Mina ord och tankar

Alla inlägg den 17 juni 2023

Av Neta - 17 juni 2023 22:13

Ibland kommer det. Insikten om att aldrig mer. Som nu när jag suttit och sett hyllningsprogrammet om Emil i Lönneberga. Minnen om sagorna.
Vi hade varenda bok, varenda film av Astrid, från bilderboksvarianter till samlingsböcker, klipputböcker, klistermärksalbum. Dockor, prylar ja gud vet allt.

Elles favorit var Kajsa Kavat, hon fullkomligt älskade henne. Hon lekte Kajsa, klädde ut sig till Kajsa och ritade och målade Kajsa. Stackars Christine fick vara med ibland. Ett år önskade hon sig ett torgstånd för hon ville sälja karameller. Tyvärr fick hon inget. Jo hon köpte ett själv långt senare men då handlade det om att sälja sina smycken.

Första gången vi var på Astrid Lindgrens värld var hon salig över att få se mormors lilla hus, och Kajsa själv. Fick köpa karameller av henne.

Nån som båda gillade också var Lotta på Bråkmakargatan, men inte fullt så fanatiskt. Lina i Emil var också en favorit och där var det ju fullt skådespeleri på ALV. Vi fick slita dom därifrån.

Kling o Klang var dom lite rädda för. När vi åkte till ALV med barncancerföreningen kom bovarna och snodde en barnvagn på bussen, minns inte om det var E eller C som blev helt förstörd och livrädd för det som hände och poliserna som jagade Dunderkarlsson och Blom. Var vi sen än såg dom i parken så var dom lite oroliga att dom skulle ta saker från oss.

Elle skulle älskat att få åka tbx dit som vuxen, om jag ska vara ärlig skulle jag också vilja göra det. Vet att C vill det också. Men idag är det svindyrt. Då var det iaf överkomligt.

Ja det är sånt här som kommer över en ibland. Då saknar man lite extra. Hade varit kul att se programmet med Elle, även om jag tyckte att en del artister höll lite låg kvalité. Få man kände igen.


C la ut den här bilden häromdan. Taget i en stuga på Marholmen. Dom var så tighta då. Vilka tider vi haft därute, det var där vi fick ny energi. Alla 4. J var ju vuxen här och hade bara dans och dom kompisarna i skallen. Han hade oftast sin kompis Tomas med sig när han var med därute. Skönt för oss också att han hade nån att göra kul grejer med. Det är ju 12 och 18 år mellan honom och tjejerna.

Natten och dagen idag var värkfylld. Hoppas det blir bättre i natt. Men det bökades ju med arm och axel igår.
Hade jag varit 40-50 år hade jag kanske fått en op. Men dom opererar inte så gamla som jag. Får väl hjälp på annat sätt men lite ilsk är jag över inställningen.

Vi hade iaf en kul dag i stan. Alltid något.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards