Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2020

Av Neta - 19 juli 2020 23:26

Idag kom C hit med Ikeagrejerna som blev kvar i hennes bil. Vi hade också bestämt oss för att åka till Ulva, ta med lite fika och slappa där medans vi pratade lite om Gotland. Jag hade också bett om att vi skulle en snabbis till Fullerö då jag skulle ha ett par saker därifrån.
Av Ulva blev det intet. Leif hade nämligen missat betala Cs bilskatt visade det sig när vi blev stoppade av polisen vid påfarten till motorvägen. Han äger ju hennes bil och betalar sånt sen skickar C pengar för det.
Hon fick på nåder slippa böter och åka till Fullerö men sen fick hon inte köra mer. Hur skulle hon komma hem?
Vi ringde så klart L som var och fikade på Taxinge slott med sin tjej. Jag messade att han skulle betala och skicka en skärmdump som visade det så hon kunde ta bilen hem.
Trodde i min enfald att en sån grej åker man hem och gör direkt om man klantat sig så, den skulle vara betald sista juni. Han kan bara betala sina räkningar på datorn tydligen trots att han har en iphone. Det gjorde han inte för han skulle vara med tjejen till kl 17. Det var alltså viktigare än att C skulle kunna köra hem. Gissa vad jag tycker om det?

Nu är den tydligen betald iaf men ingen skärmdump än.

Nu gjorde vi ist Fullerötrippen lite mysig genom att äta lite lunch där bredvid nåt jag aldrig sett men blev väldigt sugen på.

Lika hög som C dvs ungefär 170 cm. Väldigt lik en toppklocka och hade massor av fjärilar i sig.

E tog deras berömda räkmacka, en gigantisk sak med säkert 1 kg räkor på. Jag tog en belgisk våffla med sylt och grädde. Sen delade vi. C tog en grekisk sallad.
Jag köpte mina ljusmanchetter i smide, svarta stenar och ett fat man kan ha magnetiska ljushållare på. E hittade en kul regnmätare, hoppas hon lägger ut bild på den. Går inte att beskriva, måste ses. Haha!

Ja sen var det bara att åka hem igen, så vi tog en fika på min framsida och pratade lite. Sen chansade hon och åkte hem ändå. Det gick som tur var bra!
E och jag satt på min framsida av och till tills kl 23. Lagade mat var för sig men åt hos mig. Sen har hon hjälpt mig vattna, hon har sin slang i ordning det har inte jag. Hon fyllde även mina kannor på plats, då slipper jag ju bära så mkt.

Ja det var den dagen. Ulva får vi ta en annan dag det står nog kvar. I morgon ska det visst regna från lunch sägs det. Vi får väl se.
Nu ska jag krypa ner. Godnatt!

Av Neta - 19 juli 2020 00:38

V 29 är Stockholmsveckan i Visby, brukar vara den mest besökta veckan av ungdomar. Genast slår då kvällstidningarna upp det som nyhet men inte med den förklaringen utan bara att det är 60 000 pers på Gotland nu. Som inte håller avstånd. Nästa v åker dom till Båstad enl tradition, undras om och vad som skrivs då.
Återigen är jag glad att vi bokade så sent. Jag är bara så ledsen för Es skull. Vi får ingen fjärde person med oss, inte ens hennes pappa. Han skulle troligen gjort det om jag avstått men det gör jag inte. Det här är kanske min sista chans att åka till Gotland, kommer inte att ha råd med en sån semester senare. Jag har erbjudit mig att betala för honom också eftersom han gett som skäl att det var för dyrt, men icke.
Numera skyller han också på att jag sagt upp bekantskapen, sa i ilska att jag inte ville ha med han att göra. Tror det är första gången nånsin han tagit åt sig nåt jag sagt Haha! Passade väl honom bra då, jag vet fortf inte orsaken till varför han blev som han blev dock. Påverkad av nån av syskonen kanske.

Han och E var till Venngarn och Sigtuna i torsdags, E ville ha mig med men det blev så klart nej. Återigen hon som får lida för hans envishet. C o jag var in till stan då och dom kom samtidigt, han sa hej och han sa hejdå till mig på em sen också men båda gångerna med ryggen mot mig. Besvarades så klart inte! Men hade frågat E vad C och jag skulle göra så koll ska han ha. Haha!

V 29 är ju också Dansbandsveckan, och den har sänts digitalt. Idag med en lång avslutning med bl.a 28 min dansmusik. Vad jag reagerade mot var att inte Sannex var med, dom har ju vunnit flera klavar. Saknade också Lövgrens, MA, Mats Bergmans, Bladarna, Fernandoz och flera andra av dom banden som drar mest publik.

Nästa år blir tydligen lite extra också, 35-års jubileum. Ska nog försöka komma dit då.

Inte varit helt 100 idag. Frusen på morgonen fast jag låg under täcket. Va bjuden på frukost hos E sen åt vi tacos här ikväll medans vi tittade på Ingels och gänget. Drack lite rosevin och hade lite mys men jag har varit trött och frusen hela dan. Hade en lätt höjd temp nu ikväll. Sen blev jag varm så nu ligger jag med fläkten på.

Ska försöka sova nu.



Av Neta - 16 juli 2020 01:34

Micke hade bilen idag och kom och hjälpte mig göra en ny rabatt.

Det är en blå klematis längst till vä, sen en halft uppäten toppklocka vi räddade från baksidan. Vi tror den är snigeläten. Har ju sånna med hus. Få se om den tar sig annars har jag frön. Sen en rosa pion, små plantor av Zinnia satt vi i grupp, efter dom är det tomt, ska ha en ros där. Sist är det en mörkt cerise rosenkrage.
Plantagen har 30% på rosor i 4 lit kruka nu så ska dit och kika i morgon. Vet påt ungefär vad jag vill ha. Skulle på ett sätt vara kul att ha en ros på väggen, spalje på samma vis skulle ju täcka väggen. Samtidigt vill jag ha en fin remonterande liten buske. Både zinnian och rosenkragen är ju ettåriga så finns ju plats för en buske. Vi får se vad jag hittar. Skulle vilja ha en kungsnäva med.
Gröna kanten hade jag men den blir nog tillfällig. Såg en rabatt på bild som hade tegelpannor runt, väldigt snyggt tyckte jag. Höjd som en pallkrage men rött tegel. Ska nog spana efter sånna.

Hoppas det tar fart där nu.

Av Neta - 14 juli 2020 17:57

Blev lite mer än jag trott faktiskt. Och så fantastisk god, lite mer smak av jordgubb men flädern känns också. Förstår varför Ewa kallar den för sommarsaft, somrigare smak finns nog inte, och färgen sen.
Men gör ni den och inte har egna så köp frysta gubbar och tina, blir lika god ändå, och dom kostar inte 100kr kilot.

C har varit med en kompis på Kolmården i helgen. Sen tog dom svängen runt Gränna hem.



Kul stång fast jag tycker nog polkagrisar ska vara rödvita och smaka mint. Så gammeldags är jag. Men blev glad åt ett sent kvällsbesök av fröken morot. Haha!

Idag har E fått sitt tillstånd att åka färdtjänst med scooter. Så skönt för henne som får allt svårare att gå. Hon fick också en ny rollator idag. Nött ut den gamla, knappt nån färg kvar.

Nu ska jag göra lite nytta.

Av Neta - 12 juli 2020 14:01

Som enbo och tidigare sambo eller gift, vad saknar man mest?

Jag har kommit på att det jag saknar mest är det ?pågående samtalet? som inte behöver vara de djupa diskussionerna utan kan vara det vardagliga småpratet. Kommentarerna man fäller, snacket vid fikat och maten o.s.v eller bara ljudet av en annan människa.

Att det inte är tyst helt enkelt. Det får jag ju iofs så fort det är någon här också men just att ha det kontinueligt. Förtroligheten också och vikänslan saknas ju kanske då.

Närhet, sex o sånt saknar jag nog mindre än jag trodde. Känns inte som jag nånsin vill starta om med nån ny där. Tror det är en vanlig känsla i vår ålder också, är väl därför en del får återfall då och då. Haha! Bättre ta nån man är van med.

Men sen saker man är van att göra, ställen man är van att åka till o.s.v där är det inte lika jobbigt att göra det med en annan person. Det går som regel bra!

Så mycket nytt blir det ju inte, inte så många nya ställen heller om man inte har nån ny bekantskap. Jag kan iofs se på tv, och tänka dit vill jag åka, eller det vill jag göra. Oftast rinner det dock ut i sanden, man glömmer.

Soligt här idag med inslag av skurar och åska. Känns i min åskskalle. Sov länge i ett streck i natt, somnade om på morgonsidan och sov nästan lika länge. Känner mig riktigt utsövd förutom lite trötthet jag tror beror på vädret. Inte varit ut än heller. Ska dock bli uppehåll mot kvällningen så läser väl min bok och dricker kaffe så länge.

Av Neta - 11 juli 2020 08:55

Hade skrivit ett långt inlägg till husbilsbilden men när jag postade kom bara bilden med.

Jag skulle alltså vilja leva lite husbilsliv. Har ju campat sen jag var en tvärhand hög men aldrig i en husbil. Just det här att slippa hålla på koppla på och av och byta fordon tycker jag verkar bekvämt.

Min vision har varit att när vi gick i pension L och jag kanske sälja, bo i lägenhet och ha en husbil. Nu blev det ju inte så tyvärr. Var väl mest mina tankar med, vi pratade väl lite grann om det men mer blev det inte. Suget hos mig finns dock kvar. Men dom säljs ju inte med chaufförer tyvärr och jag har väl knappast ekonomi för att äga en heller.

Roligast skulle ju vara att göra i ordning en skåpbil eller minibuss själv. Skräddarsy en men det skulle man väl gjort när man var i farten. Det är mysigt att åka iväg och hyra stuga med men saknar ibland friheten man hade i campinglivet.

Vi har campat i min barndom både med tält men sen med husvagn med. Vi har haft stugor med men jag har ändå fått campinglivet med bröstmjölken på nåt vis.

Blev sen likadant när jag träffade L, han hade lite vana av husvagnsliv också. Så när vi fick E köpte vi vår första vagn. Hade väl också tältat en del innan. Vi har åkt runt mkt i Sverige och det märktes på J när han började läsa om Sverige i skolan att han tyckte det var kul att vi varit på mkt av dom ställena.

Men med åldern blir man bekväm och med mitt handikapp hade nog en husbil varit bäst nu. Dels att åka runt i men också dom danser man vill på så är det ju skönt att ha en husbil på plats och inte behöva köra hem direkt på natten. Det är ju en hel folkrörelse det med.

Men nu blir det ju varken husvagn eller husbil utan stuga eller hotell. Dagsutflykter och det är ju också mysigt men blir ju inte samma sak längre. Saknar inte L men saknar det vi gjorde. Malung t.ex saknar att ha det livet. Trodde ju i min enfald att vi skulle kunna fortsätta göra saker med tjejerna men han klarar tyvärr inte det. Han påverkas också mkt av andras åsikter.

Tacksam ändå för det vi kunnat gjort hittills.

Av Neta - 9 juli 2020 16:29

Sommarsaften alltså. Och jag gjorde efter receptet. Nästan hade 1, 2 g för lite jordgubbar och bara 17 blommor till dubbel sats.

Gjorde på dom frysta jordgubbarna jag hade kvar sen förra året. Men det blir nog bra, på sönd vet vi. Jag är inte jätteförtjust i ren flädersaft men den här tror jag att jag gillar. Doften var sagolik. Lite jobbigt för min axel att både mosa jordgubbar med potatisstöten (tinade så klart) och sen att lyfta kastrull och den färdiga satsen. Fick inte i allt vatten i min största kastrull så löste sockret i det jag fick i och kokade upp och tillsatte resten efter.

1 kg jordgubbar, tinade från fryst och mosade. Billigast blir ju faktiskt dom från frysdisken om man inte har egna.
20 fläderblommor, väl sköljda
2 skivade citroner, tvättade
2 msk citronsyra
Lade jag i en stor tupperwareburk med tätt lock

Kokade upp 2 lit vatten med 2 kg socker, rörde så sockret löste sig och hällde det över.
Lät det svalna och sen på med locket och in i kylen.

Den ska vara i kylen till sönd, 3 dygn alltså men vänder nog på burken lite varje dag.
Silar över natten och häller upp på små petflaskor och fryser. Går bra att frysa i dubbla plastpåsar också. Tänk då på att det ska rymmas X 5 i en kanna eller vad ni gör ordning i.
Såg att min kompis som tipsade om den här serverade med citron och is i glasen. Eller varför inte en fryst gubbe.


Jag fryser och är tung i huvudet idag så ska sätta mig i soffan med en bok och vila lite nu. Är väl den där förkylningen som aldrig bryter ut som spökar igen. Borde åka in till Ica men avstår.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards