Mina ord och tankar

Alla inlägg den 26 juni 2023

Av Neta - 26 juni 2023 23:09

Sån mat är ju bekväm och bra för både stora och små. På stranden, på fotbollen, i bärskogen, på väg i bil eller på tåg eller bara ändå, som sommarlat sommarmat.

Man behöver inte äta all mat varm, köttbullar är ju t.ex lika goda kalla. Färskpotatis skivad på en macka sen köttbullar halverade på det funkar. Gör en dubbelmacka av hamburgerbröd eller frallor som man låter en liten bit vara helt på, där kan man stoppa i godsaker. Tärnad skinka och lite grönsaker, korvskivor, kallt rensat kycklingkött, köttbullar. Limma med dressing eller gräddfil om det behövs. Lätt att ta med separat med ju.

När vi åkte på tävlingar med våra dansande barn blev det mkt sånt. Kalla hamburgare funkade väldigt bra. Då bredde vi bröden med ett tunt lager dressing, la på rostad lök på ena halvan o bostongurka på den andra. La på hamburgare och lite ketchup på den la ihop och stoppade i kaffefilter. Det kan man göra med fyllda frallor med.

Grönsaker hade jag ofta med i en burk, morotsbitar, gurkbitar, paprikastrimlor, avrunnen minimajs. Det funkade bäst. Det är ju bara ta med det som funkar bäst och varma dagar funkar det vid köksbordet med.

Man kan ju mixa soppor med kallt vatten, smulad buljongtärning och vätskerika grönsaker gärna med en avocadohalva. Funkar ju i termos. Mest för vuxna kanske. Går att dricka.

Nåt som funkar i termos med är ju varmkorv. Häll lite salt, 5-6 kryddpeppar och ett par lagerblad i termosen. Lägg i korven rå och häll på kokande vatten och förslut. Då ni ska äta är korven tillagad. Vattnet funkar till pulvermos utan kryddorna, dom kan man ju lägga i en kryddpåse eller en sån cylinder för kryddor i termosen. Ger lika bra smak ändå. Enklast är ju bröd så klart.

Kalvsylta gillar vi vuxna, funkar på bröd med skivad kall potatis, brukar kladda till tärnade rödbetor med lite gräddfil och lite salt o peppar att klicka på med.

Till burkskinka kan man göra en anansröra, väl avrunnen hackad ananas med lite salt o curry o grfil. Ett par msk kladd räcker oftast. Funkar på eller i bröd.

Wraps kan man ju fylla med precis det man vill.

Paj funkar kall om man har gjort den med vispat ägg med lite mjölk och riven ost i som limmar hop det man har i. Som en quich. ( stavning?)

Tacos kan man ha. Blanda grönsakerna och lite vattenmelon i en burk. Köttfärsen antingen kall i burk eller varm i termos blandat med kryddor och sås. Gräddfil tar man med en hel trea. Riven ost i burk om man vill. Sen sånna fyrkantiga tubs med lite kant. Funkar jättebra! Glöm inte skedar bara.

Pannkakor med lite matig fyllning i rullar.

Ja det var vad jag kom på nu.

Av Neta - 26 juni 2023 18:41

Jag skrev inget om olyckan på Grönan igår för jag hade lite svårt att ta in det. Men vilken fruktansvärd tragedi. Barnen som stod och väntade på mamman som förolyckades och mostern som är svårt skadad och kanske får framtida men.
Hoppas dom som var där igår får kompensation för inträde och svindyra åkband. Borde få varsitt guldkort som kompensation.
Konserter och danser ställs in den här veckan. Furuvik och Kolmården har stängt sina berg o dalbanor. Ringar på vatten som säkert blir fler.
Hoppas dom monterar ner den där banan. Förbjud berg o dalbanor helt i Sverige. Det här får inte hända.


Nog om det!
Så här satt vi både fred o lörd. Lite mat, lite snacks och nåt glas vin. En Martini före maten. Han ser sömnig ut där så är nog sent. Saknar sällskapet.


Det var inte bara vi som var där heller. Fast jag tycker hen kan hålla sig på gräset, skiter på min altan. Leif städade den igår. Sopade bort alla tallfrön. Gjorde ren soffan och dynorna.
I lördags kväll vattnade vi igenom stora rabatten men lika smaltorrt igen nu.

Håller på bråkar med kommunen med. Skriver mer om det senare.

Ser iaf tillbaka på en fin midsommar. Den blev så mycket vi. Nu är han hemma i Flen igen. Få se när vi ses igen.

Gick in tidigt för det blev så kvavt ute. Stängde till nu när solen kommer igen på baksidan. Löser lite korsord och slöar i soffan. Ska se på Lotta sen, hellre hon än fröken reallity i morgon.

Blir rester idag.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards