Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 februari 2023

Av Neta - 18 februari 2023 01:07

Vi for iväg in till stan direkt efter frukost. Xet skulle ha en ny CD hylla. Tyvärr fanns ingen på de 4 loppisarna vi var på i stan eller den i Östervåla vi åkte till sist.
Tog en fika på Erikshjälpen med en semla med det största gräddberg jag sett. Blev nästan lite äckligt.

På Solrosen i Östervåla hittade vi iaf en fin vas till C, hon har inte så många och med tanke på hur många som kommer i morgon både på dan och senare på kvällen så kan hon behöva ett gäng.
Jag hittade den sötaste lilla gryta jag sett. Svart med glaslock och teflonbelagd inuti. Skulle tro att den rymmer 1 liter. Den finns nu i mitt hem, lagom till en enbo.
Köpte också en påse kalksten från Gotland för 20kr på en av loppisarna i stan. Tjänade nog en hundring där. Blev dock inte så bra som jag trodde. Måste ha en enfärgad löpare, och en klar ljuslykta utan mönster.
Kan iaf använda mina underlägg jag köpte på Albert & Herbert i Bollnäs.


På hemvägen åkte vi in på Månkarbogrillen och tog en korv m bröd. Undrar hur många ggr vi gjort det genom åren, till o från svampskogen, till o från Tierp. 100-tals förmodligen. Haha!

Hämtade pkt och köpte fil på affärn, åkte hem och tog en kaffe. Så småningom gjorde vi en räkgryta. Skulle ta fram champinjoner. Jag är urdålig på att märka grejer i frysen. Första påsen var mangoldstjälkar, ja men det funkar nog. Tog fram Karl-Johan, det var mixade vax och gröna bönor.
Blev inga champinjoner. Haha! Hade kantareller men det passade inte till det här, kan ju sällan ersätta champinjoner.


Fräste 4 små hackad charlottenlök, 1/2 strimlad purjo och 1 pr vitlöksklyfta i smörolja. Hade i 100 g röda mangoldstjälkar i bitar och bönorna, en näve av varje ungefär. Rörde ut 1 msk mjöl i 1.5 dl vispgrädde och redde med det, tillsatte 1/2 dl chilisås, salt, svpeppar och en doft cayenne. Lät det puttra en stund innan jag tillsatte finrivet skal och juicen från en stor apelsin och räkorna, 750 g oskalat, fast skalade. Åt med ris och sallad. Vin till så klart. En bra fredagsmiddag.
Mangold och bönor skulle varit 250 g skivade färska champinjoner. Men som sagt, man tager vad man haver.

Sen efter TVn ikväll så småfixade vi lite med allt möjligt. O nu ska vi sova så vi orkar med kalasandet i morgon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards