Mina ord och tankar

Alla inlägg den 4 juli 2022

Av Neta - 4 juli 2022 23:36

Det har varit mkt sånt + monsunskurar där vi varit idag. Testade att åka färdtjänst ut till C i morse, det går så klart bra nu när det finns GPS i alla bilar. Men det är långt och tog väl 50 min iaf. Dit svängde han vid golfbanan och den vägen är mkt kurvig, känns nog dubbelt så långt som det är. Går väl ändå an nu då det är så fint ute.
När jag åkte hem nu ikväll frågade chauffören vilken väg jag ville åka och då sa jag över Balingsta, den känns närmare och mindre kurvig. Chauffören sa det själv också.

När jag kom i morse var det ju bra mkt mer klart i huset. Dom har ju hållt på både lörd o sönd och igår hade J och hans fru varit där med. Dom hade grillat och haft det trevligt.

Idag skulle L åka hem och han har nu lämnat tbx Js bil som han haft medans hans varit okörbar. Därför skulle C skjutsa hem honom till Flen och jag följde med, främst som sällskap till henne då hon skulle köra hem.
Så efter en fika åkte vi väl mitt på dan. Hann sätta oss i bilen och tror regnet kom innan vi var ute på 55an. Och som det regnade, vattnet hann liksom inte undan från vägen. När vi passerade Örsundsbro smällde det till ordentligt, vi reagerade på att det var så nära alla tre. C kollade senare på nån app och kunde se att det varit 4 åsknedslag där idag. Det regnade så mkt ibland att vi inte såg vägen, var som en grå massa utanför fönstren. Gick tidvis som vågor på vägen.
Vi lunchade i Strängnäs och då var det iaf sol.

När vi kom till Flen var det bara ett kolsvart stort moln över stan. Å mkt riktigt brakade åskan loss där med. Sen var det växlande monsunregn, vanligt ösregn och sol. Efter vi skilts åt från L, handlade vi lite och åkte hemåt igen. Tanken var att kanske stanna och fika lite glass nånstans men det var inte läge för det.

På hemvägen stannade vi strax före Hjulstabron för det gick bara inte att köra. Vi såg fler bilar som stannat.
Jag har bara varit med om ett sånt här regn ute i trafiken en gång tidigare i hela mitt liv och det var strax utanför Motala för några år sen. Då var det också bara att stanna, tror nästan vi hade husvagnen med oss då med.

Jag ringde och beställde färdtjänst hem då vi passerat Litslena, väl hos dom igen satt jag mig på gårdsplanen eftersom bilen skulle komma om typ 10 min. Då sken solen nästan.




Men det började droppa lite. Så vi flyttade upp under tak på förstukvisten. Då vred nån på kranen och så klart kom bilen då. Så blev väl lite blöt innan jag kunde sätta mig i bilen.
Men lika tvärt som den skuren kom, lika tvärt upphörde den ungefär vid vägskälet vid Wik. Såg sen en bild på hur Marcus grillade i ösregn så kan hända att den höll i sig längre hos dom.
Vi äkte väl genom 2-3 skurar på hemvägen, men då vi kom hem hit sken solen.

Skönt iaf att kunna åka färdtjänst till C, kan inte låta bli att tänka på hur E skulle uppskattat det. Saknar henne så ini hoppsan. Att hon inte fick uppleva det här! Inte se Cs hus. Det gör så ont. Känns så konstigt att hon är borta! Just nu klarar jag inte att åka till graven ensam.

Hade rester sen igår så krävdes ingen matlagning idag. Glott på burken samtidigt som jag löst lite korsord. Börjar komma in lite i det igen. Upptäckt att det kan jag göra samtidigt som jag lyssnar på en bok t.ex Det gjorde jag dock inte ikväll. Såg på Lotta och stegade sen tbx till Havets hjältar.

Fick lite rolig post idag men det kan jag inte skriva så mkt om än.

Men nu är det nog sovdags!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards