Mina ord och tankar

Alla inlägg den 22 juni 2022

Av Neta - 22 juni 2022 23:21

Idag åkte jag upp och provkörde den nya scootern och gick igenom vad som ska bytas ut och ändras med arbetsterapeuten. Har haft min gamla i 10 år och då får man byta. Jag passade då på att önska mig en annan modell.


Jag får en blå. Ska på backspeglar, kryckhållare och ev byta rollatorhållaren på baksidan så den passar den stol jag har med mig ibland. Nästa gång ska vi träffas med en tekniker från HUL. Inte nöjd med cykelkorgen som är mindre än den jag har nu och dessutom konstruerad så att småsaker kan ramla ur. Hon trodde inte att den gick att byta så vi får väl se. Styre och reglage är iaf bättre än på den nuvarande och lättare att manövrera. Ingen risk för att backa på mig själv heller.



Plockade med mig lite ogräs hem. Hittade tyvärr inget blått på vägen från centrum som va fint. Vill egentligen ha rödare klöver med, dom här var så urblekta. Får väl leta om jag hinner före helgen. Iaf så åker jag till Tierp tidigt i morgon sen får vi se hur länge jag står ut. Jag ska iaf få köpa sushi, bara en sån sak Haha! Kan bli några vårrullar med.

Har tvättat 2 maskiner idag, satt ute länge och lyssnade på en ny bok. Blev lite kyligt på em och jag blev så trött att jag faktiskt la mig på sängen en stund. Somnade inte men fick vila lite iaf. Har en känsla av att nåt inte stämmer i min kropp men kan inte komma på varför. Men är så infernaliskt trött.

Gjorde en omelett med hallomi och tomater till lunch. Åt ute. Då ringde en abborrist som kom på order av Uppsalahem för jag klagat på en ek som växer så konstigt som jag tycker ska åtgärdas, så kommer att ske men i etapper men ska se ut som ett träd och inte ett buskage när dom är klara. Kan ta 2 säsonger.

Pratat med L hur många ggr som helst idag. Dels ska han ha med färskpotatis i mattermos på fredag, och behövde lite instruktioner. Den ska kokas som vanligt med salt och dill, sen smörslungas med flingsalt och gräslök medans den är varm och sen snabbt i termosen.
Sen har det kommit post till dödsboet, vi delar ju så klart på det, en del post kommer då till honom och en del till mig. Vi behövde prata 3-4 ggr om det idag. Haha!
Hennes skatteåterbäring har också kommit men in på hennes konto. Det kontor vi åkt till är stängt så nu måste vi hitta ett annat om det ens finns nåt. Så måste ju pengarna föras över till mitt sparkonto där det finns till dom behöver användas. Vi kommer ju få deklarera för 2 1/2 månad nästa gång med, kan bli restskatt då.

Mina fötter börjar fatta att det är sommar och sväller så fint så. Just nu bara höger, ser lite kul,ut.


Här ser båda svällda ut men det är dom inte.

Stekte köttbullarvoch kokade färskpotatis ikväll. Sallad så klart. Har köpt färsk vitkål, färsk lök och färska morötter så ska göra en vänskapssallad på det, blasten av löken bara och rädisor. Kokar upp dressingen som till en vanlig sen har jag sallad klar i kylen i ett par veckor. När jag äter sen har jag ofta i nåt fruktigt som nektarin eller melon.

Lika delar vitkål och morötter, blasten från 3 knipplökar och ungefär 10 skivade rädisor.
Koka upp 1 dl olja, 1/2 dl vinäger, salladskrydda, sv.peppar och salt. Slå över de strimlade grönsakerna, blanda och sätt på ett tätt lock. Så god precis nygjord. Ja sen med!




Såg den första mördarsnigeln idag, en stor rackare. Så nu är barerna fyllda med ca 15 pellets av snigeleffekt.


Bara kämpa på med det hela sommaren nu. Ser ni vilka repor det är på min nya vaxduk, av muggar och tallrikar. Jäkla skitkvalite.

Men nu ska jag sova! Leta reda på nåt svalt att ha på i morgon först.

Av Neta - 22 juni 2022 00:19

Hade ändå sett fram mot den här veckan, idag var det meningen att jag efter provtagning skulle träffa en kompis på stan men så drabbades hon av ohälsa. Och jag fick ingen färdtjänst så kunde inte ens åka in o ta proverna. Jag blev nästan chockad, ringde vid 19 igår och dom kunde inte få fram en rullstolstransport, åker ju med scootern, så jag kunde passa tiden kl 9. I en så stor stad som Uppsala. Fick ringa återbud i går kväll men kommer troligen att bli debiterad. Jag är fortf lite chockad.

I morgon ska jag iaf få provköra en ny scooter som vi sa från början. Hoppas det blir av.

På torsd hade jag sett fram mot att få åka upp och hjälpa C med packning. Bara kul att få komma till Tierp igen ju. Men det ska bli mellan 26-28 gr och solen ligger på hennes inglasade balkong hela dan vilket gör att det blir ännu varmare därinne i den lilla lägenhet hon bor i.
Jag tål ju inte värme, blir sjuk, mår illa, får hjärtklappning och svårt att andas vid höga temperaturer. Måste hålla mig stilla i sval skugga eller vid vatten där det blir en annan luft.
Känner mig som en svikare, föreslog att hon skulle hämta mig tidig morgon och vi skulle hålla på så länge jag mår bra, jobba effektivt, men det vill hon inte.

Ska sen bli ännu varmare på midsommar, men där i Mariefred kan vi ju sitta nära vattnet. Brukar ju fläkta lite där med. Får väl slänga mig i sjön i värsta fall. Haha! Hoppas bara AC i bilen funkar, och blir solhatt på utanför den.

Igår fick jag ju handla med J, tog taxi in med rullstolen i bagaget och sen skjutsade han hem mig. Blev så smidigt, han kan ju dra mig i rullstolen med en hand och dra kundvagnen efter sig. Kom på idag att så gjorde ju jag när han låg/satt i vagn. Jag hade ju ingen bilstol jag kunde ställa i kundvagnen. Så vi har liksom bytt nu. Haha!
Tror halva Hagby var på Maxi igår och en och annan bekant till honom med. Han känner ju halva stan.
Jag fick gå in en snabbis på CG med, det skiljde 15 kr på Bregott fast det var kampanj på Maxi, o laxen va 7 kr billigare. Det bröd jag ville ha var slut på Maxi men fanns på Citygross.

Blev lite snål på Maxi med jordgubbar, de Uppländska från Ulva var 2/99, medans Svenska från Bromölla va 2/49. Så köpte dom billigare. Det skulle jag inte gjort. Smaklösa med en hård kärna i som man inte kunde bita igenom annat än med våld.





Varenda gubbe hade en sån kärna. Vidriga, köp inte dom! Mailade butiken idag så hoppas dom tar bort dom.

På CG hittade jag dom här


Livsfarliga! Sååå goda!
Köpte även tidningen Trailer, Rasmus, Js grabb är med där när han körde upp för tungt fordon. Reportaget gjort av extrasonen som skriver för dom. Ja han tar en och annan bild också! Haha!

Oj nu har det redan blivit i morgon. Och jag som ska ut på fm. I regn tydligen! Tur det tar bara 3 min till centrum.

Men ska väl iaf krypa ner då!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards