Mina ord och tankar

Alla inlägg den 31 augusti 2021

Av Neta - 31 augusti 2021 01:24

Länge varit sugen på,att åka till Ikea men det har liksom aldrig blivit av. Men hade lite smågrejer jag behövde därifrån så gjorde slag i saken idag då Elle dels jobbade på fm dels hade pappadag. Den tiden då han åker till Uppsala varje vecka har tydligen börjat igen. Dom åkte upp till C för att hjälpa till med Harry, kaninen, som varit lite krasslig. C jobbade så han var ensam hemma.
Hade lång startsträcka idag. Och efter en sen frunch ringde jag efter transport via färdtjänst.
Där fick jag vara med om det här som jag sen skrev om i färdtjänstforumet och även till kommunen för jag blev så heligt förbannad.


Så sjukt! Man undrar ju vad det handlar om? Ska man hålla nere atbetstillfällena för åkarna eller vad är det fråga om? Lika idiotiskt som LAS isf där vi inte fick ge dom som var nära nya vikariat. Kommunen alltså!

Men in till Ikea kom jag och hittade iaf en del av vad jag skulle ha. Har skolkrokar i garaget där jag hänger upp dynorna till stolarna på framsidan men skulle behöva ett par till. Då har dom slutat med dom. Vill kunna hänga upp ponchon då den är blöt, där glömmer jag ju den inte, lika min kulsits som jag ju inte kommer att använda på vintern. Smådynorna jag sitter på, på vintern lika.


Krokar idag är så konstiga, dom här va dom enda som såg ut som krokar dom hade. Men dom är bara 4 cm. Men det kan funka.
Lika har jag en arbetslampa som ser ut så här där man ska sätta glödlampan.


Tur jag fotade och kunde haffa en personal för själva uplighten som arbetsbelysningen sitter på har ju så klart utgått. Hade aldrig hittat den glödlampan själv så nu gäller det att spara förpackningen. Och försöka få dit den rätt! Haha!

Ja förutom dom här skulle jag ha en flaska med patentkork, ramar, värmeljus och en vevvisp. Vispen kommer tydligen med julsakerna och brukar ta slut på nolltid de 2 tidigare år dom haft den. Kul! För nåt datum visste hon ju så klart inte! Resten fanns. Sen?.


Kände att dom här miniväxterna (fejk) ville bo på min fönsterbräda i sovrummet. En julros, en kärleksört och en murgröna. Drar ju aldrig upp persiennerna här. Har två orkideer som tål det. Men annars blir det ju knepigt med växter.


Sen hittade jag en lagomvas för 29kr, den skulle utgå och jag samlar ju på koboltblått glas.


Silkespapper från fyndet för 5kr. Tycker det är fint att lägga ett fint silkespapper överst när man ger nåt i en presentpåse/ kasse.
Kollade på korvkön när jag var klar. Men kommer ju inte runt i svängarna med scootern.

Åkte sen till Lidl och handlade lite, kollade på både Sushi of Sweden och Chopchop men inga dörröppnare och då kommer jag ju inte in. Hade dessutom kassar både i cykelkorgen och på golvplattan på scootern. Men nu var jag ju hungrig så krånglade mig över till Citygross där jag äntligen kunde köpa en kokt m bröd.

Ville sen inte åka hem så tänkte att jag åker ner till mamma som ju bor i Almtuna, inte så långt därifrån.
Nu är det ju över 30 år sen jag bodde i stan så det var inte helt lätt att komma underfund med hur jag skulle åka på cykelvägarna. Hittade iaf till slut och det blev ju rena nostalgitrippen. Hammarbygatan där jag hade kompisar i var och varannat hus. Förbi söndagsskolan, tobaksaffären och konsum på Gunstagatan. Affärslokalerna gapade dock tomma.
Planerade att jag skulle ringa in till mamma när jag kom fram. Fråga om hon var hemma och säga, va bra för jag är i trädgården. Haha! Men det sket sig för när jag åkte in på baksidan var både hon och Christer där och höll på gjorde rent regnskyddet till hammocken.


Min barndoms trädgård. Mamma fyller 90 i februari och klarar sig själv utan hemtjänst. Får hjälp av sina barn, utom mig då som inte kan.
Mamma älskar krabba och äter det gärna. Elle och jag har pratat om att äta med henne och lära oss hur man gör och vad man äter och inte äter så pratade med henne om det idag. Men det är tydligen lite tidigt på säsongen än så vi ska ta det i oktober här. Kanske kan vi lura hit syrran med.
Vi fikade i emsolen. När jag skulle åka ville hon plötsligt att jag skulle stanna och äta med henne men hade hunnit slå in pers.nr för returresa hem och jag hade dessutom rester hemma jag måste äta så jag ville inte. Men nästa gång jag gör så här ska jag köpa med nåt.
Så.jag åkte hem och stekte mina kroppkakor. Såg på TV och käkade vindruvor till efterrätt. Packade upp min Ikeakasse.
Och nu är det sovdags för länge sen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards