Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 september 2023

Ingen pepparrot

Av Neta - 24 september 2023 23:17

Åkte ju till Wik idag, skördemarknad. Fanns ett skördestånd. Sen var det flera stånd som kanske hade nåt från sina trädgårdar men mest annat. Mkt lingon och svamp men det gills inte. Haha! Det är ju inte egetodlat.

Fanns inte nån pepparrot. Vill ha färsk, inte den träiga som finns i butiker som ev har. Brist är det. Killen i skördeståndet hade hemma men har slutat ta med för ingen köper. Jag vill ha nyskördad och mjäll. Ska det vara så omöjligt?

Han hade mkt annat, rödbetor, randiga, gula, aprikosa, vita och så klart röda. Alla sorts grönsaker men inte det jag ville ha. Alltså inga vaxbönor heller. Han står på Bondens marknad på fredagar i stan. Fårväl göra ett försök där.

Päron hittade jag lika som L och jag plockade på Kulturnatten. Varierande kilopris, från 25 till 90kr. Jag köpte så klart för 25. Va bra att åka runt och reka först.

Honung kostade 100 kr för 500 g överallt utom hos ölförsäljaren från Lövstabruk, han hade 700 g för 100. Va hans syrra som skickat med lite burkar, honungen var från Österby. Den kom med hem, min är snart slut.

Hos en tjej från Herrsäter Kungsgård utanför Linköping hittade jag äkta ostkaka, alltså ingen kesovariant typ Frödinge. Hon hade kalvdans också och ångrar nästan att jag inte köpte det. Men blev så lycklig över ostkakan att jag köpte 2 + en salladsost m rosépeppar. Va 3/150kr.
Hon står på marknader runtikring mellansverige och skulle till Mickelsmäss men också till Ulvas julmarknad. Bra att veta. Tror hon hade 10 sorter salladsost. Sylt, marmelader och lingongelé. Kommer att leta efter henne på marknader framöver. Mest för ostkakan.



Ja så rätt nöjd med inköpen ändå. Men så trist att gå ensam på en marknad. Tur att jag träffade en kompis, Neta Z som hon är för oss. Inte setts på evigheter IRL. Surrade medhenne och en tjej till som åkte med henne en bra stund innan dom skulle in i slottet.

Chockades över en del priser. Vad sägs om 2 bullar för 70kr? Det bakar man ju typ 100 för. Hade ju med mig en macka och kaffe. Hade tänkt köpa nån bulle men blev churros ist med kanel och socker.


6 st långa, minst 25 cm för samma pris som 2 bullar. Dom sålde munkar och äppelklubbor också och hade ju mkt sött, fick nån biinvasion runt sin vagn. Tyckte så synd om dom men va glad att jag redan hade handlat då.

Hade sol men iskalla vindar, gick inte att vara nära vattnet i början för vinden kom därifrån. Sen kantrade den lite då blev det bättre. Men blåste så pass att det var gäss på vågorna.

Mkt hantverk, väskor, glas från Tobo, ljus, kosmetika, hemsytt och hemstickat. Röda korset sålde hemstickade nya tröjor. Second hand kläder. Mkt perenner och trädgårdsrelaterade växter, lite pelargoner.
Inte så många stånd som det brukar vara men mer än dubbelt mot va det var på vårmarknaden i maj iaf. Åkte en sväng neråt handikappbryggan. Mkt folk överallt, många hade picknick och många plockade äpplen på odlingen.

Men som sagt, på en marknad ska man inte gå ensam. Så himla trist. Gör nog inte det nån mer gång.
Iskallt härinne och bara 10 gr ute. Nog är det höst alltid. Hoppas nån kommer hit snart så jag kan få hjälp att byta till vintertäcket. Så trött på att frysa.

 
 
Ingen bild

Anne

29 september 2023 08:46

Tack för ett trevligt inlägg om marknaden. Kul att de är så ärlig om allt. Modigts också. Senast jag var på en trädgårdsmarknad så sålde de plastmattor och skoputs utöver blomskott. Känner igen mig i din ensamhet. Jag har inte så många vänner. Så utsatt an kan känna sig. Hoppas du får en bra dag idag.

Neta

29 september 2023 16:45

Ja som äldre och rullstolsbunden är man utsatt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards