Direktlänk till inlägg 5 juli 2020
Ja så kallade en instakompis till mig den här saften gjord på jordgubbar och fläder. Jag är dock väldigt skeptisk till sockermängden. 1 lit jordgubbar är 500 g, det är bara 1 lit vatten men ett helt kg socker.
Tror jag testar att halvera sockermängden. Gör på frysta jordgubbar som jag tinar och mosar.
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor, gärna obesprutad
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)
Skölj blomklasar och bär väl.
Mosa bären.
Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål.
Koka upp vatten och socker.
Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
Häll den heta lagen över blandningen i skålen.
Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.
Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp.
Förslut. Förvara kallt. Saften går bra att frysa.
Händer inte så mkt. Värken fortgår och just nu är det värst i ländryggen. Hopplöst att inte kunna slappna av värkfri. Samtidigt har jag inte fått tbx känseln på huden på knät jag slog i när jag ramlade. Det är en otäck känsla. Alla blåmärken är bor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|