Direktlänk till inlägg 2 juli 2020
Stångkorv
2 kg kokkött av fläsk och nöt, tärnat
2 lit vatten
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 gul,lök
7 1/2 dl korngryn
1 msk mejram
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk kryddpeppar
1 mkt finhackad rödlök
1/2 tsk mald ingefära
4 1/2 dl av buljongen
Vi använde ca 1 kg fläskkarré och 1 kg Högrev utan ben
Det blev 30 st av 3.8 kg smet.
Koka köttet helt klart i vatten, hälften av saltet, några kryddpepparkorn och en klyftad lök
Spar 2 lit buljong
Sila buljongen
Koka korngrynen mjuka i 1 1/2 lit buljong
Mal köttet med korngrynen, alt finhacka köttet och blanda med grynen
Tillsätt salt, mejram, peppar, lök och ingefära
Arbeta hop en smet med 4 1/2 dl buljong
Forma korvar i gladpack och frys.
Vid servering stek hela eller i smul med stekt potatis.
Servera med stekt ägg och rödbetor
http://netaave.bloggplatsen.se/2018/01/28/11511137-stangkorv-steg-for-steg
Händer inte så mkt. Värken fortgår och just nu är det värst i ländryggen. Hopplöst att inte kunna slappna av värkfri. Samtidigt har jag inte fått tbx känseln på huden på knät jag slog i när jag ramlade. Det är en otäck känsla. Alla blåmärken är bor...
Värmen menar jag. Inomhus är det fortf rätt varmt, vill inte ha öppet för det har blivit så mkt flugor. Har nog ett flugbo nånstans därute. Då dom använder mig som studsmatta slipper jag dom helst. Kom en rejäl skur med åska ikväll, lätt huvudvär...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|