Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2021

Av Neta - 11 april 2021 23:09


Snöfall och hård vind ska det bli här i natt. Så jag har smitit in i sovrummet med nerdragna persienner så jag ska slippa se eländet. Regnat nån timme och blåser ordentligt, alldeles nyss såg jag dom första flingorna också.
En unka grad ute men inget minus före iaf.

Tidigare idag var jag ut och fotade lite från golvet på baksidan.


Blåsippor under Bergeniabladen


Porslinshyacinter, min favvo bland dom första vårblommorna. Vid huset hade dom spridit sig på hela framsidan.


Scilla, dom här kom då Mi redan varit här och grävt ner alla lökar. Så jag tryckte ner 50 st i en av pallkragarna. Tanken är att dom ska flyttas sen.


Knopp i en av tre julrosor. Dom andra ser angripna ut, dom här tryckte jag också ner i en pallkrage. Kom samtidigt som scillan.Dom trivs väl egentligen bäst direkt i gräsmattan. Iaf gjorde min vita det som jag hade vid huset.


Dom här står än så länge i botten på en stor plastback. Ska planteras ut senare.


Ampeln på baksidan.


Till sist gräslöken, har 3 tovor men tänker att Leif ska få en att ha på sin inglasade. Han måste ju ha gräslök till matjesillen. Haha! Dill till potatisen får han så själv.


Gjorde nån korvröra till färsk pasta

Grovhackade en färsk lök med blast och allt och en gul bit paprika.
Fräste det en stund innan jag la i falukorven i bitar, det fick fräsa några minuter
Stänkte på nån msk japansk soja, hade i ca 1/2 tsk sambal och nån msk ketjap manis + ca 1dl matlagningsgrädde.
Salt och 4-peppar. Kokade hop det. På slutet hade jag i en näve strimlade sockerärtor och en tomat i bitar.
Blev inte så tokigt alls. Kanske kunde det varit lite vitlök i med. Blev 2 matlådor i frysen med pasta med.

Har en snutt korv kvar till i morgon, så blir nog stekt korv m stuvad spenat och stekt ägg till råstekt potatis i morgon. Råsteka potatis i kallpressad rapsolja är oslagbart. Klicka i en smörklick sista sekunderna sen lite rosmarin, salt och svartpeppar.

Nu är det iaf helt avpåskat för i år här. Ska bara packas ner också. Men kände inte för att gå ut i snålblåsten och hämta lådorna ikväll. Inte säkert jag kan det heller.

Nu blir det några sidor i boken innan det är godnatt.

Av Neta - 11 april 2021 00:32

Så trött på den här pandemin. Så trött på min kropp, jag vill inte ha ont, jag vill kunna gå och dansa, jag vill inte att den åldras, jag vill inte vara så här ful. Jag vill ha mitt liv tillbaka! Jag bara orkar inte längre med denna isolering och att vara livrädd för smittan.
Bara att duscha kräver numera en perfekt morgon då inget får fallera, glad att jag fortf kan göra det själv dock.

Men dagarna går och jag träffar ju iaf Elle, kanske inte varje dag men ofta. Ikväll käkade vi tacos och såg Lets Dance.


Gjorde som vanligt varsin tallrik och fixar i ordning i skalen från den. Tropisk salsa, nån avokadosås på flaska, tacosås så klart och gräddfil till. Saknas oliver, ananas/melon och riven ost men det hade vi ingen.

Min favvo Michelle stod i dansduellen ikväll med Susanne från Fråga doktorn, men det var hon som fick lämna skönt nog. Han ska vara kvar länge tycker jag.


Letar efter en sån här, Tupperwares flingburk på 5 lit som rymmer även de stora flingpaketen. Har haft en sen J var liten men den hamnade hos L. Köpte nån liknande nånstans men den är mycket mer skrymmande. Hade 2 burkar till i magen jag aldrig kommer att använda. Går in på tradera varje morgon och jag lovar att jag sett allt TW jag nånsin haft men inte den.
Har du nån du inte använder köper jag den gärna. Färg på locket måste inte vara rött.

Fick iaf svar från Region Uppsala igår om prioriteringsordningen och kommer en tid inom 1-2 veckor. Längtar tills jag är vaccinerad.

Ska avpåska det sista i helgen och sen försöka få in påsklådorna. Har 2. Funderar på att skicka iväg allt jag inte använt i år. Favoriterna har ju varit uppe. Låta Leif och ungarna plocka det dom vill ha. Göra lika med julsakerna sen. Ska bara skaffa en till lång löpare till nästa år och bara pynta kök och vardrummet, som i år.
Tror jag har en del pyssel som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Förskolorna får ju inte ta emot längre.
Ska höra med kyrkan.

Ja är inte så kul nu som mi märker, måste ta tag i pelargoner och dahliorna också. Står och växer utan klorofyll men måste ju ha hjälp. Inte ens det känns kul nu. Leif bor alldeles för långt bort nu och kommer sällan. Tror han tycker det är skönt Haha! Men det tycker inte jag när jag behöver hjälp. Just åndet och bärandet fram och tillbaka som är svårt. Evslänger jag blommorna och köper nya tänker jag i mina svarta stunder.

Vi har iaf betalt Gotland och resorna dit och hem. Så skönt. Är där mellan 19-25 aug och har 6 bäddar. Så spontanbesök av ett par st går att ordna. Haha! Hade ju tänkt fira min 70-årsdag lite tidigt. Vi får väl se hur det blir med det. Men längtar dit som en tok nu. Då är vi ju vaccinerade L, jag och E iaf. Har vi tur så har C blivit det med.

Nej men sängen då kanske!




Av Neta - 9 april 2021 22:16


TEX MEX-LÅDA 4 port.



400 gr köttfärs
2 msk smör
2 röda lökar
1 grön paprika
3 tomater
1 brk kidneybönor
1 liten brk majs, eller 2 dl fryst
1 påse tacokrydda
100 gr tortillachips
riven ost
1 dl matlagningsyoughurt eller gräddfil smaksatt med tacosås

Fräs köttfärsen, skiva lök, paprika och tomat under tiden, blanda i detta.
Tillsätt bönor och majs.
Puttra i 10 min. Smaka av med kryddorna.
Varva chips, röran och osten i ugnsform, ost överst.
Gratinera i mitten av ugnen i 15 min, i 225 gr.
Ringla över youghurt eller servera med gräddfilsblandningen.

Av Neta - 8 april 2021 23:33

Igår bestämde Elle och jag att vi skulle hämta vatten idag. Jag hade visserligen kvar i 10-lit men 5 lit va tom och det skulle ju bli skitväder i morrn.
Så jag tömde min dunk i petflaskor och kannan, det blev 6 lit Haha! Sen tog vi bådas 10- lit dunkar och min 5- lit och åkte upp. Tömde sopor på vägen så vi verkligen skulle slippa gå ut i morgon.
Bestämde att vi tar vattnet på min scooter sen att jag väntar ute på henne som åkte in och handlade lite eftersom hon är färdigvaccinerad.


Så där stod jag med 2 st 10-lit dunkar på fotplattan och lilldunken i korgen när messet kom.


Haha! Jag har alltså 21 lit vatten extra nu. Men jag bestämde mig för att börja använda kranvattnet lite försiktigt. Dom håller ju fortf på att jobba med det. Nån gammal gjutjärnsledning som var boven. Vi har hela tiden kunnat duscha, tvätta och diska i det men nu ska det bli skönt att kunna skölja frukt o grönt under kranen igen och att kunna koka i det vattnet.
Men ändå tycker jag att det har gått bra de här veckorna, mycket bättre än jag trott. Och dricksvattnet vi hämtat är ju godare än vårt då det inte varit avhärdat.

På torsdagar står en tjej och säljer färdigmat på Röde Orms parkering så vi belönade oss med att åka upp och köpa 2 port i var. Sen åkte vi hit och käkade den ena, frukostkorv m hemgjort mos och pepparrotssås. Det godaste jag ätit på länge. Vi köpte varsin fisk med men dom äter vi väl i morgon eller på lörd.
Vi hade köpt donuts till kaffet också, så småningom fikade vi med dom.

Har också mailat region Uppsala idag och frågat vilken prioritetsordning dom har eftersom jag som borde tillhöra riskgrupp inte fått nån vaccineringstid än. Ska bli kul och se om dom svarar. Radade upp mina åkommor med. Haha!

Blev inget avpåskat idag. Ökade på blommorna ute med 2 förgätmigej (inne nu så klart) och en 2-färgad viol. Verkar inte som om fröna jag slängde ut i höstas har grott. Verkar inte liv i perennerna alls. Jo vårkragarna kommer och rosen jag planterade på framsidan. Har även 10 plantor snödroppar jag ska sätta på baksidan, dom på framsidan kom aldrig upp. Trivs väl inte där då.
Skulle vilja ha trädgårdsviol, dom små blå som doftar och gullvivor, har ni så tar jag gärna emot.

Ja sen har det väl inte hänt så mkt. Och nu är det sovdags.

Av Neta - 8 april 2021 01:05

För 4 år sedan var vi på trädgårdsmässan i Älvsjö. Vi hade mamma med oss som gick med rollator och blev lite trött så vi bestämde oss för att ge upp vid 15.30 Direkt när vi satt oss i bilen förstod vi att något hänt i centrala Sthlm, sändningen bröts då och då men ingen tycktes veta exakt vad som hänt. Vi såg också en helikopter över centrum.

Så vi åkte hem och slog väl så småningom på TVn och fick klart för oss att något väldigt allvarligt hänt och att vi hade en himla tur som tagit oss från 08 just vid den tiden. Var bara den vanliga rusningstrafiken då och tåg och bussar gick.

Det var svårt att ta in, terror, det händer väl inte här..... lite skakig blev man ju också då man befunnit sig på en fullsatt mässa. Vad hade inte kunnat hända där?

Vi följde händelseförloppet på TV hela kvällen. Det blev klarare och klarare vad som hänt och att det fanns avlidna. En dag jag kommer att minnas så länge jag lever.

Nu är det nollgradigt här, men på em var det helt underbart på baksidan. Så glad att jag tog ut soffdynorna på baksidan. Inga problem med att vara ute i tröja bara. Tills jag behövde gå ut på framsidan. Fick nästan en chock över skillnaden. Iskalla vindar. Gick fort in igen och stängde dörren.

Skattpengarna fanns helt plötsligt på kontot idag med, ska ju användas till Gotland så rördes inte men ändå.

Elle mådde bättre idag och åkte in och tog prover inför läkarbesök nästa vecka. Kom in en sväng på em och tillbaka ikväll.


Ska avpåska i morgon. Få se om jag får in kartongerna själv eller om jag måste vänta med att packa ner. Samlar väl hop grejerna på matbordet.

Men nu är det sovdags!

Av Neta - 6 april 2021 22:36

Ingen snö men nån slags oväder på G tror min kropp och tyvärr brukar den ha rätt. Krypvärker i knäna. Kan inte hitta nåt bättre ord.

Sov till 9 i morse och då var det bara 2 gr ute. Så jag gick inte upp direkt utan låg kvar och läste tidningen och kollade runt lite. Måste säga att jag börjar ledsna på Twitter, så mkt politik, dom där vanliga inläggen om livet börjar saknas. Och hänger man inte med i politiksnacket, vilket jag inte är så sugen på att prata om där, då är man både en idiot och imbecill. Men då man inte hör nyanser och tonfall kan det bli mkt missförstånd, så jag har valt bort just sånt snack med några få undantag om det är nåt som gör mig riktigt förbannad.

Vi var några tanter som pratade, vi var spridda över landet, började med väderleksrapport och pratade om våra liv, barn, barnbarn, husdjur, blommor, mat och annat imbicillt. Jag tyckte det var lagom nivå och väldigt trevligt.
Men nån blev hotad, nån fick dickpicks, nån bytte jobb och kunde inte surfa dagtid så de försvann. Så nu kan det dröja timmar innan man får svar.
Lite tråkigt!

Facebook är jag inte lika mkt på heller. Pratar med familjen och några vänner på messenger och är kvar på insta, men börjar bli så mkt reklam där nu.
Nästan så man saknar forumen man var med på Dbd, Odla, Bendro och allt va dom hette. Men finns väl inga där nu.

Facebookgrupper kan man ju ha, Elle pratar med kompisar som är sjuka som hon på söndagar. Men jag har inte hittat nån direkt. Är dålig på att ringa folk också, det borde man göra oftare för när man väl kommer till skott kan det bli både långa och trevliga samtal.

Elle var in en sväng, vi åt lunch och började planera för en varm middag. Då kroknade hon plötsligt och skulle gå in och vila. Sen orkade hon inte komma tbx så blev en kall middag då det blev lite ont om tid till TVn då hon gav upp. Hon fick nån allergireaktion.
Jag känner också av min allergi, är så mkt pollen nu. Blir väl mer i blåst också. Rethosta i söndags följdes av en riktig pipandning på natten. Snuvig och rinniga ögon trots medicin.

Har handlat lite på nätet idag, decilitermått Haha! Men är van att ha i vissa speceriburkar och ett gäng i skåpet, nu hittade vi bara två då vi bakat lite i helgen. Saknar mitt rostfria för bara 1 dl men tror L fick det. Ska inhandlas ett nytt snarast.

Sen la jag en order på Delitea, brukar beställa tunga saker därifrån, kommer ju till dörren. Konserver och tunga specerier som socker, mjöl o sånt. Olja och annat i flaskor, sen tvätt o disk, rengöring o sånt. Sen kan man ju ta lite lättare saker när man ändå handlar för att komma upp i fri frakt. Tar några dar innan man får det men man får ha framförhållning.

Vill ha 2 sånna här. Små tomflaskor kan man ha i en kasse men de stora tar sån plats. Köper ju mineralvatten nu när vi inte kan dricka kranvattnet och blir många petflaskor. Ställer dom under kassen med mindre flaskor och burkar men så fort man öppnar ytterdörren far dom omkull och sprids över hallgolvet. Jag kommer inte fram till pantmaskinen med scootern heller så är beroende av att nån annan tar dom åt mig och det kan ju dröja veckor innan nån kan det.
Hittade den här på nätet hos HusvagnsSvensson men dom skulle ha 150kr i frakt. Dom kostar 69 kr styck så det blir ju mer än dubbelt för att få hem dom. Men finns ju fysiska husvagnsaffärer. Får be Leif kolla i nån sån kanske.
Köper Lidl iste i 1,5 lit på sommaren med och tänker att man kan ha dom i en sån med, när man väl öppnat plasten runt 6-packen ser det ju inte så trevligt ut. Kyler ju bara en i taget.
Ska kolla på biltema och jula med.

Men nu är det dags att gå ett varv och avveckla dagen. Fick min tidning idag så ska bläddra lite i den innan jag somnar.

Av Neta - 5 april 2021 22:41

Vaknade till det här i morse


Min första tanke gick till Leif och C att dom var hemma och slapp ut i detta. Att L ändå åkte alla dom milen fast han kom hem sent. Dom hade snö båda två dom med. Det hade dessutom blåst småjäklar på hemvägen och L va tvungen att köra gm Strängnäs pga en olycka vid stora bron.

Själv gick jag och la mig igen, blev väckt nån gång vid 4-5 av något som lät som hagel mot rutan i sovrummet. Somnade om efter en stund och det gjorde jag nu med.

Snön försvann dock till lunch, kom några flingor ikväll med men inget som la sig.

Elle kom in så vi åt frunch tillsammans, det kalla från påskmaten. Hon var här ända till ikväll så vi åt upp det varma också så småningom. Vi har varit trötta båda två så det enda nyttiga jag gjort är att hänga tvätt. Haft lite ont med.

Ska strax gå i säng men måste visa er den här gullisen


Så söt där han försöker hjälpa till. Haha!

Skönt att påsken är över, nu laddar vi för Valborg, eller Sista april som vi säger här.

Av Neta - 4 april 2021 23:11

Så härligt att haft både Leif och Stina här även om hon kom sent pga jobb.


Elle, Leif och jag åt en riktig lyxfrukost på påskafton, bl.a biliner med forellrom. Leif hjälpte mig ute med att fixa på uteplatsen. Så nu är barrhögen borta och skräp slängt. Han och E åkte också upp och fyllde vatten i alla 4 dunkarna. Dom gjorde också påskens Jansson.



Mkt godsaker har vi haft.


Pavlovangick inte riktigt ihop men det blev bra ändå.

C ville sova hos E igår så Leif sov här. Funkar ju det med. Vi vaknade båda tidigt i morse och tjejerna kom in vid 9.30 Vi åt en riktig långfrukost som avslutades med kaffe och marängtårtan som var kvar. Sen satt vi oss i hans bil och for på utflykt, först runt Mörbysjön, upptill Fasterna kyrka och till Rånäs. Kollade slottsruinen på lite håll. Så fint och såg massor av blåsippor och vårlök i backarna.


Sen åkte vi till Nedergården som ligger längs väg 77 strax före Rimbo. Loppis, plantor, utepynt, fik och kaniner. Det gillar vi ju allihop. Väl värt ett besök. Finns en hemsida.

Sen till Norrtälje där vi spanade in dom nya höghusen i hamnen. Snacka om förfulning av miljön. Men dom som bor högst upp ser nog till Finland eller nåt.
Åkte sen upp mot Väddö där vi åkte söderut idag. Ända ner till Björkö-Arholma


Hemma sen vid 19 och fixade snabbt käk, skickade med både L och C lite rester när dom åkte hem. Luften gick ur mig och jag låg i sängen vid 22. Har ont men har ju både överansträngt lederna och så är det oväder på G. Började blåsa hårt nu ikväll och dom hotar med snö.

Nu har jag fått mess av både C och L att dom är hemma så nu kan jag krypa ner och sova lugnt. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards