Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 juli 2020

Av Neta - 6 juli 2020 23:09

Vi hade ju bestämt oss för att åka tidigt, ta en fika i Strängnäs, strosa runt i Mariefred, äta lunch och sen åka ut till Hedlandet och äta middag på hemvägen.

Jag sov jättedåligt natten som var och var inte utsövd när kl ringde precis. Men tvingade mig upp iaf. Då har jag fått ett meddelande från C att hon är så dålig att hon måste åka in akut.
Ja det var bara att tänka om, och jag la mig faktiskt igen efter att ha meddelat E och hennes pappa.

Men så småningom fick jag kontakt med C som var undersökt, provtagen, behandlad och medicinerad. Mådde hyfsat igen och tyckte vi kunde åka. Hon var visserligen ledig i morgon också men man kan behöva en ledig dag efter en shoppingtur Haha!

Så vi kom iväg mitt på dan ist, åkte och kollade in var fiket i Strängnäs låg så vi kan åka dit nästa gång. Tog en snabblunch på Max och åkte direkt ut till Hedlandet.

Jag hade tänkt köpa stjärnskålar jag sett dom hade, burkar för egna kryddblandningar och blå handdukar. Hittade allt det.

Handdukarna blev blommiga och de små mormorsburkarna kostade 10kr. Tyckte jag hade lite tur för hittade en sak till jag letat efter och frågat varenda skobutik i Uppsala om.

Ett halvlångt skohorn att ha med på danser och kryssningar. Ett som kan få ligga kvar i resväskan. Båda dom här funkar till det.

Sen hittar man ju alltid lite mer...
En flaska till min sommarsaft, en söt rosa hjärtskål, vattenflaskasom jag kan hänga på rullstolen, trosor, en supermjuk tröja på reaställningen, steksnören och knappbatterier.

C skulle inte handla så mkt men hittade en massa kläder på en reaställning så det blev en del för nästan inga pengar alls. Hittade även hopp i skor.

Elle har jag inte jättekoll på men vet hon hittade kläder. En kul em hade vi iaf. Kom några rejäla men korta skurar men då var vi under tak.

När vi shoppat klart så åkte vi in till Mariefred och tänkte oss en glass. Det kunde vi ju känna oss blåsta på, alla ställen stängde tydligen 18. Stora mörka moln på himlen gjorde också att vi inte ens gick ur bilen. Åkte mot Strängnäs, trodde vi men kom fel. Så vi tog motorvägen. I strängnäs blev det mat ist. Jag tog Mälargös på planka och en Crème brûlée, unnade mig ett glas vitt till maten.

Elle tog kyckling och C en sallad.

Sen drog vi hem, här har det blåst mer än där vi var, min blomlåda med tobak och verbena hade blåst omkull. Baksidan verkar ha klarat sig. Ser dock lite spår av blåst. Hade säkrat lite före.

Blev en bra dag till slut, en utflykt vi gärna gör om. Då kanske vi tar oss till Fabriken också, en annan sörmländsk klädbutik med låga priser. Det här med Hemester är inte så dumt och på Hedlandet fanns personal i butiken som kollade att vi inte kom för nära varann. Undrade om det var butikskontrollanter först innan jag förstod.

Nu hoppas jag på bättre sömn än igår natt!

Av Neta - 6 juli 2020 00:09

Så mkt vått kom det idag, ska bli tegn mot kvällningen i morgon med och tydligen kunna blåsa rätt bra i byarna.
Därför drar vi mot sörmland över dan i morgon där det inte ska blåsa fullt så mkt och vara uppehåll. Iaf har det varit prognosen på dan idag.

Vi ska fika, äta lunch, turista lite och besöka Hedlandet, en butik vi var till väldigt mkt när barna var små. Typ som Thuns i Faringe. En sån butik som har allt. Skulle vi råka på nån loppis kan det bli lite sånt med. Kan bli middag nånstans på hemvägen också, i Enköping kanske. Ska bli kul att åka iväg lite, man behöver det trots corona. Man får ju tänka sig för bara. Hålla avstånd och tvätta händer o.s.v

Annars har det varit lugnt sen jag skrev sist, trodde jag hade en förkylning på G men den kom av sig. Väderomslagen känner jag dock av, i morse lite mer än jag brukar. Har blivit en riktig oväderskärring Haha!

Börjar få riktigt mkt både jordgubbar och smultron nu, hade väl,ätit nån näve smultron innan det här. Tycker dock att mina jordgubbar är lite sura. Får nog ha dom till sylt så jag kan söta dom.

Om ni ser ovanför oredan på mitt köksbord så ser ni vilket trist väder vi haft större delen av dan. Gör ju att man längtar extra mkt till den lilla utflykten i morgon.
Varför samlas allt just på ett köksbord? Är det så hos er med?

Nu ska jag iaf plocka in lite tvätt jag vikt. Sen sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards