Mina ord och tankar

Alla inlägg den 4 juni 2022

Av Neta - 4 juni 2022 22:15

Runt 85 båda två men så himla trevliga. Riktiga pantertanter och inte spottar dom i glaset heller. Haha! Tycker att jag som bara är 70 är rena jäntungen.


Va så trött på att sitta ensam. Hade missat dom på gården i em men ringde Sonja som kom ner och sen sa vi till Linnea gm altandörren. Hon kom när hemtjänsten som var där hade gått och vi delade på ett cykelvin.


Det fick godkänt av oss alla tre. Vi satt ute till strax före 20 och Linneas hemtjänst som skulle hjälpa henne av med stödstrumporna fick vackert komma till min altan ist.
Han tyckte att det såg så trevligt ut så han tänkte nästan stanna. Haha!

Men jag fick ju sällskap en stund iaf och sen gick vi in och såg Så Mycket Bättre!

Innan dess hade jag vitlöksmarinerat champinjoner och förväll en massa sparris.


Tog lite av varje av det till min citronhalstrade lax och kryddade lite gräddfil med salt och peppar till bara. Spart lite sparris till i morgon och frös en påse. Champinjonerna är väl plastade och står i kylen.
Få se vad det blir till sparris och champinjoner i morgon Haha! Lite fläskytterfilé kanske.

Förväller vit sparris i 12 min och grön i 8. Halva tiden när den är skuren så här. Nu la jag den vita med potatisen och hällde i den gröna efter en stund. Man ska spara på disken!

Champinjonerna delar jag i bitar, lägger i en skål, saltar och pressar i en vitlöksklyfta sen rör jag det i omgångar med olivolja tills det ser mättat ut. Ungefär som på bilden. Smakar av under tiden ifall det behövs mer salt.
Himla gott på rostat bröd! Testa! 

Ser ut att bli en fin dag i morgon och sen är det ju nationaldagen på månd. Skulle vilja göra nåt då men inte ensam. Ev åka till den nya Hospitalträdgården vid Ulleråker. Har för mig att det skulle vara nåt där. Om inte annat så ska det vara en himla fin park.

Nu ska jag plocka undan lite i köket, hänga tvätten sen lägga mig att lyssna på en ny bok jag spart ner. Började på den igår men råkade somna ifrån den.

Av Neta - 4 juni 2022 14:30

Ja vår långskånk, huvudet högre än farmor.


Så stilig igår i sin kostym. Som snabbt åkte av då han kom hem. Haha!

Christine hämtade mig på fm, hon hade ordnat med blommor så vi kunde snabbt åka iväg. Mötte upp hennes Marcus på Gränbys parkering och sen åkte vi ut mot Jälla.
Där var det kö långt ut på Östhammarsvägen. Tog nog en halvtimma om inte längre att komma till den parkering nära där vi skulle vara som Leif förhandlat till sig av en parkeringsvakt. Han stod där själv också och vinkade in oss. Själv hade han hamnat långt därifrån. Lika gjorde Johnny med fam som kom efter oss. Men alla hann.

Mycket folk, rörigt och oorganiserat utan en tanke på äldre släktingar som kanske hade svårt att gå. Ingen kom fram till klasserna utan att gå en lång omväg om man inte kunde kliva över ett staket. Många hade problem. Jag hade ju klart en vinstlott som fick sitta ner. Kom inte heller fram men Rasmus kom till mig. Däremot satt vi på första parkett sen när dom skulle åka iväg.




Tog lång tid att komma därifrån. Ändå tror jag vi kom ut på vägen fortare än dom flesta. Men där var det krypfart.
Vi mötte upp L på Gränbys parkering. Flyttade över mina pinaler till hans bil och vi for iväg och köpte varsin hamburgare och åkte sen till mamma. Hon bor ju rätt centralt så vi hörde larmet från stan men satt så skönt på hennes altan. Fick i oss både hamburgarna, vatten och fika. Precis vad vi behövde.

Molnen tornade upp sig precis till vi skulle åka. Hade varit sol och varmt fast blåst innan. Precis när vi satt oss i bilen kom regnet. När vi kom till Luthagen även Hagel. Precis då mötte vi ett flak med studenter. Stackars dom! Haha! Slutade dock på väg ut ur stan.

Ute hos Johnny stod partytältet uppe med 2 långbord och ändå plats för lite mingel. C och M var redan där och precis när vi kom började regnet igen. C kom ut och hjälpte oss in med presenter och sånt. Dom hjälpte mig in i lösgruset och Leif åkte och parkerade på en fotbollsplan nära deras hus som för dagen blivit parkeringsplats.

Vi fick skumpa och snittar medans vi väntade på Rasmus. Js halvbror hade varit flakvärd och med dom kom också halvsyster med man och farfar.
Så småningom dukades det upp en buffé med kallskuret och en massa annat gott, vin o öl. Vi var runt 45 pers tyckte jag att jag hörde. Blev lite jobbigt ett tag med så mycket folk och framförallt saknades ju Elle. Men jag satt längst ut med L och C mitt emot och M bredvid mig. Vi pratade mest med dom som satt närmast oss och dom som kom förbi. Så då gick drt hyfsat.

Leif skjutsade hem mig och på vägen stannade vi på Maxi som ju är öppet till 22 så jag fick handla lite ost o bröd.


Tog lite bär och annat grönt med. Dom här åt jag till frukosten. Första Ulvagubbarna. Sååå goda!

Har satt igång en maskin tvätt men sitter nu på baksidan och njuter av lugn, blommor och tystnad.
Ja lite fika med. Blir sista biten ostkaka till lunch med färska blåbär och hallon.
Senare citronhalstrad lax med marinerade champinjoner och vit o grön sparris med nån lämplig röra till. Har några färskpotatisar med. Det är ju ändå pingstafton, en ensam sån för mig. Varit blå himmel men nu börjar det komma moln. Varmt o skönt iaf.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards