Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 juni 2023

Av Neta - 14 juni 2023 01:32

Idag kändes ingen svalare luft när jag gick ut. Det håller sig på 27-28 gr i skuggan. Varmare i solen så klart så jag är så glad över tallarna på baksidan. Just på fm är det en skön sval skugga där. Varmt som 17 mitt på dan men sen blir det ett bra tag med sval skugga igen. Så skönt.

Jag har ju en ny granne jag delar altan med. Det gör att jag inte är så ostörd där längre, kan t.ex inte lyssna på en bok om dom är ute för jag hör inte med den volym jag har. Vill ju inte skruva upp så jag stör. Men vill ju kunna höra mina böcker och även på sommarprogrammen sen.
Har hörlurar av den gamla sorten, alltså inga till telefonen, men behövs en grej mellan dom och min telefon så kan jag använda dom. J tipsade mig om det och jag bad Mr X köpa åt mig så det blir rätt, då visar det sig att han har en sån som Elle haft. Praktiskt! Haha! Få se när jag får dom bara.

Köpte ju kycklingfärs igår, tänkte äta av den idag men ville göra *nåt kul* bad om tips på Twitter och fick då bland annat om att göra Wallenbergare. Har inte gjort egna sånna nån gång så ville testa, verkade inte så svårt. Frös 2 förp färs som den var och gjorde biffarna på 500 g. Man tillsatte bara 3 äggulor och 2 dl vispgrädde och det hade jag hemma. 1 tsk salt och ca 1 krm peppar var prrfekt det med.
Blev en lös smet. Skulle forma 8 biffar av det och vända dom i ströbröd och låta dom vila minst 5 min innan stekning. Jag fick 10 biffar som jag sen stekte på svag värme, typ 4-5 av 9 i 12 min. 6/sida då.
5 måltider för 69,90. Gör inte ont alls.


Med svensk färskpotatis, majs och sallad. Blev jättegott. X-pris på kycklingfärs har dom på Hk här lite då och då. Oftast 500g- förp. Den har ju en liten annan struktur så lite kladdigare att jobba med.

Mormor serverade alltid champinjonsås och ärtor till Wallenbergare, men tror inte hon gjorde på kalvfärs. Blandfärs snarare. I Arlas recept som jag gick efter föreslog dom potatismos, ärtor och lingon till.

Hittade recept på en fryst cheescace idag med. Det må väl bli lite som glass det.


Synd att jag intefåt in nån form i frysen bara Haha! Men har ju 3 äggvitor nu så kan bli marängtårta framöver.

Tips på dekoration


Ja som ni säkert förstår så mår inte axeln så bra nu, så stel och gör ont. Men jag måste ju ha mat. Frös också in en massa matbröd, så nu behöver jag inte bekymra mig om det. Köpte en tub med runda mjuka kakor.

Så håll nu tummen för att inte armen tokvärker i natt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards