Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 25 juni 2022

Sörmland levererar

Av Neta - 25 juni 2022 22:12

Vi skulle ju mötas halvvägs Leif och vi, så vi började kolla på Strängnäs och midsommarfiranden. Men vi kände inte igen något av de firanden som kom upp. Var i mindre byar och slott runt om. Så jag ringde, nej det gjorde jag inte alls, jag skrev på messenger till en tjej som bor där. En gammal dansbekant till oss båda.
Hon sa att just i Strängnäs var det nog inte så mycket men rekommenderade Mariefred. Hade sett det men trodde det också var ett mindre firande. M-fred är ju typ 4 hus brett och 10 långt + ett slott. Man blinkar 2 ggr och man är ute ur stan igen.

Det var inget litet firande. Det började vid 14 och efter att ha kollat på kartan var det låg insåg vi att det nog låg väldigt vackert och att vi nog borde vara där i tid. Vi skulle ju ha lunchpicknick.
Så vi möttes på parkeringen vid 12 och det var nog i grevens tid. Vi högg den sista bordbänken man kunde flytta in i skuggan, L och C bar, då kom sockervaddsförsäljaren springande och hjälpte till. Han hade nog tänkt hjälpa C men blev L som släppte. Såg lite roligt ut. Men C är starkare än sin pappa numera.

Vi hade med oss matjesill, smör & gräslöksslungad färskpotatis i mattermos, gräddfil med gräslök o dill, tunnbrödsrullar med rödlöksost, jordgubbar, fika, dricka och mkt vatten.
Markus som kom lite senare än oss äter tydligen inte sill, skulle ha egen mat med men det hade han inte. Tog några rullar och jordgubbar iaf. Kände att jag inte orkade bry mig. Har aldrig anpassat mat om det inte handlar om allergi och det tänker jag fortsätta med.

Han hade med sig föräldrarnas hund, mindre bra idé visade det sig. Hunden var orolig och kunde inte slappna av alls. Var ju massor av folk och andra hundar. C försökte avleda med att leka med pinnar med den. Hjälpte föga. Han ville ju leka med dom andra hundarna. Dom hade ägarna som tur var pli på.

Det här firandet var nog ett av dom bättre vi varit på. Favoriten hittills har varit Sundborn, men det här klassar in där. Dom är lite olika så klart. Dalarna är ju dalarna men dom spelar helt klart i samma liga.
TACK Siv för tipset! Jag hoppas verkligen att jag får åka dit igen!


Just det här att stången kläs där och reses inför publik och inte står färdig som på så många andra ställen.
Kransvandring fick jag inte riktigt koll på vad det var.


Den restes snabbt och säkert och så klart till folkmusik av människor i folkdräkter. Lekar och alla kända dansvisor.


Sockervaddsförsäljaren hade en konstant och lång kö redan vid 12 då vi kom, den varade till 17-tiden. Han gjorde nog pengar den dan. Fanns en kiosk med korv, glass och godis på omrdet och även toaletter, till och med en anpassad.


Markus och Christine.


Christine och Leif, dom försökte byta sida för hundens skull.


Leif och jag. Nån tyckte vi var söta ihop, nån att det såg ut som vi var ihop. Visade det för L och han skrattade till lite uppgivet.
Vi är inte och jag tror inte vi kommer att bli ihop igen. Varför är det så svårt att förstå att vi är vänner?
Han är en av dom personerna som betyder mest i mitt liv. Absolut! Tänk på vilken ryggsäck vi har tillsammans. Och nu det här med Elle! Men vi bor 15 mil från varann, ingen vill flytta igen det kan jag lova er. Vi är gamla, vi orkar inte. Och vad skulle det bli för förhållande nu när han kommit igång och dansar igen? Det kan man ju inte sluta med. Han har sitt liv helt enkelt.
Jag är glad för att få ha honom som vän, vi har fortfarande ett barn tillsammans, blir förhoppningsvis mormor och morfar. Vi kommer att ses och jag hoppas få göra saker som typ det här med honom då och då. Kanske hänga med på nån dans om det är nåt alldeles extra på scen. (Läs Sannex) Att han dyker upp här vid särskilda tillfällen ibland. Men mer än så tror jag inte det blir. Det räcker så bra och det blir aldrig nåt tjafs! Sen en liten detalj till, vi är inte kära! Haha! Jag älskar honom som en bror!

Men åter till firandet, det här med levande musik betyder mycket, folkmusiken så klart den är ju självklar på midsommar. Men även den andra musiken, dom spelade allt, covers på pop, rock, dansband, sommarplågor. Till allsången som ju också var ett trevligt inslag kom några gästartister. Sångaren var lite *komframochsäg* samtidigt. Ljudet va lite svårt ibland är ju ett stort område men det gjorde liksom inget.

Vi tog det lugnt när det var slut. Samlade hop soporna i en soppåse L hade med, slängde i en soptunna. Faktum är att det var inte en sopa kvar på gräsmattan.
Vi parkerade om bilarna i skuggan, la in packningen, matade och vattnade hunden. Sen gick vi över slottsparken in mot stan, förbi en liten sötvrestaurang som serverade buffé. Vi ville äta men den lockade inte.






En underbar perennrabatt, mest pioner, så häftigt med så många.
Vi kom fram i hamnen, sen kunde vi gå på en träbrygga runt hela stan, upp på det lilla söta torget. Men vi hittade ingen mat vi ville ha. Så vi gick tillbaka genom slottsparken och till bilarna. En del folk kvar på gräsmattan, picknick, kubb, femkamp, nån grill. Det var ju ett underbart väder.




Sen åkte vi till den vackra staden Strängnäs. Till vårt favorithak där Greken i hamnen.


Jag lyxade till med ett glas vitt och en planka med Mälargös.


Ätit den förr och gillar den. En fin och mysig avslutning på midsommarafton. Toabesök och L och jag satte oss i skuggan en stund medans C och M fick vara lite i fred. Dom skulle ju skiljas åt eftersom han hade hunden och inte kunde åka till C. Jag hoppas verkligen att den hunden inte kommer till deras hus så länge Harry finns. M hade ingen pli på den och en hund som inte lyder kan ställa till elände för en kanin som inte van. Tror inte Harry träffat nån hund alls och kaniner kan dö av skräck.

Den var iaf lugn på restaurangen, mer av utmattning tror jag.

Tråkigt att säga hej och skiljas, vi tog det lugnt hem, C var bra trött. Nu väntar den sista packningen och i helgen som kommer går flyttlasset till huset dom ska hyra.

Idag har det som vanligt när vi varit tillsammans tyst och tomt. Åt frukost sent på baksidan.


Lunchen blev så här bara, melon och rullar med rökt lax och pepparrotsost, men middan blev bättre


Gravlax, hovmästarsås, färskpotatis, sparris och rödlöksostrullar.

Ska bli 29 gr i morgon med. Måste försöka få nån som kan hjälpa mig vattna. C ska jobba. Ska ut och ge en del krukor nu iaf. Sen blir det nog sängen. Värmen tär, man blir trött.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 21 maj 01:26

Det är tydligt att det är vi som redan har det besvärligt ska ta en stor del av de besparingar som behövs i samhället. Lagen är inte längre lika för alla oss med rörelsehindrr. Det är olika i kommunerna det har jag förstått sen jag gick med i en grup...

Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards