Mina ord och tankar

Alla inlägg den 3 februari 2023

Av Neta - 3 februari 2023 01:21

Ja vi åker ju ofta in till stan, men sällan ner på stan som vi kallar stanstan. Det vill säga centrum. Men idag åkte Annika och jag in dit.

Egon har blivit nåt av ett favoritställe, det var tredje gången jag var där idag. Kolla in mitt favoritbord (blev det idag)


Som att sitta hemma hos någon. Uppsalatavlor på väggen, böcker i likadana band som fanns i min barndoms bokhylla på Björkis. Hela restaurangen är som ett museum över industrier och andra miljöer från Uppsala när jag var ung.
Finns hur många gamla saker som helst. Rustika möbler.


Många bord är i egna bås i andra är det 2 eller flera bord eller ett extra långt. Kolla de gamla skrivmaskinerna och hur högtalaren är uppsatt. De gamla mjölkflaskorna från 50-talet högst upp.


Finns många kul detaljer. Först trodde vi att man kunde höja och sänka pallarna med tramporna från Nymans cykelfabrik men dom är bara dekoration.

Det är inte den billigaste restaurangen i stan men inte den dyraste heller. 142 kr för dagens lunch, då finns det flera rätter att välja på och det ingår salladsbord och lingondricka. Jag åt en kycklingpasta idag.
Upplägget är att när man fått sitt bord och bestämt sig, går man fram till en disk och beställer och betalar sin mat. Tar med sig sallad och dricka och sätter sig.
Sen kommer personalen med mat, bestick och servetter. Det senare i en söt liten korg.
Sen äter man i lugn och ro och när man är klar så går man bara. Lite annorlunda än de flesta andra.

Restaurangen är tillgänglig för alla, jag kunde köra min scooter halvvägs in i vårt bås idag. Jag var inte ett dugg i vägen.

Jag hoppas jag en dag får möjlighet att ta med familjen dit. Tror Leif kommer att uppskatta alla gamla fina saker.

Vi saknade en del butiker, iaf runt gågatan som blivit som en restauranggata. Tror jag räknade till 8 mat och fikaställen jag inte sett förut.

Jag tyckte vi hade hyfsat med tid. Men vi hann inte ens till andra sidan torget. Haha! Var så kul att gå på Åhléns, Panduro, bokhandeln och en retrobutik. Museet fick också vänta.

Vi åkte till affären direkt från stan, jag hade paket och hämta ut. Handlade lite också bl.a en påse minisemlebullar, lite frukt o grönt m.m

Vi tog en fika då,vi kom hem och delade på en stor semla. Min veckotidning hade landat i brevlådan så gjorde lite dumplings, hade lite kvar av en soja och sesambaserad sås, Elles recept, åt och bläddrade i tidningen.




Hoppade över att pensla dumplingen, ska inte göra det igen men det gick i ändå.
Fryser som 17 i lägenheten. Dom har sänkt innetempen, området är rätt mörkt kvällstid, men det ligger väl i tiden nu. Man får ha en tröja på sig. Ute på kvällen är jag ju sällan.

Nu är kl väldigt mycket så nu bär det av mot sängen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards