Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 juli 2020

Av Neta - 2 juli 2020 22:13

Många undrar hur vi törs i dessa tider. Skulle det bli någon försämring i coronaläget tills vi åker så bokar vi så klart om till nästa år.
Men jag har försökt tänkt till och vi tar ju så klart inga risker. På båten har vi bokat platser där vi sitter ihop men det är långt till nästa sällskap, bara 50% av passagerarantalet på alla båtar. Vi köar inte utan kör på och av, väntar till sist med att ta oss upp på båten eftersom vi har rullstol och rollator. Åker dessutom dit vid 5 på morgonen och den färjan är nog inte den mest bokade. Hem redan kl 16 iofs, men med dom garantier vi fått från rederiet är jag rätt lugn ändå. Står på kö för båten sent på kvällen men det är skönt att komma hem i tid också. Inte säkert vi tar den även om vi skulle få.

Vi har ett boende med egen ingång på ett hotell som städas/ saneras 4 ggr/dag.

Vi åker sent, sommargotland stänger 8 aug, vi kommer den 10e. Skolorna börjar veckan efter och eftersom jag varit där mkt vet jag att ön dör lite då. Haha! Lågsäsong alltså. Stränderna är halvtomma och det går att andas där igen, försök göra det v 29 eller 32.

Gör inte oss så mkt att dom häftiga krogarna och barerna inte är öppna. En vän som bor där säger också att restaurangerna har stora avstånd mellan borden. Vi har också möjlighet att fixa enklare mat hemma på hotellet då vi har ett pentry.

Dagtid ska vi röra oss över ön och då blir det nog picknicklunch. Man får ju också helt enkelt tänka sig för vaa utomhus, hålla avstånd och ha med sig handsprit. Tvätta händerna och inte ta på det man inte behöver.

Efter den här våren behöver vi en semester och det här var en av grejerna jag längtat efter att få ta med familjen på, bokade och betalade färjan redan i januari, visste ju att det kunde bli en tuff vår och det blev det ju. Elles sjukdom och sen kom flytten på det och så handskas med en massa tjafs.

Tycker det är synd att inte L vill följa med, och att vi inte fått med någon annan, hela vistelsen för E skulle få en annan kvalite då men vi får skona henne så gott vi kan, åka bil ist för att gå o.s.v Bara gå korta bitar på strandpromenaden m.m Se till att hon inte blir så trött. Hon ser så mkt fram mot det här också, minns ju även om hon var yngre sist hon var där och har en egen önskelista på vart vi ska. Hon har ju t.ex läst alla Maria Waerns böcker.

Så ni behöver inte vara oroliga, vi tänker turista med förnuft.

Av Neta - 2 juli 2020 15:29

Stångkorv

2 kg kokkött av fläsk och nöt, tärnat
2 lit vatten
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 gul,lök
7 1/2 dl korngryn
1 msk mejram
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk kryddpeppar
1 mkt finhackad rödlök
1/2 tsk mald ingefära
4 1/2 dl av buljongen


Vi använde ca 1 kg fläskkarré och 1 kg Högrev utan ben

Det blev 30 st av 3.8 kg smet.

Koka köttet helt klart i vatten, hälften av saltet, några kryddpepparkorn och en klyftad lök
Spar 2 lit buljong
Sila buljongen
Koka korngrynen mjuka i 1 1/2 lit buljong
Mal köttet med korngrynen, alt finhacka köttet och blanda med grynen
Tillsätt salt, mejram, peppar, lök och ingefära
Arbeta hop en smet med 4 1/2 dl buljong
Forma korvar i gladpack och frys.

Vid servering stek hela eller i smul med stekt potatis.
Servera med stekt ägg och rödbetor

http://netaave.bloggplatsen.se/2018/01/28/11511137-stangkorv-steg-for-steg

























Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards