Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 mars 2020

Av Neta - 23 mars 2020 23:51

Igår åkte C och jag till Söderfors och köpte glass. Ja vi kolla lite på kyrkan och bruket också. Så ville jag visa henne Untra, ett kraftverk som ligger mitt ute i ingenstans vid Dalälven. Själva kraftverksbyggnaden ärså pampig. Som ett slott.

Finns några gamlaarbetarbostäder kvar också med 3-4 lägenheter i varje, ligger så idylliskt.

Undrrbart fint därute ett utflyktsmål att tipsa om. Man åker ut på en liten väg från vägen som går mellan Mehedeby och Söderfors. Skyltat. Dock är camping förbjudet.

Åkte via Svanby hem och köpte en räkrulle. Blev nyfiken på en sån förra gången vi handlade där. Var dock bara lite räksallad med dressing inlindat i ett svåridentifierat bröd. Va inte pizzabröd iaf. Snålt med räkor var det med. Haha! Kommer inte att köpas igen.

Idag har det varit visning här, bovärden hade visningen på 4 min, C tog tid. En medarbetare på Tierpsbyggen, en mörk man. Är snart inte en svensk som bor här. Dom är iofs trevliga och skötsamma men tycker det kunde vara lite mer balans.

Får ingen flyttstäd från mitt städbolag, dom har för mkt. Fick iaf fönsterputs och lät den vanliga månadsstäden vara kvar dagen efter min flytt. Då blir ju all målning torkad, diskbänken brukar gå och spegla sig i och alla golv torkade. Resten får jag försöka ta in någon annan till. Kyl, frys, ugn, fläkt och torka ur skåp och garderober. Städa bakom elementen kanske. Någon som vill tjäna lite extra?
Maria får ju lättstädat den dan iaf. Sen följer hon med och städar i Bjkl också. Kostar mig 450 kr mer i månaden men får ju en 1200kr lägre hyra där. Ska ha henne kvar året ut iaf så får vi se sen om jag ev tar hemtjänst ist. I det bolag E anlitar städar personalen. Vill inte ha Samhall som härute. E tjänar ungefär lika mkt som min pension och har ingen avgift för sin hemtjänst pga låg inkomst. Skillnad på härute där jag skulle få betala över 900kr.

Har lite oro inför flytten. Min arm är inte bra, och är ju lite jag vill fixa innan. Sen packningen... och om hantverkarna kommer under april, dom har alltså 12 v på sig. Vill inte bo i renoveringen.

Men nu ska jag inte grubbla över det, utan försöka sova ist.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards