Mina ord och tankar

Alla inlägg den 7 juni 2022

Av Neta - 7 juni 2022 23:50

Denna instutition som gör livet så surt för många människor. Behöver vi verkligen den med sina konstiga *åsikter* och *specialister*?

Tänker ibland på den handläggare jag hade. Ser henne skymta förbi på Fb ibland då jag är vän där med hennes son. Var hon den sista empatiska personen där? Jag fick både tips, konkreta råd och hjälp att till slut få hel sjukpension, som det inte heter, jag vet. Men minns aldrig vad det kallas idag.

Att bli bedömd av deras så kallade läkare utan att man ens träffats. Det är ju så sjukt!

Jag är vän med flera stycken både på twitter och Fb som verkligen får kämpa. Det samtidigt som dom har värk, feber av och till, samt den där tröttheten i kroppen som bara långvarig ohälsa kan ge, som ofta leder till en hjärntrötthet till slut. Så uppgivenheten av att inte bli trodd på det!

Nej jag tycker att Fk har blivit en hälsorisk som den fungerar nu.

INGEN jag upprepar, INGEN vill vara sjuk, ha ont eller må dåligt av andra orsaker. INGEN!!!
Det finns INGEN som inte vill må bra, alla vill det!
INGEN vill hellre gå med rollator eller sitta i rullstol än att kunna gå och springa!

Avveckla Fk som den fungerar idag! Omfördela resurser så att patientens läkare blir dennes specialist för det är ju det hen är!
Byt system och låt sjuka människor få vara det med 80-90% av lönen ist.
Viktigt med adekvat utbildad medicinsk personal som är det på just den åkomman. Som kan något om just den diagnos det handlar om.

Avskaffa vårdbidraget och inför föräldraförsäkring för svårt och långvarigt sjuka barn ist. Minst 90% av lönen.
Det går säkert att rensa bort lite högavlönade regiontjänstemän och få ekonomi för det.

Att neka folk *sjukpension* som varit sjukskrivna i flera år! Det är så sjukt! Dom är inte arbetsföra! Blir det aldrig mer heller utan underverk.

Låt kommunerna ta hand om bostadsbidraget och andra ersättningar igen.
Sjukdom av läkare. Alla ersättningar bör vara minst 80% av den inkomst man förlorar och betalas av arbetsgivaren.
Återinför arbetsförmedlingen som ska vara det den kallas!

INGEN ska bli misstrodd efter att den egna läkaren gjort bedömningen, icke arbetsför! Spelar ingen roll om det gäller 1 vecka eller lång tid.

LÅT FOLK VARA SJUKA I FRED! Vi får faktiskt ett friskare samhälle då!

Tack för ordet!

Sa hon som numera har sitt på det torra! Men jag ser ju hur det ser ut runt omkring mig!
Som idag inte gjort många knop


Som tog en skinkmacka med persikor till frukost.


Som pimpade en förp nudlar med rädisor, en stor champinjon och en tomat till lunch. Spetsade med lite fond med förutom pulvret.


Som åt 3 kokta med bröd till middag.

Som såg Halv 8, Fuskarna och Badhotellet + början på Naked attraction tills jag såg en tatuering av pinnoccio med xxxnäsa. Då skrattade jag så jag dog nästan, kunde inte låta bli att undra vad som hände när han ljög. Haha!

Nu ska jag lyssna klart på min bok och sen sova!

Av Neta - 7 juni 2022 00:10

Jag gick ut till tanterna. Åkte upp med soporna först. Sen var vi ett gäng på 4 tanter, 3 tjejer och 2 små hundar.

När dom skulle gå in åkte jag till kyrkogården, rosorna (så klart från Lidl) var fortf ganska fina. Hällde deras vatten på krukrosen, sorterade ur några som började torka i kanterna och gav dom fräscht vatten.


Fina efter att ha stått i 2 veckor. När jag höll på där ringde C och var också på väg dit. Med sig hade hon en igelkott som hennes arbetskamrater gav eller skulle ge E på sjh. Men hann inte.


Får väl vara där tills den blir förstörd av väder och vind.

Medans jag väntade på C åkte jag och kollade in askgravlunden. Så otroligt fin med en Ek i centrum av den gröna rundel där askan grävs ner anonymt. Fin plantering och porlande vatten över en sten. En ställning för blommor och ljus. En skärm eller vad jag ska kalla det med namnen på alla som ligger där på små mässingsskyltar. Var många namn jag kände igen, grannar, f.d grannar, skolkamrater till ungarna m.m Inte alls långt från Elles grav. Skulle kunna tänka mig min sista vila där.

Sen kom C och vi fixade lite. Jag lever rätt farligt där med scootern, när jag hämtade rosvasen gick jag upp och ner igen med vasen i handen utan stöd från gången. Det ska jag inte göra.
När jag kom tbx åkte jag upp till den, blev väldigt blöt då jag spillde då jag körde, och höll på välta då jag skulle därifrån, är ojämnt och en hög gräskant vid gången. Skulle behöva kryckorna och gå upp och ner med men då kan jag ju inte ha nåt annat i händerna. Vete 17 hur vi ska lösa det där. Är ju bara jag som bor här.
L kanske kan fråga sin syster uppe i Läby om hon skulle kunna titta till den ibland, hon går ju i pension nu och åker ju fram hit och handlar. Men man vet aldrig det kanske inte passar ändå. Vi får väl samarbeta på nåt vis. Det som gör mig lite fundersam är ju att jag vill kunna tända ljus på graven i vinter. Men kommer inte att fixa det.

C åkte sen upp till affären, köpte bullar och jordgubbar och vi fikade här innan hon fortsatte hem. Satt ute på baksidan där det då blivit riktigt skönt.
Jag satt kvar en stund då hon åkt, vattnade lite krukor och gick sen in och gjorde en favorit i repris. Hade ju 2 kasslerskivor kvar så kokade de sista färskpotatisarna, gjorde lite mer bea nu utan sparris men med lite extra dragon, fixade lite sallad och tog lite av champinjonerna. Åt ute och lyssnade samtidigt på boken.

Gick in vid halv 8, såg det programmet, firandet från Skansen och startade sen om 4ans program med Axel och Tilde där dom visade firanden från hela landet och lite mer med.

Åt ingen lunch idag och det straffar sig nu. Ska ta en skinkmacka innan jag lägger mig och lyssna lite mer på boken.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards