Mina ord och tankar

Alla inlägg den 17 september 2020

Av Neta - 17 september 2020 01:04

Bron var Nybron i centrala Uppsala och tiden var 60-tal. För det mesta var det lugnt men det var väl en och annan ?kravall? så skötsamt när man jämför med idag Haha! Men polisen var väl där nån gång iaf. Fanns ju dom som rökte hasch som stod där, Hasse Stjärna, Sigge, Ludde och allt var dom hette. Dom höll väl mest till i Slottsbacken med sånt, men ändå.

Jag var inte särskilt framåt på den tiden, va kul att stå där, spanade väl lika mycket på Amazonraggarna på Fyris torg. Spanade in Hasse i sin röda bil. Vart aldrig nåt Haha!

Nu har det bildats en Facebookgrupp för oss som hängde där med träffar på bron. Kul initiativ av en kille som heter Roger.

Han har fixat tröjor åt oss för en billig peng. Tidigare har det getts ut en bok om oss och den folkrörelse som blev. Den har jag så klart!
Stod man inte på bron hängde man på Ringbaren. Hände ju att det regnade. Där tog man en räkmacka och till det en ananasjuice i en lustig burk eller en te. Hängde med tjejerna och spanade in killar. Jag blev hop med Tomo ett tag, en trummis i nåt lokalt popband. Var väldigt oskyldigt, tror vi bara pussades. Sen blev jag brädad av en tjej som hette Bella, men tog det med ro tror jag. Mer intresserad än så va jag inte.

Modet på den tiden var ju arméjacka och basketdojor. Fick faktiskt köpa en jacka men inte klottra på den, då vart den totalt ointressant. Dojorna var svarta. På vintern skulle man ha en speciell täckjacka av märket Bogner, jag fick en Kitzbul (ska va tyskt u) den va näst bäst. Dragkedjorna på dom här jackorna va delbara så man kunde dra den nerifrån och upp också. Vanligt nu ju men då var det ascoolt.

Ja ni vilka minnen. Så kul att ha kunnat träffa kompisar på bron, blir nog inget för mig ändå. Lite för blyg för det. Har inte kontakt med nån från den tiden så skulle nog få sitta där själv i min rullstol eller på scootern.
Kul minnen ändå!

Mindre kul är nattens väder, tar i rätt bra i vindbyarna. Färjorna är inställda och stormvarning utfärdad även för imorgon.
Mitt handtag på sovrumsfönstret går inte att dra ner ordentligt så drar från fönstret och är iskallt i sovrummet. Fryser inte då jag sover, har ett tjockt och mufsigt täcke men man måste ju upp ibland. Och innan man kommer ner där....
Har felanmält det för en vecka sen men än har ingen kommit och L kom aldrig ut igår så kunde inte få hjälp.

Kl är ? i morgon ? redan så ska ge mig nu. Hoppas få sova bättre i natt än igår.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards