Mina ord och tankar

Alla inlägg den 16 september 2023

Av Neta - 16 september 2023 23:50

Jag klarar för mkt själv för att vara berättiad till nån annan hemtjänst än städ. Den blir billigare med RUT som jag har nu. Alltså har jag inte ansökt om det.

Sen kan jag ju inte klättra, ta i med elektriskt eller lyfta tunga saker. Inte heller jobba med nåt över axelhöjd. Men sånt får inte hemtjänst göra heller.

Lika får dom ju inte hålla på med ogräs eller plantering.

Jag har fått släppa nästan allt jag gillat, dans, gå i skogen, cykla, gå ut o gå, alla aktiviteter jag hade m.m

Kan jag då inte åtminstonde få ha lite blommor och få hjälp med det och annat som el (sätta upp slingor) och att inte behöva klättra då? Om dom ändå är här även om det tar nån stund.
Jag hjälper och fixar för ungar och X så gott jag kan. Lånar ut termosar, pengar, erbjuder växter. tBjuder på mat o fika om jag kan. Inte alltid jag kan det. Erbjuder logi när det behövs.

Båda ungarna här tjänar mkt mer än mig. Det dom får ut netto är mer än vad jag får brutto. Då är jag ändå tvungen att ha och betala städhjälpen. L är väl den som hjälper mest men då har han ju mat o husrum här när han vill och behöver.

Ändå klagade en av dom på att dom aldrig kan komma hit och bara fika.
Kan det bero på att det tar 2-3 månader om inte mer mellan besöken?
Och att man ofta har så himla bråttom härifrån. Va visserligen här då för termos före det var det i juni, på midsommarsöndan.
Då bor den som bor längst bort bara 4 mil härifrån. Dom kommer inte hit och bara fikar heller precis.
Visst har dom ett eget liv men är friska och har bil allihop. Behöver knappt inskränka på det.

Mig kan man noncha hur mkt som helst, t.ex låna nåt över helgen och sen dröjer det iaf en vecka till innan det kommer tbx, då efter det att jag måste påpeka att jag behöver den.
Då blir hen arg på mig! Suckar och stönar.

Det kostar mig 160kr att åka fram o tbx till stan så bad om hämtning av äpplen där hen ändå åker förbi.

När hen hämtade det hen lånade villkorade jag det, då gick det bra att komma hit och göra det. Då ficj hen till o med lite betalt. Frågade då om gardinbyte, men sa nej trots att hen var här.

Jag har lagt över 700 på en grej till min scooter för 2, om inte 3 år sen. Nån har sönder den andra gången vi testar den, alltså under garantitiden. Ignorerar den tiden. Fixar inte det och sen bara struntar i att fixa en ny när den inte gick att laga. Under tiden kan jag inte göra det jag behöver med den grejen och med det riskera att den inte funkar till slut. Behöver testa med den grejen 3-4 ggr per år och jag köpte den för att slippa lämna in scootern.
Samtidigt har jag iofs fått hjälp med annat av just hen.

Nu får jag tbx det jag lånade ut i morgon. Frågade igen om gardinerna då jag har så dragit runt fönstren att jag vill ha upp tjockare gardiner.
Det beror på fick jag till svar. Hur lång tid det tog och hämta äpplen och hur mkt mer jag skulle ha hjälp med. ( har inte bett om nåt mer) Och att hen inte får hjälp av partnern med en speciell grej. Där hen tydligen då tvingas göra nåt partnern har nytta av med. Jag är inte förvånad men tror hen bundit ris åt sin egen rygg där.

Så jag vet inte än men troligen får jag ingen hjälp. Känns som jag blir mer och mer lämnad åt mitt öde. Säger dom ja direkt kandet ta 3-4 veckor innan det händer om inte mer.

Väl här sen tar det ofta bara en stund att fixa det.



Får ju oftast hjälp till slut. Händer ju att jag får göra saker också men frågar jag om vi kan åka på nåt svarar dom inte ens. Med ett undantag då, och vem det är vet ni nog. Där fick jag också hjälp.





Blev pitepalt idag. Sen gjorde jag ett bröd utan jäst som knappt håller ihop. Hoppas det står till sig lite.
Är lite paj kvar till i morgon med.

Av Neta - 16 september 2023 00:24

I lördags tror jag att jag sträckte mig lite. Fick lite ont dan efter och det kändes som lite jobbigt att hålla upp huvudet. Vet inte om vi körde på nåt eller om vi körde ner i nån grund grop och fick ta i för att komma upp igen. Har nåt i bakhuvudet om det. Rullstol är ibland lite spännande att åka.

Idag hade det inte blivit ett dugg bättre, gjorde därför ett nackstöd i soffan av en rund kudde med nån sorts frigolitgryn i. Så skönt att kunna slappna av i nacken. Bara det att när jag skulle resa mig ur den nu ikväll efter att ha suttit där rätt mkt och kollat på kungajubileet idag så kändes det i ryggen också. Så nu har jag kvar samma känsla i nacken och som stel i ryggen, en obehaglig känsla.

Tog en muskelavslappnande nu, hoppas det lindrar. Går ju upp några ggr per natt. Känns som jag skulle behöva en varm hand som försiktigt skulle knåda lite löst. Men kommer inte åt på ett bra sätt själv och några vama händer finns inte i min lägenhet. Den är rätt kall. Hög luftfuktighet och ingen värme på blir lite kallt inne. Satt ändå med en poncho på mig hela dan. En sån öppen i tunn filt.

Inte gjort mer än plockat ur och i en disk, gjort en omelett med svamp och skinkstuvning, färdig från burk.
Gjorde en äppelpaj med knäckigt täcke, då behövde jag varken kavla eller knåda. Knäcksmeten blir så lös att man kan hälla på den då den är varm. Man smälter ihop smör, grädde och sirap sen rör man i det torra som socker, mjöl, bakpulver och havregryn i det. Häller över frukten, idag äpplen. Gräddar 25-30 min i 175 gr. Den blir rätt mörkt brun.
Sen måste den svalna ett bra tag så smeten blir knäckig. Den är nästan onödigt god!


Rörde hop en guccamole också till fredagsmys och åt i blomskålar. Det och en bit paj med vaniljsås blev kvällsmat.


Blev kanske snarare vaniljsås med paj. Haha!

Leif ringde och berättade nåt lustigt. Han hade varit och dansat med sin kompis M i veckan. Hon hade färgat håret och hårfärgen hade kladdat av sig på honom, i hans hår! Färgar hon med vattenfärg eller?
När jag färgade fanns det ju med en fixeringsvätska. Inget som kunde kladda av sig alls. Nu kom det ju bara i hans hår men hade ju lika gärna kunnat kommit på nå kläder som blivit förstörda. Inte ens dom sprayburkar med färg som tjejerna hade för att göra slingor som gick att tvätta ur sen färgade av sig.
Kan inte låta bli att undra hur hennes örngott ser ut. Haha! Eller nej, jag vill inte veta.

Jaja håll tummen nu för att min tablett lindrar min nacke och rygg. Ska försöka sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards