Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 september 2023

Av Neta - 19 september 2023 03:20

Visserligen är det hela 19.7 gr i lägenheten men jag fryser som en hund. Trots både strumpor och tofflor på fötterna och mattor nästan överallt är fötterna iskalla.
Gamla tanter som jag med dålig cirkulation behöver minst 22-23 gr. Natten som var höll det 4 gr här. Ute hos C var det frost. Men börjar ledsna på att frysa. Sitter jag upp i sängen som nu måste jag ha en poncho på mig. Men samtidigt var farao ska man bo om man ska flytta då? Å blir det varmare där? Enda ställena jag sett att det finns lediga 70+ lägenheter är i Enköping och där tror jag inte jag vill bo. För flyttar jag nu blir det till en sån lägenhet. Står ju inte i nån kö heller.

Haft lite ont idag efter dom senaste dagarnas fixande med bröd, svamp och äpplen. Blev nästan religiös när jag såg Ingrid Marie äpplena från syrran, dom är så stora och så fina och faktiskt med bruna kärnor. Så smaken sen.
Har en himla massa lagoma bitar av silkespapper och linda in ett gäng i, funderar på att göra det och försöka spara till jul.
Både min råsallad m äpple och laxröran steppar nog upp ett par steg med Ingrid Marie. Har ju garaget att ha lite i. I förrådet kan det frysa på men inte i garaget. Vet att E hade dricka i sitt förråd som frös.

Fick ju Åkerö av Ma också så kan bli nån flaska äppeldricka.

Inte för jag har den minsta aning om hur det ser ut i jul. Men äpplen vill man ju ha och hemgjord äppeldricka förstör ju inte julmaten precis. Går att göra vit glögg av med. Såg att julafton är en söndag i år.

Va så sugen på nån pasta idag. Hittade en bit kassler i frysen som jag tinade i micron. Fräste den tärnad med en hackad rödlökshalva som låg i kylen och lite broccoli. Kokade 2 dl idealmakaroner och lättstuvade dom, rörde hop alltihop, blev 4 portioner men sparde en i kylen till i morgon, det andra frös jag.

[Bild]


Så himla gott. Måste köpa lite mer kassler så man har. Är ju himla gott och användbart. Har en urgod kasslergryta som var länge sen jag gjorde.

Skulle haft städ i morgon men kom en förkylning i vägen så vi sköt upp den en vecka. Började-plocka undan lite shorts och andra sommarkläder. Linnen och kortärmat tar jag i morgon. Nu är det längre ärmar som gäller i det här kylskåpet.

Ojdå nu är det snart morgon. Har sovit en skvätt, men ska nog ge kroppen en skvätt till.,

 

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards