020 23:08

God fortsättning alla.
Vårt nyår började med en brunch med lite småvarmt och gubbröra. C åkte sen och hämtade vår middag, en 3-rätters vi spred ut på hela kvällen och åkte också till systemet och hämtade ut ett vin jag beställt.
Hon for sen på egna äventyr.

Middagen bestod av en skagenrulle till förrätt, som en omelettrulle.

Oxfilé med pot.gratäng och konjaksås. Bönor och nån gratinerad tomat. Aningens översaltad men annars god.

Champangepannacotta med hallon. Kände ingen spritsmak alls, kändes som en vanlig vaniljpannacotta men lite för fast. Den hade jag gjort bättre själv.

Vi tog maten från Gästis, tror inte vi gör om det. Nästa år testar vi nog från TP, tror dom är bättre.

Vinet hade inte bara en snygg flaska det var gott med och lite mousserande. Halvtorrt rött och funkade bra till köttet. 7.5% så då kunde E dricka med. Ska nog beställa några fl till. Vet att det är bra till ost med.

Kvällen blev lugn framför TVn, vi fick kämpa för att hålla oss vakna. Roligare nyår än så blev det inte Haha!

I natt hörde jag att E hade problem med andningen, funkade inte att sitta och sova heller trots att hon bäddat upp för det. Hon är ju astmatiker med och efter frukost idag så skickade jag C med henne till vår akut. Blev väl inte jättemkt hjälpt men fick inhalera nån häxblandning 2 ggr iaf och fick extra cortison. Kom tbx lagom till taxin kom och hämtade henne.

C är inte bra själv, kanske dags att skicka henne till doktorn i morgon.

L på sitt håll börjar väl bli bättre och hade varit på Brunnsparken igår. Men dansat bara några danser, satt mest och lyssnade. Feber idag så hoppas han inte blir ännu sämre nu.
Saknade honom igår, det är fortf ovant att inte fira alla högtider med honom närvarande. Traditionerna sitter djupt och man saknar ju trevligheterna. Inte tjafs och bråk.

Jag hostar på nätterna men börjar se ljuset ;-) har lite huskurer jag kör.
Blev ju ensam hela em och från 18, mest suttit framför TVn, har nog aldrig sett så många filmer som dom här krassliga dagarna. Men tur att den finns.
Nu är jag trött och ska försöka sova. Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards