Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 september 2023

Eländes elände

Av Neta - 30 september 2023 01:01

Tidigt igår morse väcktes jag av någonting. Blev så där klarvaken direkt och undrade vad som väckt mig. Gick upp på toa hela tiden lyssnandes efter ljud. Kollade dörrkameran så ingen stod därute. Funderade vad som väckt mig. Antog till slut att det var väl dom där Epaungarna som varit på parkeringen och somnade så småningom om.

När jag vaknade igen några timmar senare och såg vad som hänt i Fullerö blev jag som alla andra helt chockad men jag konstaterade också att det var då jag blev väckt. Smällen hade alltså hörts en hel mil.

När jag kollade Fb blåljustråd såg jag att jag inte var ensam om att hört det långt ifrån. Så skrev bara kort att smällen hörts i Bjkl också.

Tänkte inte så mkt just på det sen men händelsen satt i hjärtat. Min städhjälp kom och vi pratade lite om allt som hänt och händer.

En stund senare ringer telefonen och det är från lokaltidningen. Dom hade pratat med nån expert om hur långt ljudet från sprängningar kan nå och skulle skriva om det. Jag sa som det var att jag blivit väckt av något just den tiden men inte kunde vara tvärsäker på att det var just det. Men trodde det. Hon intervjuade mig.

När jag sen öppnar UNTs sida står det som senaste nytt att Agnetha i Björklinge hört smällen, min bild fanns och vad jag sagt.


Ja ni vad ska man säga Haha! Hon skarvade väl lite och la till några km men ljud går fågelvägen inte vägar. Haha! Storvreta ligger halvvägs till stan och jag har 2 mil in.

Tror inte det var med i papperstidningen för mamma har inte ringt.

Idag har jag tvättat. Hade lite eget fredagsmys.


Så glad att jag hittat dom pizzorna för runt tjugan från Dr Oetker. Så lagom för mig. Pimpar med lite mer ost, tomat och oliver. Kryddar lite med. Dom är av surdeg så blir frasiga och är lite tjockare så blir tvärmätt ändå. Kommer alltid att finnas i min frys nu.

I morgon åker jag till C och ska sova över. Vi ska på Ikea också. På sönd är det en stor marknad där hon bor. Ska bli kul att gå med dom och se hur det funkar att bo på deras soffa och bli anfallen av kaninen. Hon hämtar mig och skjutsar hem mig sönd kväll. Lånar i min tur ut min lägenhet till en grannes besök. Det blir bra!

Så nu ska jag i säng. Plocka ihop lite först bara.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 21 maj 01:26

Det är tydligt att det är vi som redan har det besvärligt ska ta en stor del av de besparingar som behövs i samhället. Lagen är inte längre lika för alla oss med rörelsehindrr. Det är olika i kommunerna det har jag förstått sen jag gick med i en grup...

Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards