Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 juni 2023

Av Neta - 6 juni 2023 23:10

Ensam hela dan med undantag en stund på fm då Annika kom en stund. Hon hade handlat lite åt mig.
Frågade C igår om dom ville komma och äta jordgubbstårta och då sa hon att om inte det serverades på Disagården kanske dom skulle komma.
Idag hade det ändrats till * antagligen inte* så jag blev ensam. Tårtbotten delade jag i 4, frös 3 och tänkte göra en bit till mig Men hade tagit fram en halv bullängd och nöjde mig med ett par skivor från den. Så nu har jag 4 typ 2-bitars tårtbotten i frysen. Haha!

Gjorde iaf gubbröra och åt lite sillunch.


Risk för att det blir samma lunch i morgon. Vet ni hur gott det var med gubbröra? Så länge sen jag gjorde det.

Satt på baksidan men det var kallt i nordanvinden. Gick in men blev ändå så frusen att jag var tvungen att sätta på mig långbyxor och tofflor, sen en poncho över rygg och armar.
Inte så kul att sitta därute heller när grannar är borta eller har besök.
Sonja och grannen hade döttrar där men mina ungar kommer inte hit, jo på Mors dag men det var deras också.

Vilken jäkla skillnad det är att vara två ändå. Men när man inte vill ha nåt förhållande då?
Känns bara jobbigt. Men sällskap vore ju kul, kan väl inte räkna med L jämt heller. Han är ju rörlig och kan ta sig ut på saker. Vill väl inte va med mig jämt.

Bävar lite för missommar, tänker samtidigt tillbaka på i fjol. Vilken dag och vilken avslutning. Men C har redan gjort klart att dom har planer. Tänkte annars att vi kanske kunnat göra nåt på dan men icke.
Frågade L men han svarade lite svävande. Planera är inte hans grej. Har väl inte så mkt pengar heller. Inte jag heller så kan inte betala och då får jag väl va själv. Han va ju här på Valborg.

Svårt att hitta nån i vår ålder som man kan bli kompis med också. Antingen är dom gifta eller så är dom ute efter annat. Rullstol avskräcker ju också.

Armen är något bättre. Hade skitont i morse men då hade jag sovit på den.

Nu ikväll gjorde jag lite gomat, ris, kyckling, kantarellsås och sparris.



Ulvagubbarna va så goda. Nu när det inte blev nån tårta så åt jag dom som dom var. Det värsta är att dom är vanebildande. Haha! Men 65kr för 300 g.


Ska strax gå i säng. Vaknade 5 i morse och kunde inte somna om. Kom en ny tidning idag så ska väl bläddra genom den.

Av Neta - 6 juni 2023 08:13


500 år är en aktningsvärd ålder.

Jag är ensam idag. Ska testa och se om jag kan ta scootern upp på parkeringen vid halv 2 då det ska komma en MC-kortege förbi här. Är ju inte så många meter så hoppas det funkar. Hade varit kul att åka till Disagården men törs nog inte det och har ingen dragare idag. Är nog svårt att få färdtjänst med, många som vill åka idag.
Saknar Elle sånna här dagar men tänker ev göra en halv sats gubbröra och äta lite matjes. Det hade vi gjort om hon varit här. Får väl göra ont då. Kanske rent av dammar av flaggan och ställer den på bordet. Haha!

Ikväll är man ju given framför TVn då dom sänder från Skansen och slottet.

Vaknade 5 och har inte kunnat somna om. Nu är det ingen idé. Låg tokigt och har ont nu, var väl av det jag vaknade också. Slappar lite i sängen med paddan.

Av Neta - 6 juni 2023 00:12

Både på och i axeln, på lägenheten, på uteplatsen ändå håller jag mig lugn för då värker det ju inte så mkt. Törs knappt skriva det men nu värker det inte precis hela tiden.
Samtidigt tänker jag på hur det var runt Lucia då jag ju hade så fruktansvärt ont i knät. Där känns ju inget nu, men så det här, vad blir nästa?

Har en kompis som är utbildad sjukgymnast som tyckte jag skulle söka nån annanstans än att vänta till den 15e. Tyvärr har hon inte befogenhet att hjälpa mig då hon inte jobbar på en mottagning så. Dessutom kombinerar hon som arbetsterapeut också har jag för mig. På en hanilitering.

Värst är det att inte kunna laga mat. Skära, hacka, röra, vända i panna och sånt gör ont. Händer att jag kokar ägg och äter smörgås för jag bara inte kan.
I morgon ska jag dock försöka mig på både att klippa gräslök, borde kunna gå med vä, men sen också vispa grädde och göra en tårthalva. Ev får jag fikabesök. Annika är snäll och handlar åt mig. Sill har jag redan sen ska hon få köpa färdiga kycklingklubbor.

Men börjar bli lite trött på hemmamiljön, ska testa att åka scooter lite då och då, få se när jag klarar det igen. Skulle va kul att bara få åka ut och åka lite bil nu när det är så fint.
Mitellan gör varken från eller till. Dom pengarna har jag kunnat spart. Får som ont i nyckelbenet på vä sida av den.

Hittade kroppkakepytt i frysen, den kunde jag ju bara köra på lite i airfryern. Tyvärr har jag bara sett det inne i stan på kvantum. Åt den idag. Förmodligen har dom gjort den på kroppkakor som snart gått ut och sen fryst. Men smart om man får över.

Men nu ska jag krypa ner under fällen, fryser som vanligt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards